Steam trekt 8 miljoen gelijktijdige gebruikers 

Steam trekt 8 miljoen gelijktijdige gebruikers 2014-12-29T00:59:07
Het is jullie geluksdag, daar is de Wachtster alweer! Ditmaal met vreselijk veel Steam gebruikers, een eindelijk weer volledig werkende PSN en informatie over Final Fantasy XV. En alsof dat nog niet genoeg was, smijt ze er ook nog wat Driveclub en Far Cry 4 tegenaan.

Cats <3

 

PSN ook weer online na DDoS-aanval

Eindelijk! Als het goed is, kunnen we nu allemaal weer vrolijk online via PSN en Xbox Live. Gisteren schreef de Wachtster nog een heel epistel over de aanhoudende problemen die onze vrolijke Lizard Squad vrienden veroorzaakten met hun DDoS-aanval, maar vandaag is het nieuws een stuk vrolijker.

De service van Microsoft leek zich iets sneller te herstellen dan die van Sony, maar ook bij die laatste zijn de problemen officieel voorbij:

“PlayStation Network is back online. As you probably know, PlayStation Network and some other gaming services were attacked over the holidays with artificially high levels of traffic designed to disrupt connectivity and online gameplay. This may have prevented your access to the network and its services over the last few days. Thanks again for your support and patience. We’ll provide any further updates here.”

Heb je het uit pure moedeloosheid vandaag dus niet eens meer geprobeerd dan bij deze de verlossende woorden: je kunt je weer online begeven. Ook geven mensen aan bijvoorbeelds zelfs weer DLC te kunnen downloaden, dus naar alle waarschijnlijkheid is volledige functionaliteit ondertussen weer hersteld.

PSN en Xbox Live na DDoS-aanval Lizard Squad nu weer online

Het bericht van gisteren deed jullie flink je best doen in de comments, heerlijk! Dank voor jullie reacties, daar wordt de Wachtster oprecht vrolijk van. Hopelijk is het haar nu gelukt hetzelfde voor jullie te doen met dit bericht. <3

 

Steam trekt 8 miljoen gelijktijdige gebruikers

Er was in ieder geval een persoon dolgelukkig met de Lizard Squad… Toen PSN en Xbox Live down waren door de DDoS-aanval van dit geteisem stroomden gamers namelijk massaal naar Steam. Het softwaredistributie-platform van Gabe Newell trok op een en hetzelfde moment meer dan 8 miljoen gebruikers. Een nieuw record, want zoveel gelijktijdige geberuikers trok Steam nog niet eerder.

Een alert NeoGAF-lid plaatste een grafiek en tabel, waarin we niet alleen de 8 miljoen bezoekers zien, maar ook de door hen meest gespeelde games. De absolute, onbetwiste nummer een positie wordt ingenomen door DotA 2 met een piek van bijna 900.000 online users die dag. Op twee vinden we Counter-Strike: Global Offensive, en ten slotte gaat het brons gaat met Team Fortress 2 mee naar huis.

Steam Users 8 miljoen gelijktijdige gebruikers

Meest gespeelde games - Steam trekt 8 miljoen gelijktijdige gebruikers

Verbazingwekkend hoe goed The Elder Scrolls V: Skyrim het nog doet, trouwens. Alhoewel dat ook een van de meest gespeelde games van de Wachtster is… Wees eens eerlijk, wat is jullie meest gespeelde Steam-game en op hoeveel uur staat de teller?

 

Winterse Driveclub screenies

Staat de sneeuw al tot jullie kin? Op de Wachtster haar locatie vallen er op dit moment geen witte vlokken, maar regen… Voor een echte wintersfeer moet ze het daarom doen met wat screenies van Driveclub, gemaakt met de Photo Mode. Jammer genoeg trouwens nog steeds geen nieuws over die PS+ editie, maar wel de belofte dat informatie snel zal volgen.

Driveclub

Driveclub

Driveclub

Driveclub

Driveclub

 

PS4 vs. Xbox One – de console wars 2014

Was 2014 een jaar vol hoogtepunten of juist dieptepunten? Hoe je het ook wendt of keert, zo’n naderend einde van het jaar is een mooi moment voor een terugblik. Laten we daarom eens kijken naar de twee jongste consoles du moment: de PS4 en Xbox One. Hoe zag hun jaar eruit?

De Xbox One lijkt de schade tegen het einde van het jaar toch nog enigszins te beperken, alhoewel de PS4 na meer dan een jaar na de release nog steeds koploper is. De cijfers laten namelijk zien dat de PS4 10 maanden op rij de beter verkopende van de twee bleef. Alleen in oktober wist Microsoft de rollen eventjes om te draaien en meer consoles te slijten dan Sony. Het bleef echter bij die ene maand, want in november veroverde de PS4 de plek weer terug.

Console wars

In deze novembermaand verkocht Sony 2,6 miljoen consoles, waarmee het totaal op 17,3 kwam. Microsoft wist er 2,3 miljoen te verkopen, waarmee de teller op 10,1 miljoen uitkwam. De Xbox One was vooral de laatste maanden bezig met een opmars, maar heeft dus nog een flinke weg te gaan… Ook december lijkt de maand van de PS4 te worden. Op 13 december waren er al 780.000 consoles verkocht, terwijl er van de Xbox One zo’n 546.000 over de toonbank gingen.

De console wars behoren dus absoluut nog niet tot het verleden, maar eigenlijk is dat alleen maar fijn, toch? Strijdende partijen leveren ons hopelijk betere games, deals en prijsdalingen op! Laat 2015 daarom maar in het teken staan van een onverminderde battle, maar dan inclusief Wii U graag.

 

Final Fantasy XV tech demo en nieuwe informatie

Onze Florian schreef laatst al een hele Feature over Final Fantasy XV en onze PeterKoelewijn kwam nog met wat screenies, maar gelukkig is er zelfs in deze rustige dagen nog best wat te melden over deze potentiële topper.

Zo liet Hajime Tabata (director) zich wat interessante dingen ontvallen over de combat mechanics. Wanneer je in combat komt, voer je een druk op de knop een aanval uit. En wanneer je deze knop ingedrukt houdt, of herhaaldelijk indrukt, voer je een preset combo uit. Op zich geen wereldschokkende basics, dus. Daarnaast zijn er echter ook united attacks, waarbij partymembers samenwerken voor een krachtigere aanval:

"For united attacks with party members, we're still working on them, but we plan for them to be a system where you check your timing when you press the button."

Ook kun je aanvallen blokkeren middels een parry of counter, iets dat volgens Tabata een vrij geavanceerde techniek is met kans op keihard falen. Daarnaast hebben sommige wapens bepaalde special attacks/abilities en combos. Je kunt trouwens verschillende wapens tegelijkertijd equippen, waarbij je er eentje uitkiest als main. Tijdens gevechten kun je vervolgens gemakkelijk switchen. Wapens zonder speciale functie zijn vaak echter wel sterker, zo zijn ze allemaal uniek. Door verschillende wapens te verzamelen (tevens een van de objectives in de game), garandeer je zodoende dat je tegen elke vijand een succesvolle aanval kunt uitvoeren.

Final Fantasy XV

Verder liet Tabata weten dat de UI zoals we die steeds zien in trailers nog niet de uiteindelijke versie is. Zo wordt er nog een MP-meter toegevoegd, die laat zien hoeveel special attacks je nog kunt uitvoeren. Je meter raakt echter ook leeg door bijvoorbeeld aanvallen te ontwijken. In dit opzicht dus anders dan de standaard magicmeter. Ook liet Tabata zich nog snel ontvallen dat Noctis wellicht de enige is die creatures kan summonen. En ten slotte kwam de mededeling dat het hele team druk aan de slag is met de demo en het optimaliseren van de grootte en frame rate hiervan.

Maar er is nog meer! Tijdens Comic Fiesta in Kuala Lumpur organiseerde Square Enix een panel met de naam ‘The History and Future of Final Fantasy’. Hoofd game designer Wan Hazmer toonde hier een nieuwe tech demo, waarin NPC’s bezig zijn met vrij gewone bezigheden als koken en eten. Gelukkig voor ons wist een Twitteraar de boel op YouTube te plempen.

Naast bewegende beelden volgde er ook nog wat aanvullende informatie die de Wachtster via een fijn lijstje zal presenteren:

  • Malaysian tradition plays an important role in the town of Lestallum, which is the one shown in the Jump Festa trailer. The suburban look is similer to Kuala Lumpur
  • Some artwork of the city of Lestallum and its NPCs was showcased (including a hotel room where Noctis can stay), alongside footage of some of the actions NPCs can perform there. They can prepare Malaysian food, an element inspired by Hazmer, who is Malaysian himself.
  • The Malaysian food in the game is teh tarik, satay and roti canai.
  • NPCs in the city will be unique.
  • Ignis is the one doing the cooking at the campsite, and will prepare meals depending on the ingredients given to him.
  • Day/night cycle is set at 60 minutes in real time. 40 Minutes day, 15 minutes night.
  • Titan cannot be summoned, but summons will be available in the Episode Duscae demo.
  • The game will include: day/night cycle, an “unique weapon system” and summon system. Weapons will provide different move sets.
  • If you don’t camp, you cannot level up.
  • Is Stella Nox Fleuret still in Final Fantasy XV? “No Comment” (Hazmer laughed while responding this question)

En, hoe zit het ondertussen met de hoeveelheid hype?

 

Far Cry 4 zou alternate ending krijgen

Iedereen die al door Far Cry 4 heengerend is, weet dat er al gaandeweg een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Ondanks, of juist vanwege, deze keuzevrijheid schijnt het volgens Alex Hutchinson zo te zijn dat Ubisoft grote plannen had wat betreft een alternatief einde. Deze zou middels een flinke DLC beschikbaar moeten komen. Dit plan is echter (helaas) van de baan:

“Would love to do it and it was in the original plan but sadly no.”

Far Cry 4

Ook op vragen naar een DLC waarin we ons aansluiten bij Pagan Min gaf hij een soortgelijk antwoord, maar eindigde hij met een ‘unlikely at the moment’. Dat klinkt al iets hoopvoller. De tijd zal het leren… Dat er DLC komt, is in ieder geval sowieso zeker. Begin volgend jaar mogen we de eerste verwachten.

 

Memes en dingen

Memes en dingen staat ditmaal in het teken van leerzame feitjes en trips down memory lane...

Lekker koesen!

REACTIES (88) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord