The Avengers game wordt deze E3 aangekondigd 

The Avengers game wordt deze E3 aangekondigd 2019-05-31T16:04:47
Het zijn roerige tijden in de game-industrie, want de E3 zit eraan te komen. Zoals gebruikelijk de laatste jaren komt er een heleboel nieuws van tevoren al naar buiten, waardoor we vandaag kunnen uitkijken naar de aankondiging van een nieuwe Call of Duty. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer nieuws, bijvoorbeeld over The Avengers!

Goedemorgen. Gooi je oude Call of Duty: Modern Warfare maar bij het vuil, want er komt een nieuwe Call of Duty: Modern Warfare.

Nieuwe Call of Duty wordt vandaag onthuld

Het is ieder jaar rond deze tijd feest voor Call of Duty fans, gezien er in april of mei altijd een nieuwe game in de franchise wordt aangekondigd. Dit jaar duurde het - als we de traditie even volgen - wel erg lang, maar op de valreep van de maand mei gaat het dus alsnog gebeuren. Om 19:00 Nederlandse tijd gaan we dan de onthulling zien van wat waarschijnlijk Call of Duty: Modern Warfare moet worden, een reboot van de Modern Warfare-franchise. Lekker verwarrend, gezien drie jaar geleden Call of Duty: Modern Warfare Remastered verscheen. Die game is dus niet de remaster van de game die dit jaar komt, of zo. We zien het morgen allemaal wel, maar verwarrend is het zeker!

Sonic Mania en Borderlands: The Handsome Collection in juni bij PlayStation Plus

Geen misselijk maandje voor PlayStation 4-bezitters met een PS Plus-abonnementje, want er komen twee dikke games naar de service! Eigenlijk zijn het er zelfs drie, want met Borderlands: The Handsome Collection krijg je twee games cadeau in de vorm van Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel. Daarnaast krijg je ook te maken met het fantastische Sonic Mania, dat in 2017 de blauwe egel sinds jaren eindelijk eens wat eer aan deed. Mocht je deze games nog niet gespeeld hebben, dan heb je tijdens het wachten op E3 persconferenties in juni in ieder geval wat te spelen op je PlayStation 4!

 

The Avengers game wordt deze E3 aangekondigd

Al jaren wachten Marvel-fans op de onthulling van de grote Avengers-game die in ontwikkeling is bij Tomb Raider-studio Crystal Dynamics. Afgelopen jaar werd een onthulling van de game op de E3 verwacht, maar bleven we achter met een aardig contentloze persconferentie van Square Enix. Geoff Keighley maakt echter bekend dat we dat dit jaar wel kunnen verwachten en dat de game nog toe wordt gelicht in zijn E3 Coliseum livestreams. De E3 persconferentie van Square Enix vindt plaats op dinsdag 11 juni om 03:00 ‘s nachts.

 

The Pokémon Company kondigt een hoop aan in eigenaardige persconferentie

Afgelopen nacht is de Wacht ongetwijfeld in slaap gevallen door het gelul over geslaap tijdens de Pokémon persconferentie. Logisch ook, want het ging dus ook letterlijk over slapen. In een eigenaardige Pokémon persconferentie - waarin ook echt wel een aantal interessante dingen onthuld werden - ging het met name over hoe The Pokemon Company jouw slaapervaring wil verbeteren. Dit gaan ze doen door je rewards te geven voor hoe je hebt geslapen in Pokémon GO en door zelfs een aparte applicatie uit te brengen die Pokémon Sleep heet. Het bedrijf heeft Nintendo zelfs ingeschakeld om een device te ontwikkelen die je slaap meet, met de originele naam Pokémon GO Plus Plus. Het was bizar. 

Voor iedereen die al prima slaapt en daar niet per se rewards voor nodig heeft in Pokémon GO, was er gelukkig ook nog ander nieuws. Zo werd tussen neus en lippen door even verteld dat er een vervolg op 3DS-game Detective Pikachu naar de Nintendo Switch komt en werd de nieuwe mobile game van DeNA getoond, met de naam Pokémon Masters. Laatstgenoemde game zag er eigenlijk best wel strak uit en bevat al je favoriete trainers uit alle generaties om tegen te battlen. Er werd zelfs wat gameplay getoond, in tegenstelling tot de nieuwe Detective Pikachu-game.

Misschien wel de interessantste aankondiging was echter Pokémon Home. Met deze applicatie kun je Pokémon van de 3DS-games, Pokémon GO, Pokémon Let’s GO en het toekomstig te verschijnen Pokémon Sword & Shield allemaal op één plek verzamelen, om ze vervolgens te gebruiken in nieuwe Pokémon-games. Of deze service geld gaat kosten is nog onbekend, maar dit is als Pokémon-liefhebber wel eindelijk een waardige opvolger van de omslachtige Pokémon Bank-service die ooit op de Nintendo 3DS bestond.

Hieronder kun je de hele persconferentie terugkijken, als je je dag graag vreemd begint.

Blizzard heeft meer games in ontwikkeling dan ooit

Misschien kunnen we dit jaar op de E3 - maar in ieder geval op BlizzCon later dit jaar - grootse dingen verwachten van Blizzard. In een interview met Forbes geeft Blizzard President J. Allen Brack namelijk aan dat er nog nooit zoveel verschillende games in ontwikkeling zijn geweest bij Blizzard. “We kunnen niet wachten ze aan je te laten zien”, voegt Brack hieraan toe. Ook geeft hij aan dat de games allemaal in variërende genres worden gemaakt, ook genres waarmee de ontwikkelaar nog nooit gewerkt heeft. Daarnaast geeft Brack aan dat er ook nieuwe IP’s in ontwikkeling zijn, wat natuurlijk altijd goed nieuws is om te horen. Zou Blizzard eindelijk weer eens iets om handen hebben wat net zo groot kan worden als bijvoorbeeld Overwatch?

EA streamt in plaats van een persconferentie gewoon de hele dag games

Als je dacht dat je helemaal van EA af was deze E3, moet ik je teleurstellen. Zaterdag 8 juni kunnen we EA namelijk de kans geven weer eens iets goed te doen, gezien ze ongeveer de hele dag hun nieuwste games gaan streamen. Zo krijg je vanaf zaterdagavond 18:00 Nederlandse tijd nieuwe footage te zien van onder meer Star Wars: Jedi Fallen Order, nieuwe content voor Battlefield en de nieuwe FIFA. In plaats van een persconferentie streamt EA deze games dus de hele avond, waardoor je veel uitgebreider kunt zien wat deze games inhouden. Of dat een goede zaak is, merken we dus op zaterdag 8 juni!

Zo, dit was me het wachtje weer wel. Ik ga lekker m'n bed opzoeken, succes met je dag! 

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord