Tekken X Street Fighter niet meer in ontwikkeling 

Tekken X Street Fighter niet meer in ontwikkeling 2016-04-23T12:33:05
Oelalala, het is weer weekend en dat betekent dat er weer de nodige uren zijn aangebroken om kansloos hard te gaan gamen. Wie ook nog een beetje bij wil blijven over de belangrijke zaken in deze en de andere werelden, is hier natuurlijk weer een sappige Weekendwacht!

Kat gif    

De art van No Man's Sky in beeld

   

President Platinum Games vertrekt bij studio

Op de dag dat de nieuwste titel van Platinum Games uitkomt, namelijk Star Fox Zero, maakt de president van de studio Tatsuya Minami bekend dat hij bij de ontwikkelaar vertrekt. Er gingen de afgelopen dagen al de nodige geruchten dat de man zijn positie zou verlaten en inmiddels heeft het bedrijf dit nieuws bevestigd tegen over de site Polygon. De reden voor het vertrek van Minami is niet bekendgemaakt. De vertrokken pief wordt opgevolgd door Kenichi (gezondheid!) Sato.

Platinum Games

De studio Platinum Games is de laatste tijd regelmatig in het nieuws, want zo poept de ontwikkelaar de ene naar de andere game uit. Deze week verscheen nog Star Fox: Zero voor de Wii U en niet al te lang geleden mochten we Transformers Devastation verwelkomen. De studio werkt daarnaast ook nog aan de Xbox One exclusive ScaleBound die volgende jaar moet verschijnen en de PS4 exclusive Nier: Automata die dit jaar nog moet verschijnen.

Het vertrek van Minami betekent niet dat er op korte termijn veel gaat veranderen bij Platinum Games, want in een statement laat aantredend president Sato weten dat ‘de focus en de drive om geweldige games te maken’ voorop blijft staan.

     

Nieuwe screenshots The Witcher 3 Blood and Wine uitbreiding

Nadat we de eerste expansion voor The Witcher 3 al hebben gehad, is het nu afwachten op de release van de tweede en laatste uitbreiding. Een releasedatum voor Blood and Wine is er helaas nog niet, maar wel zijn er enkele nieuwe screenshots verschenen die je waarschijnlijk laten watertanden naar de nieuwe content. The Witcher 3: Wild Hunt is bijna een jaar uit en heeft in 2015 menig 'Game of the Year'-titel in de wacht weten te slepen. Van de ontwikkelaar achter het spel, CD Projekt RED, hoeven we dit jaar geen nieuwe game te verwachten. We weten dat de studio aan twee projecten bezig is, waaronder Cyberpunk 2077, maar geen van beide titels staat gepland voor dit jaar. 

The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3

     

Dark Souls 3 speedrunner klokt: 1 uur 11 minuten en 43 seconden

De serie Dark Souls van From Software wordt altijd geprezen omdat de games moeilijkheid en vaardigheid tot in de perfectie weten te combineren, althans dat wordt beweerd. Vandaag is er een speedrunner er in geslaagd om een tijd neer te zetten van 1 uur 11 minuten en 43 seconden. Dat is precies de helft van de tijd die je nodig hebt om The Order 1886 uit te spelen. De tijd die Distrotion2 heeft neergezet gaat waarschijnlijk niet lang overeind blijven staan, want de game is nog amper uit en niet alle exploits, bugs en technieken om Dark Souls 3 zo snel mogelijk uit te spelen zijn nog ontdekt. De Wacht zelf heeft een tijd van 4 minuten en 20 seconden neer weten te zetten voordat hij klaar was met het spel.

     

Beste Dark Souls mod ever!

Dark Souls

        

Bandai Namco werkt niet meer aan Tekken X Street Fighter

Vechten in videogames is mooi, want je mag naar hartenlust uitdelen zonder dat je lichamelijk hoeft te incasseren. Iedere titel die in het genre verschijnt, is dus mooi meegenomen. Helaas is er nu treurig nieuws rond Tekken X Street Fighter, want de titel waar al heel lang op gewacht wordt, is niet meer actief in ontwikkeling. Game director Katsuhiro Harada van Tekken laat weten dat Bandai Namco op dit moment het spel niet kan voltooien omdat zeer recent Street Fighter V is verschenen en we ons ook nog eens op mogen maken voor Tekken 7. De ontwikkelaar wil de actieve communities die beide games hebben niet verstoren door zo dicht op de release van beide individuele titels een cross-over te lanceren. Harada benadrukt dat Tekken X Street Fighter niet gecanceld is, maar dat er op dit moment niet meer actief aan wordt gewerkt.

Street Fighter X Tekken

In 2010 werd het idee aangekondigd dat zowel Capcom, als Bandai Namco een cross-over zouden maken van Street Fighter en Tekken waarbij beide studio’s de belangrijkste personages uit de vechtgame van de concurrent mochten gebruiken. In 2012 resulteerde dit in Street Fighter X Tekken gemaakt door Capcom.

       

 Nieuwe Fallout 4 DLC biedt mogelijkheden

      

Controversiële Rust update zorgt voor meer spelers

Je kent het wel, een game-ontwikkelaar komt met een vernieuwend idee rondom een taboe en heel de conservatieve kant van het internet roept: “Moord! Brand! Seksisme! Censuur!” Dit was ook het geval toen de nieuwe update voor de Survival game Rust uitkwam. De update zorgde er namelijk voor dat je het geslacht van je personage niet meer zelf kon bepalen, een beetje zoals je ook bij je geboorte niet je eigen geslacht kan bepalen. Op Steam en Reddit verschenen toen de ene na de andere negatieve review over hoe crappy de game wel niet was geworden. De luide schreeuw van deze groep zou je doen verwachten dat de community rondom Rust helemaal ging instorten.

Ontwikkelaar Garry Newman verantwoordelijk voor de game heeft vandaag op Twitter laten weten dat de verkoopaantal na de update met 74% zijn gestegen. Daarnaast laat hij weten dat het aantal actieve spelers na toevoeging van het vooraf bepaalde geslacht is gestegen. De ontwikkelaar is dan ook erg tevreden over het succes van deze ‘controversiële update’. Newman denkt dat de kritiek die Rust heeft gekregen vooral van een schreeuwerige minderheid is gekomen en niet van gamers die het spel bijna dagelijks spelen. ‘Als we echte feedback willen, dan joinen we anoniem een server en vragen we wat iedereen van het spel vindt.’ Nu het duidelijk is geworden dat Rust nog altijd gretig gespeeld wordt ondanks de nieuwste update, is het de hoogste tijd om de game maar weer met rust te laten.

     

Beste mime-speler ooit!

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord