The Game Awards op 1 december 

The Game Awards op 1 december 2016-11-04T03:08:13
De eerste details over The Game Awards 2016 zijn bekend en de Wacht duikt er bovenop. Verder nieuws over Crytek, Call of Duty: Jackal Assault VR Experience, Phil Spencer over Ryse en ReCore, Killing Floor 2, en een lekkere Rise of the Tomb Raider video over de PS4 Pro!

Crytek in de financiële problemen?

Hoppa, een brand spanking new Nachtwacht voor je snufferd! Dat klinkt heel vrolijk, maar de Wacht moet deze dag helaas beginnen met wat treurig nieuws. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Het schijnt namelijk niet zo lekker te gaan met ontwikkelaar Crytek en dat uit zich vooral in het niet betalen van het personeel. Auw, dat is nooit een goed teken.

Op een site, genaamd Glassdoor, kunnen werknemers anoniem reviews achter laten over bedrijven, om eventuele nieuwe sollicitanten wat inside info te geven, of zelfs te waarschuwen. Daar staan nu meerdere reviews op van zogenaamde ex werknemers van Crytek, waarin naar voren komt dat het bedrijf het niet zo nauw neemt met het betalen van salarissen.

Crytek

Dit zou natuurlijk op basis van een paar reviews complete onzin kunnen zijn, maar dit is niet de eerste keer dat Crytek moeite heeft met betalen van zijn werknemers. In 2014 gebeurde dit ook al, maar toen liet Crytek weten dat het om een zeer tijdelijke situatie zou gaan.

Developers werken zich vaak de tyfus, helemaal als de deadline dichtbij komt, en verdienen echt niet de hoofdprijs. Als studio moet je die gasten betalen, anders lopen ze vanzelf weg.


CoD: Jackal Assault VR Experience

Call of Duty: Infinite Warfare ligt vanaf nu in de winkels! Waarschijnlijk ben je druk met het overmeesteren van de singleplayer of kont aan het schoppen online, maar vergeet ook de VR content niet als je in het bezit bent van PlayStation VR. Sterker nog, iedereen met een PS VR kan van de VR content genieten, zelfs als je de game helemaal niet hebt.

CoD

Het gaat om de Jackal Assault VR Experience, waarin je plaatsneemt in de cockpit van de Jackal, de fighterjet uit Call of Duty: Infinite Warfare. Iedereen kan de content vanaf vandaag vinden op de PlayStation Store.


Killing Floor 2 bèta en PS4 Pro trailer

Killing Floor? Op de een of andere manier vindt de Wacht dat maar een kut naam. Hoe dan ook, part deux van Killing Floor komt over 2 weken uit, maar voordat het zover is moeten de servers getest worden met een fijne bèta test. Het gaat om een open bèta, dus iedereen mag er aan mee doen. Het enige dat je moet doen, is de PlayStation Store in de gaten houden, of hier checken voor een directe link. De content van de bèta staat uit:

Killing Me

  • 2 Multiplayer Modes: Survival and Versus Survival
  • 3 Maps: Burning Paris, Biotics Lab, Evac Point
  • 1 Offline Training Mission
  • 9 Perk Classes
  • 14 Characters

De open bèta gaat vandaag van start en loopt tot zondagavond, dus als Call of Duty niet je ding is, kan je gaan knallen in Killing Floor 2. De game heeft overigens ook support voor de PS4 Pro, zoals je kunt zien in de trailer hieronder.


Iedereen wel, toch?

Nederlandse vertaling in games is onzin.

Leer Engels


Phil Spencer over Ryse en Recore

Het komt regelmatig voor dat ontwikkelaars en uitgevers het niet eens zijn met de reviews van de pers. Ontwikkelaars en uitgevers zijn bijvoorbeeld van mening dat de game veel beter is dan het oordeel dat de pers heeft, maar daar hoor je vaak een paar weken na release niets meer over. In het geval van Ryse: Son of Rome en ReCore is dat echter een ander verhaal, want dat blijft een gevoelig onderwerp voor Phil Spencer, Mr. Xbox himself.

Volgens Phil gaat het uiteindelijk niet om het cijfer dat een game krijgt, maar om de herinnering die een gamer heeft aan een game. Volgens hem willen gamers daarom over een paar jaar echt wel een vervolg op ReCore, maar ook Ryse is volgens hem het perfecte voorbeeld van een game die niet heel goed werd ontvangen, maar waarvan gamers nu toch om een sequel vragen. Hij legt het zelf even uit:

Ryse

“I look at ReCore and I’m having a really good time with it. I wish the review scores were higher, but I love the lead character and I love the gameplay. And you can see that, some years from now, people will want to play another version of it because the memories that they have stick with them and they mean something over time. I always chuckle a little bit when people come up to me and say, ‘Hey, I want Ryse 2!’ When Ryse was a launch game for Xbox One it ran into some review headwinds. Now when people think back it’s like, ‘Okay, there’s something there.'”

De Wacht denkt dat Phil wel een punt heeft, maar dat geldt alleen als de basis van een game goed is. Dan hopen gamers over het algemeen op een sequel die de tekortkomingen van het eerste deel rechttrekken, zodat het een echt vette game wordt. Bij ReCore kan de Wacht zich dit voorstellen, maar bij Ryse een stuk minder. Die game zag er prachtig uit, maar was toch totaal niet boeiend?


The Game Awards 2016

Bij de maand december denkt de Wacht helemaal niet aan sinterklaas of kerst, maar aan de jaarlijkse The Game Awards show! Elk jaar worden er awards uitgereikt aan de makers van de beste games, wat je op zich al het vieren van de game industrie mag noemen, maar voor ons gamers is het ook nog eens interessant, omdat er nieuwe footage van aankomende games wordt geshowd en er aankondigingen worden gedaan.

Awards

The Game Awards 2016 vindt plaats op 1 december, in het Microsoft Theater in Los Angeles, maar uiteraard wordt de show ook overal uitgezonden. Sowieso is de show te volgen via YouTube, Twitch, PlayStation Network, Steam en Xbox Live, maar dit jaar voor het eerst ook via Twitter, Facebook Live en zelfs in virtual reality! Het is de allereerste award show ooit die een live VR stream krijgt. 3x raden hoe de Wacht The Game Awards 2016 gaat kijken.

Details over de show, zoals de genomineerde, world premieres, presentators en optredens volgen in de komende weken. Zet het dus in je agenda, het ‘heerlijk avondje’ valt dit jaar op 1 december. 


Rise of the Tomb raider PS4 Pro tech video

Kerst komt sowieso vroeg dit jaar, want over een paar dagen kunnen we los met de nieuwe PlayStation! Okay, de PS4 Pro is misschien niet helemaal een nieuwe PlayStation, maar meer een high-end versie van de huidige PlayStation. Dat maakt de hypedness er echter niet minder om en de Wacht is driftig op zoek naar een waardige opvolger van zijn 65 inch plasma. Holy shit, wat zijn die 75 inch schermen duur!

Zo duur

Anyway, Rise of the Tomb Raider maakt volledig gebruik van de extra power van de PS4 Pro, zodat de game er nog beter uitziet, of nog soepeler draait. Ontwikkelaar Crystal Dynamics legt het allemaal haarfijn uit in een speciale tech video en daar kan je uiteraard hieronder naar kijken. Dan kwijlt de Wacht ondertussen verder op de Samsung UE75KS8000 (liever UE78KS9800, maar curved zuigt) en de Sony KD-75ZD9. Nog maar een klein weekje om een keus te maken! Zeg Jan, kan ik wat geld lenen, of een voorschot krijgen? Jan?

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord