Techland is dit jaar nog niet klaar met Dying Light 

Techland is dit jaar nog niet klaar met Dying Light 2016-02-19T03:16:41
Todd Howard meldt dat Bethesda aan drie compleet nieuwe games werkt, maar meer mogen we niet weten. Gelukkig is er ook inhoudelijk nieuws vannacht; het Street Fighter V-verhaal duurt 1 à 2 uur, Master of Orion heeft een cast waar je U tegen zegt, Techland is nog niet klaar met Dying Light en meer. Goedemorgen!

                     

De gratis verhaal-uitbreiding van Street Fighter V duurt 1 à 2 uur en komt in juni

Street Fighter V hoeft het niet van zijn verhaal te hebben, en dat is maar goed ook – de verhaalmodus zal namelijk pas in juni toegevoegd worden, en hij blijkt ook niet bepaald lang te zijn. Een in de outfit van Chun-Li gehulde executive producer genaamd Yoshinori Ono – want hoe kun je beter een aankondiging maken dan in spannende cosplay? – meldt het volgende over de cinematic expansion van Street Fighter V:

We’ll provide the true story mode for everyone in June. Anyway, we decided to give the new mode for free, for those who bought the game in February. It might take you one to two hours or even longer to play through. [..] The development of the mode is coming to an end.

De Wacht is vooral benieuwd naar hoe de bedrijfsfeestjes van Capcom eruit zien, maar dat is een vraag voor een andere keer. In ieder geval zal er genoeg te doen zijn in Street Fighter V tot de verhaalmodus uitkomt in juni, de fighter is immers net drie dagen uit voor PC en PS4.

                 

Paragon gameplay-video: Rush the Core

Vijf personages die elkaar helemaal lens slaan onder begeleiding van kekke muziek; Epic Games laat de nieuwe personages van zijn MOBA Paragon het tegen elkaar opnemen om te laten zien wat ze zoal in huis hebben, en dat levert leuke beelden op. De gameplay oogt nog een tikkeltje statisch, maar de grootschalige AoE-aanvallen en andere speciale aanvallen maken al veel goed. Of Paragon echt de MOBA zal worden die je bijna laat vergeten dat je een MOBA speelt, is nog maar de vraag; het third-person geweld komt ergens in 2016 naar PC en PS4, dus het zal nog even duren voor je dat zelf kunt uitvinden. 

             

De Master of Orion voice-casting is dìììììk

Het wordt je vergeven als je niet bekend bent met Master of Orion, de turn-based, zogenaamde 4X (van explore, expand, exploit & exterminate) strategische game van NGD Studios. De game is een heropleving van de gelijknamige MoO die in 1993 het licht zag, maar wordt als we alleen al kijken naar de lijst met stemacteurs die eraan meewerken beter dan deze klassieker. De Wacht verontschuldigt zich voor het nerd-gehalte van de volgende alinea.

Om de lijst met stemacteurs af te trappen; Mark Hamill – je weet wel, Luke Skywalker en de briljante Joker van enkele Arkham-games - zal de stem inspreken van de Alkari Emperor. Hamill is ook al te horen in de Squadron 42-modus van Star Citizen. De Wacht werd daarnaast veel te enthousiast van Alan Tudyk – Firefly, duh! – en *#(&@! Freddy Krueger himself, Robert Englund. Ook de stem van Mad Murdock – uhh, Dwight Schultz is het vermelden waard. Maar er is meer, zoals je kunt zien in onderstaande video en de volledige cast-lijst: 

 • Troy Baker: Klackon Advisor, Psilon Emperor
 • J.B. Blanc: Bulrathi Advisor, Meklar Advisor, Meklar Emperor
 • Kat Cressida: Mrrshan Empress
 • John de Lancie: Human Emperor
 • Michael Dorn: Narrator
 • Robert Englund: Terran Emperor
 • Nika Futterman: Darlok Advisor, Mrrshan Advisor
 • Jean Gilpin: Klackon Emperor
 • Mark Hamill: Alkari Emperor
 • John Kassir: Alkari Advisor
 • Misty Lee:, Silicoid Advisor
 • Sumalee Montano: Terran Advisor
 • Nolan North: Darlok Emperor, Sakkra Emperor
 • Dwight Schultz: GNN Anchor
 • Roger Craig Smith: Sakkra Advisor
 • Fred Tatasciore: Bulrathi Emperor, Silicoid Emperor
 • Alan Tudyk: Psilon Advisor
 • Kari Wahlgren: Human Advisor, GNN Anchor

Puike lijst, maar dat belooft helaas nog geen goede game. Wanneer we de gameplay kunnen testen is nog maar de vraag; Master of Orion staat nog altijd gepland voor een release in dit jaar, maar zal binnenkort eerst nog in een Early Access-fase treden.

                

Condemned: Criminal Origins, Binary Domain en Streets of Rage 2 gratis op Steam

Even een korte tip tussendoor; SEGA is vrijgevig en deelt gratis games uit via deze website. Zo kun je al Condemned: Criminal Origins (Tjeerds favoriete game, zo heeft de Wacht zich laten vertellen), Binary Domain – toch een grappige shooter – en Streets of Rage 2 – uhh, klassieker? - gratis binnenslepen via Steam. Oké, het zijn geen briljante games die je hoe dan ook gespeeld moet hebben, maar er niets voor hoeven te betalen is altijd leuk.

SEGA gratis games

                 

Todd Howard teaset drie nieuwe projecten van Bethesda

Bethesda bracht ons eerder deze week al de aankondiging van de drie aankomende add-ons van Fallout 4 – Todd Howard verzekert ons vannacht op D.I.C.E. Summit dat de post-apocalyptische RPG niet de enige game is waar de studio aan werkt (via Game Informer). Zo meldt hij dat Bethesda op het moment werkt aan maar liefst drie projecten die, hoewel ze anders zullen worden dan wat we van de ontwikkelaar gewend zijn, helemaal in het rijtje van “grote en gekke” titels past. Duidelijke taal…

Ook heeft Howard nog het een en ander te melden over Fallout 4; hij vindt het maar opmerkelijk dat bepaalde geheimen van de Commonwealth nog altijd niet ontdekt zijn door spelers, dus er staat ons allen nog iets te doen. Over de nieuwe en verbeterde Survival Mode is hij duidelijk; het wordt verdomd lastig en zal van Fallout 4 een compleet andere game maken. Hoewel de Wacht nog altijd niet klaar is met de gigantische RPG, zit hij wel te watertanden voor deze extra moeilijke modus. Wanneer we hem mogen verwachten is helaas nog onbekend – dat hetzelfde geldt voor de drie onbekende projecten van Bethesda mag geen verrassing zijn. 

Todd Howard D.I.C.E.

                 

De toekomstige DLC van Rainbow Six Siege heeft te maken met Amerika, Brazilië en Japan

Ubisoft heeft tijdens een Investor Day-presentatie bekendgemaakt dat de aankomende DLC van Rainbow Six Siege te maken zal hebben met respectievelijk Amerika, Brazilië en Japan (thanks, VideoGamer). Wat er precies in de DLC zal zitten is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat elke uitbreiding twee nieuwe Operators uit het bijbehorende land introduceert, en daarnaast een nieuwe map met zich meebrengt (zoals ook het geval was bij Operation Black Ice). De DLC kan in-game gekocht worden met Renown, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de Season Pass kopen om toegang te krijgen tot de nieuwe content.

Rainbow Six Siege DLC

                  

De systeemeisen van World of Warcraft: Legion zijn bekend

Bijna twaalf jaar na dato is de zesde uitbreiding van World of Warcraft in aantocht, en hoe dichter we bij de releasewindow van Q2/Q3 2016 komen, hoe meer info we over Legion krijgen. Vandaag is het de beurt aan de systeemeisen van de uitbreiding, het zal immers niet de eerste keer zijn dat een WoW-uitbreiding grafische vooruitgang met zich meebrengt. Dit is wat je minimaal in huis moet hebben om Legion te kunnen spelen (via battle.net):

Minimum:

 • OS: Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Windows 10 with latest service pack
 • CPU: Intel Core 2 Duo E8500 or AMD Phenom II X3 720
 • GPU: Nvidia GeForce GT 440 or AMD Radeon HD 5670 or Intel HD Graphics 5000
 • RAM: 2 GB

Aanbevolen:

 • OS: Windows 10 64-bit with latest service pack
 • CPU: Intel Core i5-3330, AMD FX-6300, or better
 • GPU: Nvidia GeForce GTX 750 Ti or AMD Radeon R7 260X or better
 • RAM: 4 GB

World of Warcraft Legion

                

GTA V met een VR-headset en hand tracking ziet er zo uit

GTA V VR

                   

De systeemeisen van Need for Speed zijn bekend

Is de Wacht de enige met een déjà vu? Maakt ook niet uit, hij weet in ieder geval hoe jullie van systeemeisen houden. Hoe dan ook is het bekend geworden hoe goed jouw PC moet zijn, wil je de aankomende PC-versie van Need for Speed kunnen draaien. Toch wel veel beter dan voor WoW, zo blijkt:

Minimum (720p @ 30 fps):

 • OS: 64-bit Windows 7 or later
 • Processor: Intel Core i3-4130 or equivalent with four hardware threads
 • Memory: 6GB RAM
 • Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB, or equivalent DX11 compatible GPU with 2GB memory
 • Hard Drive: 30 GB free space

Aanbevolen (1080p @ 60 fps):

 • Windows 7 or later
 • Intel Core i5-4690 or equivalent with four hardware threads
 • 8GB RAM
 • NVIDIA GeForce GTX 970 4GB, AMD Radeon R9 290 4GB, or equivalent DX11 compatible GPU with 4GB memory
 • 30 GB free space

Need for Speed

                   

IO Interactive legt uit hoe de episodische release van Hitman leuk blijft

In een erg uitgebreide Steam-post legt ontwikkelaar IO Interactive uit wat er aan gedaan wordt om spelers bezig te houden terwijl ze wachten op de nieuwe episodes van Hitman. Zo is er van alles en nog wat te lezen over Elusive Targets, de Escalation Mode, de bekende Contracts Mode en Live Challenges – check het hele verhaal hierrr.

Te beginnen met de Elusive Targets, vervelende rakkers die zo uniek zijn dat ze voor een extreem gelimiteerde tijd rond zullen lopen in bepaalde levels. Het leuke van de Elusive Targets is dat ze allemaal een eigen achtergrondverhaal met bijbehorende poespas zullen krijgen, en dat de speler verdomd veel druk op zijn schouders krijgt omdat er maar één kans is om deze doelwitten om te brengen. Escalation Mode is wat je van de naam verwacht; een modus waarin je begint met een bepaalde manier van iemand vermoorden, en daar telkens – na elke moord - in stapjes extra elementen (zoals het dragen van een politie-uniform) aan toevoegt. Als laatste wordt er ook gewerkt aan Live Challenges die geïnspireerd zijn door de community, maar concrete plannen liggen er nog niet.

Hitman

De eerste episode van Hitman verschijnt al op 11 maart voor PC, Xbox One en PS4. Benieuwd naar wat je in huis haalt? Check onze Effe Spelen om te zien hoe de beta eruit zag.

               

Hitman-physics

View post on imgur.com

                  

Black Ops 3-DLC Awakening verschijnt op 3 maart voor PC en Xbox One

Vier nieuwe multiplayer-maps in een nieuw zombieavontuur dat vernoemd is naar een ijzeren draak. Natuurlijk weet je direct dat we het hebben over Awakening, de aankomende DLC van Call of Duty Black Ops 3, maar de kans is aanwezig dat je pas in maart ermee aan de slag kunt omdat je een Xbox One of PC gebruikt. Wees niet getreurd, Treyarch en Activision hebben bevestigd dat Awakening aan het begin van de maand, op 3 maart, naar PC en Xbox One komt – een een maand en een dag later dan de PS4-versie. 

Call of Duty Black Ops 3 Awakening

                 

Techland blijft nog het hele jaar content aan Dying Light toevoegen

Fans van zombiegeweld kunnen opgelucht ademhalen, want Techland heeft bekendgemaakt dat er dit hele jaar nog gewerkt gaat worden aan Dying Light en diens uitbreiding The Following. In een open brief aan de spelers van de game laat Techland-CEO Pawel Marchewka weten dankbaar te zijn voor de reacties, en meldt hij dat Dying Light nog altijd niet dood is (via Video Gamer):

At the same time it is a clear sign that there is still high demand for that unique Dying Light experience. To make sure that every new or veteran player gets all the fun they deserve, we have decided to continue our support for Dying Light at least till the end of this year. We are already working on new unannounced content, so stay tuned for our future news. 

Having said that, this is my personal request to all of you: share your impressions with us. You can do it through one of our social media channels, our official forum, or simply by e-mail. We want to hear about all your stories, ideas and problems you could have. As the Dying Light franchise goes forward, let us also know where you want to see it headed. We strongly believe in active collaboration between our design team and you, players who every day fight for survival in the world of Dying Light.

Dying Light: The Following verscheen vorige week voor PC, Xbox One en PS4, en om de positieve reacties op de game te vieren heeft Techland bovenstaande trailer in elkaar gesleuteld.

                

Tales from the Borderlands komt op 22 april op disc uit

Mocht je nog niet zijn toegekomen aan Tales from the Borderlands en je bent een liefhebber van gamehoesjes, dan heb je geluk. Telltale Games’ episodische avontuur in het Borderlands-universum komt namelijk op 22 april uit op disc – ja, daar zitten alle vijf episodes op. 

                 

Tijd om al die beta's te gaan spelen. Lateeehr!

playing betas like

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord