Super Smash Bros. for 3DS laat je Trophies kopen 

Super Smash Bros. for 3DS laat je Trophies kopen 2014-08-11T11:59:36
Super Smash Bros. voor 3DS krijgt microtransacties... Maar dan gelukkig niet met echte poen. Binnenkort kun je trouwens wel Ace Attorney - Dual Destinies met keiharde knaken kopen voor iOS. Waar we nog veel langer op moeten wachten, is Rise of the Tomb Raider, maar toch heeft de Wachtster daar ook nieuws over.

FIGHT.

 

Super Smash Bros. voor 3DS laat je Trophies kopen

Als Super Smash Bros. voor de 3DS in oktober uitkomt, hoef je niet per se verschrikkelijk goed je best te gaan doen om alle Trophies te verzamelen… Je kunt ze ook simpelweg kopen. Dat woord ‘kopen’, klinkt altijd meteen een beetje viezig, althans dat vindt de Wachtster. Maar gelukkig is het in dit geval toch iets minder ranzig dan je zou denken.

Je kunt de Trophies in Super Smash. Bros voor 3DS namelijk kopen in de zogenaamde Trophy Shop, waar je betaalt met Play Coins of G(old). Deze Play Coins verzamel je met behulp van de ingebouwde pedometer van je 3DS, en G verdien je door in-game events en taken uit te voeren. Deze informatie is afkomstig uit een Miiversepost van Masahiro Sakurai. Hij voegde daar plaatjes van Dr. Wily en de bewuste Trophy Shop aan toe en stelde dat dat er meer Trophies in deze game te vinden zullen zijn dan in Brawl, dat er zo’n 550 kende:

"Here's something new--the trophy shop. If you're having a hard time getting certain trophies, why not just buy them? They sometimes go on sale, too. Super Smash Bros. Brawl had tons of trophies, but rumor has it that the 3DS version alone may have more than Brawl. Looks like the Dr. Wily that we made from scratch for the 3DS version is on his knees in disbelief.”

Super Smash Bros. voor 3DS

Super Smash Bros. voor 3DS

Sinds Melee zijn Trophies een populair onderdeel van de Smash serie, waarmee spelers hun skills kunnen etaleren. Het is nog niet duidelijk of alle Trophies ook te koop zullen zijn of dat er toch een aantal exclusief te behalen zijn via keiharde toewijding. Ook kan de Wachtster nog niet zeggen of de getoonde prijzen overeenkomen met de cijfertjes zoals we die in oktober te zien zullen krijgen. Maar goed, Nintendo blijft in ieder geval proberen ons van onze luie aars te krijgen… Gotta buy ‘em all! Wie gaat er een extra rondje huppelen om een lastige Trophy te bemachtigen?

Super Smash Bros. voor 3DS is vanaf 3 oktober verkrijgbaar voor de (surprise!) 3DS.

 

Dragon Age: Inquisition sidemissies niet afhankelijk van main story

Het kan niet missen dat het sappigste nieuws over Dragon Age: Inquisition bewaard wordt voor op de Gamescomvloer, maar BioWare was toch zo aardig om wat kleine snippertjes informatie te droppen. Mag ook wel trouwens na het verschrikkelijke nieuws over de vertraging van de game…

Mike Laidlaw (Creative Director) beantwoordde een aantal vragen via Twitter, waaruit het volgende op te maken is: je kunt niet zwemmen in de game, het probleem met de pijlkoker van boogschutters (zoals nog te zien in eerdere combatvideo’s) is opgelost, en het reviven van je companions duurt een poosje en kan geïnterrumpeerd worden. Ook vond de Wachtster dit nieuwe plaatje van Cullen, de Templar die we in de vorige twee games ook al tegenkwamen en die in Inquisition zelfs als romance optie te versieren is.

Dragon Age: Inquisition - Cullen

Op zich natuurlijk allemaal niet wereldschokkend, maar tezamen genomen toch zeker wel interessant. Vooral ook het feit dat je alle sidemissies op welk moment dan ook kan uitvoeren en deze niet afhankelijk zijn van de progressie in je main story. En wellicht voor nieuwkomers een verrassing, companions zijn niet volledig te customizen.

Dragon Age Inquistion verschijnt op 21 november voor PC, Xbox One, PS4, Xbox 360 en PS3.

 

Rise of the Tomb Raider krijgt ultieme motion capture

De nieuwe Tomb Raider zal gebruik maken van een veel gedetailleerdere motion capture dan het vorige deel in de serie. Dat zegt Camilla Luddington in ieder geval, die de rol van Lara Croft op zich neemt in de recente reboots.

Via Twitter legt de actrice uit hoe er normaal gesproken bij motion capture zo’n 90 referentiepunten op een gezicht gebruikt worden, maar dat er nu gekozen is voor Mova (een gespecialiseerd bedrijf), dat een fluorescerende verf gebruikt, waarmee meer dan 7000 referentiepunten gecreëerd worden. Het gebruik hiervan moet logischerwijs tot een nog realistischere motion capture leiden.

Camilla Luddington a.k.a. Lara Croft

Rise of the Tomb Raider werd tijdens de E3 persconferentie van Microsoft aangekondigd. De game verschijnt als het goed is tijdens de ‘holidays’ van 2015. Verder is er nog weinig bekend over de game… Alhoewel de Wachtster een uitstekende speurneus heeft en toch al wat details wist te verzamelen.

 

The Last of Us Remastered fan-made trailer in Photomode

Een fan, genaamd Grant Voegtle, heeft werkelijk een schitterende trailer voor de Remastered versie van The Last of Us gemaakt via de Photomode. Dat vindt niet alleen de Wachtster, zelfs Neil Druckmann (Game Director) eerde de trailer met een Tweet:

“Holy shit. This fan-made trailer for The Last of Us done entirely in Photomode is unbelievable. Major spoilers.”

En de man heeft een goed punt, MAJOR SPOILERS. Dus kijken op eigen risico.

 

“Sunset Overdrive is een volwassen game”

Sunset Overdrive is volgens Insomniac een mijlpaal in de geschiedenis van de ontwikkelaar. Niet alleen is het hun eerste Xbox-exclusive en hun eerste current-gen titel, maar ook vooral een nieuwe manier om volwassen content neer te zetten. Het team achter de game, dat voornamelijk bestaat uit mensen die verantwoordelijk waren voor Resistance 3, laat het volgende weten:

“From our initial pitch, we said, ‘Sunset Overdrive is a game for people who grew up on Insomniac Games. The intent was to bring the humor to a more adult audience and satirize modern culture."

Na een lange periode met de druilerige atmosfeer van Resistance bezig te zijn geweest, wilde het team wat ‘fun’ beleven met Sunset. Geen monochroom palet en rondslingerend puin, maar juist een uitnodigende wereld waarin je niet steeds bang hoeft te zijn voor wat er achter de volgende hoek verscholen ligt. De wereld moest vooral levendig zijn. En met wat de Wachtster tot dusver heeft gezien, lijkt het team in ieder geval in die opzet geslaagd te zijn.

Verder laat men weten dat de Xbox One simpelweg de beste match was voor deze game, maar dat men bovenal nog altijd een onafhankelijke ontwikkelaar is. Waardoor men juist door middel van een weloverwogen afweging tot de keuze voor dit platform kon komen.

Sunset Overdrive

Daarnaast voelt men zich gevleid door de veelgemaakte vergelijking met InFamous: Second Son. Insomniac heeft een langlopende vriendschap met Sucker Punch en men zegt ook daadwerkelijk fan te zijn van de InFamous serie. Máár, uiteraard wil men wel graag benadrukken dat Sunset Overdrive een hele eigen unieke ervaring zal bieden. Zo zal Sunset Overdrive veel meer gebruik maken van de stad in kwestie door je te laten grinden langs telefoonkabels, te laten springen van auto’s en je tegen wolkenkrabbers op te laten rennen. Als invloeden noemt men bijvoorbeeld Tony Hawk en Prince of Persia. Daarnaast zal de game gekenmerkt worden door de sterke nadruk op de combat en gunplay met een groot arsenaal aan de mafste wapens.

Sunset Overdrive is vanaf 28 oktober te checken op de Xbox One.

 

Destiny heeft dynamische luchten

Destiny is sowieso werkelijk schitterend, maar niks in de game haalt het bij een blik naar de hemel. Dat heeft de Wachtster in hoogsteigen persoon kunnen checken tijdens de vorige bèta. Regelmatig stond ze effe naar boven te staren, compleet onder de indruk van al die mooie pixels. Nu weet ze echter dat dat niet zomaar was!

Er is namelijk een heel team bij Bungie dat exclusief werkt aan de mooie luchten en zodoende art creëert die je moet verleiden zoveel mogelijk omhoog te kijken. Op Bungie.net legt Mark Goldsworthy uit hoe het team dit ook daadwerkelijk voorelkaar heeft gekregen:

“We treat the sky as another character in a game. We understand the high impact they can have and we give them the love they deserve. We prefer to hand-craft the landscape and cloud arrangements rather than use large, static photo wraps. Sky and atmosphere really help establish the mood. The sky needs to be dynamic. It’s made of many individual components that move and change as celestial bodies travel from horizon to horizon. They feed player immersion and enable us to flesh out the worlds we create on a broader canvas.”

Maar goed, dit nieuwtje draait natuurlijk eigenlijk om wat mooie plaatjes, dus bij deze.

Destiny - panorama 1

Destiny - panorama 2

De Destiny bèta wist vorige maand 4,6 miljoen mensen te boeien, zij het met de mooie luchten of de gameplay. Er worden overigens geen grote aanpassingen meer verwacht voor de release, slechts kleine aanpassingen.

Destiny komt op 9 september naar de PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

 

Ace Attorney – Dual Destinies komt naar iOS

Onderweg naar L.A. heeft de Wachtster lekker Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies zitten spelen op haar 3DS. Wat een heerlijk spelletje is dat zeg. En daarom is het stiekem ook wel fijn dat er straks nog veel meer mensen aan de slag mogen met de game.

Ace Attorney - Dual Destinies

Zeer binnenkort is Ace Attorney – Dual Destinies namelijk geen 3DS exclusive meer. Capcom laat in een blog weten dat de game in HD naar iOS apparaten zal komen. De game is op het moment van schrijven al verschenen in Japan:

"That app is headed for western shores (North America and Europe) very soon, complete with all the thrills, spills, mood matrices, and—oOOoo—HD resolution. I can’t give an exact release date right now, but rest assured it will be quite soon, so for now let’s just enjoy this fleeting moment in time where we know something great is on the way. Take that!"

Dual Destinies wordt de vierde game in de serie die Capcom uitbrengt voor iOS. De Phoenix Wright: Ace Attorney HD collectie die in 2012 verscheen liet mensen de eerste hoofdstukken gratis spelen, of er een soortgelijke strategie zal worden toegepast voor deze game is nog niet duidelijk. Ook wordt er niet gesproken over een release voor Android.

In de Ace Attorney games moet je de onschuld van je cliënten bewijzen door crime scenes te onderzoeken en bewijslast te verzamelen. Vervolgens zet je tijdens de hoorzitting getuigen onder druk door tegenstrijdigheden in hun verklaringen te vinden. De serie staat bekend om de maffe humor en personages. In Dual Destinies werden 3D graphics en de zogenaamde Mood Matrix geïntroduceerd, waarmee emoties van de getuigen gelezen konden worden.

 

Memes en dingen

Albert kent zijn Pokémon.

Albert kent zijn Pokémon.

 

Cats. <3

Cats. <3

 

Lekker koesen!

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord