The Last of Us bereikt gold status 

The Last of Us bereikt gold status 2013-05-16T01:13:25
Live vanaf een pittoresk dorpsplein waar een Dan Brown boekverbranding wordt gehouden (inclusief ereader-versies), is hier de Nachtwacht! Met next-gen Gran Turismo 6 nieuws, The Last of Us voltooiing en 1666 redenen om Ubisoft te haten!

Gran Turismo 6 misschien toch naar PS4

Gisteren werd Gran Turismo 6 voor de PS3 aangekondigd, wat natuurlijk compleet achterlijk is. Er komt voor dat bejaarde kreng helemaal niks meer uit, uitgezonderd The Last of Us, Beyond: Two Souls en 80% van de third-party Triple A games van dit jaar. Lichte teleurstelling dus onder de graphicshoeren van de wereld. Gelukkig voor hen is er hoop voor een snelle port.

Baas Kazunori Yamauchi van Polyphony, zegt tegenover IGN absoluut een PS4-versie te willen:

“We actually do have a PlayStation 4 version in mind, but for this holiday season, we thought it would be best for users to release on PS3 for now."

Niet alleen komt de game deze feestdagen uit (ongeveer 2 jaar onder het gemiddelde als je kijkt naar eerdere GT releasedates), Polyphony werkt ook aan een demo voor juli! Verwacht dat Gran Turismo 6 voor de PS4 een soort Game of the Year Edition wordt, met alle updates en DLC voor een zacht prijsje. Moet je natuurlijk wel eerst Gran Turismo 6 voor de PS3 kopen. De next-gen games komen niet vanzelf naar je toe hoor!

 

Ubisoft zet 1666 in de ijskast

Goed nieuws voor Ubisoft, ze hebben dit jaar meer geld verdiend dan vorig jaar, zo’n 1,26 miljard euro. Katsjing!

Maar er is ook slechts nieuws want… uh, ik hou van slecht nieuws. Patrice Désilets (bedenker van Assassin’s Creed die vorige week op staande voet ontslagen werd) z’n nieuwe game, 1666, is in de ijskast gezet. Ubisoft heeft de ontwikkeling voor onbepaalde tijd stopgezet omdat het team leiderloos is. Jammer want het bedrijf betaalde tijdens de THQ veiling nog dik geld voor de IP. Ubibaas Yves Guillemot vertelde het volgende aan zijn investeerders (via GI International):

“After more than two months of discussion with [Désilets], we couldn’t align our vision both on project development and team management, so consequently our collaboration has ended. We have suspended development on 1666 for an undisclosed time.”

Ubisoft

Tja, twee maanden onderhandelingen is geen kattenpis. Désilets klonk na zijn ontslag nog veel verbitterder dan Guillemot en onderneemt juridische stappen om de IP terug te krijgen. Die blijft namelijk in handen van Ubisoft om één hele sluwe reden: productie van 1666 is voor onbepaalde tijd stopgezet MAAR de game is niet gecanceld! Was dat wel gebeurd, dan kreeg Désilets volgens z’n contract alle rechten terug, aldus schrijft internetspeurneus SuperAnnuation.

Maar er is nóg meer nieuws over Ubisoft-games. Guillemot wist de stemming van de meeting toch te redden door twee nog onaangekondigde games voor dit fiscale jaar te beloven. Een ervan is zelfs een nieuwe IP! Op de E3 krijgen we ze hopelijk te zien.

 

Nieuwe Phoenix Wright – Dual Destinies trailer

Meer gameplay van Phoenix Wright – Dual Destinies. Fans van de games zien ongetwijfeld een paar bekende gezichten tussen de beelden verschijnen. Looooove de nieuwe 3D modellen!

 

The Last of Us is voltooid

En dan nog wat nieuws uit het kamp van Naughty Dog: de zombie Apocalyps is klaar! The Last of Us heeft gold status bereikt en kan naar softwarefabriekjes over de hele wereld gestuurd worden, waar minimumloonwerknemers de schijfjes vervolgens in doosjes met handleidinkjes stoppen en nadenken over wat ze in godsnaam met hun leven doen.

Naughty Dog co-keffer Christophe Balestra gooide deze foto op Twitter:

Gold

The Last of Us z’n releasedate staat op 14 juni.

 

Scribblenauts Unmasked bevat alle DC Comics personages

Wouter heeft weer een reden om de Wii U aan te zetten! Tenzij hij Scribblenauts Unmasked op de 3DS of PC gaat spelen… eigenlijk is die laatste met z’n toetsenbord vast de beste versie. Maar voor de sake of context laten we ons Wouter met een Wii U GamePad en een appelwangen smile inbeelden. Volgens het officiële persbericht geeft Scribblenauts Unmasked je toegang tot ALLE DC Comics helden en schurken van de afgelopen 80 jaar. Allemaal? Allemaal! Zelfs alternatieve versies van Batman. Bibliotheken vol Batmen! Alles, iedereen. Iedereen? Ja, iedereen! Echt iedereen? Je moet je oren uitspuiten en/of het poep uit je ogen wrijven, IEDEREEN!

Dank je Gary Oldman! Wat een aardige, getalenteerde acteur is hij toch. Wist je dat hij in The Dark Knight trilogie zit? Batman trouwens ook. Scribblenauts Unmasked verschijnt ergens deze herfst.

 

Metal Gear Rising Zwaardwolf DLC

What is the meaning of life? Why are we here? Geen idee, maar hier is een trailer voor de Blade Wolf DLC van Metal Gear Rising: Wraakwreking.

 

Guile’s Theme goes with everything

Zelfs bij omslachtige Nachtwachteindes, veroorzaakt door een last-minute inval omdat Skippy vannacht aangevallen werd door gemuteerde zigeunerninja’s, terwijl hij een ons half-om-half gehakt moest halen voor de kapper van z’n oudoom. Hij is te goed voor deze wereld!

Nou vooruit dan maar. Hier nog een paar van mijn persoonlijke favorieten, omdat de wekker pas over een paar minuten gaat en ik m’n kleren deze keer heb aangehouden.

Mega Man X – Spark Mandrill

Castlevania – Bloody Tears

Final Fantasy VII – Jenova

Mega Man 2 – Dr Wily’s Stage 

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord