The Last Guardian en FFXV in 4K op de PS4 Pro 

The Last Guardian en FFXV in 4K op de PS4 Pro 2016-11-10T23:07:32
De line-up van de PlayStation Pro breidt uit met The Last Guardian en Final Fantasy XV. Daarnaast heeft Dishonored 2 wat probleempjes op de pc en stopt Japan met het produceren van de Wii U. Nachtwacht, goedemorgen!

The Last Guardian krijgt 4K support voor PS4 Pro

Wanneer ik het afgelopen jaar een nieuwtje schrijf over The Last Guardian voelt het een beetje onwennig. Deze game die al jaren in het vagevuur van ontwikkeling vertoeft, komt bijna uit. Op 6 december ligt de game in de winkels en onlangs is bekend geworden dat The Last Guardian een PS4 Pro-patch krijgt die de game upscaled naar 4K.

The Last Guardian

Naast de boost in resolutie krijgt de PS4 Pro-versie ook support voor HDR (High Dynamic Range) en dat werkt ook fijn op televisies die niet bijna duizend euro kosten. Die 4K-optie op de PS4 is leuk en aardig, maar als je geen lompe tv hebt, heb je er niet heel veel aan.

De game is kort geleden gold gegaan. Hij is klaar. Gewoon echt deze keer. Nog even wachten tot de Sint weg is, en dan mogen we hem allemaal zelf kopen.

 

Final Fantasy XV krijgt 4K support voor PS4 Pro

Eigenlijk kan je het bovenstaande nieuwtje nog een keer lezen, maar dan met Final Fantasy XV in plaats van The Last Guardian. Square Enix had gisteren een Active Time Report livestream uitgezonden in Japan en daarin hebben ze aangekondigd dat FFXV ook een PS4 Pro patch krijgt. Daarin kan je kiezen of je met 60fps en 1080p resolutie wil spelen, en dan loopt alles wel constant zo soepel. De andere optie is een 4K resolutie met een frame rate van 30. Of de 4K resolutie in de vorm van upscale, checkerboard rendering of native komt, is nog niet duidelijk.

Final Fantasy XV

Daarnaast is in de stream aangekondigd dat er ook een nieuwe demo beschikbaar wordt gemaakt in de Japanse PlayStation en Xbox stores. In deze demo kan je de game van begin tot ongeveer de helft van de eerste chapter spelen. Deze demo verschijnt vandaag, 11 november. Over een Westerse release van de demo is helaas nog niks bekend.

 

Final Fantasy XV – New Legacy trailer

Het is even iets anders dan de normale CGI- en gameplay-trailers. Mensen uit de game-industrie en ‘normale’ mensen praten over hun ervaringen met Final Fantasy. Best cool om te horen hoe hoog mensen de FF-reeks hebben zitten. Mijn eerste FF-ervaring was met deel 8 en die game heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.

 

Gratis Overwatch spelen van 18 tot en met 21 november

Misschien heb je het al gelezen, maar Overwatch bestaat alweer een half jaar. Als je het nog niet gelezen hebt, moet je dat nu even doen, want Bas heeft flink zijn best gedaan. Mocht je nog steeds niet verkocht zijn of heb je nooit de kans gehad om het te spelen, dan nodigt Blizzard je uit om Overwatch gratis een weekendje te proberen, en wel van 18 tot 21 november.

Overwatch

Je kan de volledige game gratis spelen via PSN, Battle.net en Xbox Live. Via Battle.net spreekt het allemaal voor zich en voor de PS4 en Xbox One hoef je alleen even in de online store naar ‘Overwatch’ te zoeken en dan ‘Overwatch Free Weekend’ te kiezen. Alle voortgang die je boekt tijdens dit weekend kan je overhevelen naar de volledige game, mocht je besluiten deze te kopen.

Mafia III – Gratis nieuwe outfits

Er is een nieuwe patch uit voor Mafia III en daarin zitten naast een aantal performance updates en hotfixes ook elf nieuwe outfits voor Lincoln Clay in. Voor niks. Snel even downloaden dus, als dat niet al automatisch gebeurd is natuurlijk.

 

Productie Wii U in Japan stopt

Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat de Wii U geen succes is. Het maakt de paar games die erop uit zijn gekomen niet minder cool, maar het is wel jammer. In maart komt Nintendo’s nieuwe console uit, de Switch, en dan verdampt dat laatste beetje vraag naar de Wii U natuurlijk. Uit gelekte verslagen van Nintendo blijkt dat de productie van de Wii U aan het eind van deze week al wordt stopgezet, in Japan althans.

Wii U

Het is alleen nog maar in Japan, en Nintendo heeft ook al aangegeven dat er komend fiscaal jaar nog 800.000 units de wereld in worden geslingerd, maar dan houdt het op. Mocht je dus nog graag die paar briljante games willen spelen op Wii U en je hebt er nog geen, dan moet je er semi vlot bij zijn. Ik bedoel 800.000 is nog best veel toch? Al die niet-verkochte units die ergens achterin de Intertoys stof verzamelen niet meegerekend…

 

Ghost in the Shell – Behind the Scenes

Er is een live action film in de maak van de klassieke anime Ghost in the Shell. Scarlett Johansson speelt de hoofdrol, en ik ben oppervlakkig genoeg om te zeggen dat ik deze film daardoor al wil zien. Hieronder staan wat behind the scenes beelden van de film. Enjoy:

 

Dishonored 2 heeft technische problemen op pc

De steampunk stealth game Dishonored 2 is gereleased en hoewel de console-games lekker aan de gang kunnen, blijkt dat de pc-versie nog wat issues heeft. Best heftige issues eigenlijk. Meerdere spelers klagen over frame rate-drops en het stotteren van de beelden. Bethesda is op de hoogte en doet er alles aan om dit zo snel mogelijk te fiksen.

Het probleem houdt zelfs aan wanneer de game wordt gedraaid op superdeluxe hardware die het makkelijk aan zouden moeten kunnen. Gamers vroegen al aan Bethesda of de day-one patch die de PS4 en Xbox One hebben gehad, het probleem niet op kan lossen. Maar deze patch zat al in de pc-versie ingebouwd volgens Bethesda, en dat is op zijn minst vervelend…

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaaaag!

Ghost in the Shell

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord