Steam stopt bepaalde features achter betaalmuur 

Steam stopt bepaalde features achter betaalmuur 2015-04-21T01:19:18
Gabe gaat de strijd aan met dieven en spammers door iedereen te verplichten een (kleine) aankoop te doen op Steam. En ook het nieuws rondom World of Warcraft staat in het teken van poen... Gelukkig in deze Wacht ook genoeg gratis trailers om van te genieten, waaronder die van Assassin's Creed: Chronicles China.

Cats <3

Steam stopt bepaalde features achter betaalmuur

Grote Gabe wil ons beschermen tegen gespuis op het internet! Om spammen en andere vervelende of zelfs illegale praktijken tegen te gaan, gaat Valve bepaalde features van Steam achter een betaalmuur stoppen. Om bijvoorbeeld friend invites te sturen en te stemmen in Greenlight moet je voortaan eerst een keer je digitale portemonnee trekken. Hierbij een volledige lijst van alle features die voor gebruikers zonder aankopen niet beschikbaar zijn:

  • Sending friend invites
  • Opening group chat
  • Voting on Greenlight, Steam Reviews and Workshop items
  • Participating in the Steam Market
  • Posting frequently in the Steam Discussions
  • Gaining Steam Profile Levels (Locked to level 0) and Trading Cards
  • Submitting content on the Steam Workshop
  • Posting in an item's Steam Workshop Discussions
  • Accessing the Steam Web API
  • Using browser and mobile chat

Steam komt met het volgende statement:

"We've chosen to limit access to these features as a means of protecting our customers from those who abuse Steam for purposes such as spamming and phishing. Malicious users often operate in the community on accounts which have not spent any money, reducing the individual risk of performing the actions they do. One of the best pieces of information we can compare between regular users and malicious users are their spending habits as typically the accounts being used have no investment in their longevity. Due to this being a common scenario we have decided to restrict certain community features until an account has met or exceeded $5.00 USD in Steam."

Oftewel: om geheel gebruik te kunnen maken van alles wat Steam te bieden heeft, moet je eerst een paar dollar besteden in de Steam Store. CD keys, games gekocht bij retailers en cadeaus tellen niet mee.

Steam

Wat vinden jullie van deze oplossing? Zou het dieven en oplichters niet alsnog gewoon $5 waard zijn om door te gaan met hun daden? Of heeft Steam de wereld bij deze echt een stukje veiliger gemaakt?

Assassin's Creed: Chronicles China – launch trailer

Onze Jan schreef laatst een Preview over Assassin’s Creed: Chronicles. Hij stelde dat de 2.5D sidescrolling platform-action game een vermakelijk spin-off lijkt te worden voor een scherp prijsje. Of dat er net zo goed uitziet als dat het klinkt, kunnen jullie zelf beoordelen in de launch trailer van Chronicles China die de Wachtster opgeduikeld heeft!

Assassin’s Creed: Chronicles – China is vanaf morgen te checken op PC, PS4 en Xbox One. Releasedata voor de andere twee delen (Russia en India) zijn nog niet bekend gemaakt.

Benieuwd naar de achievements uit China? In dat geval verwijst de Wachtster je graag ook nog even door naar dit nieuwtje.

World of Warcraft krijgt vandaag Tokens

Vanaf vandaag zal World of Warcraft nooit meer hetzelfde zijn… Vanaf vandaag kun je je gametime in de MMORPG namelijk ook verdienen door keiharde in-game goldstukken neer te leggen.

Voor iedereen die nog een paar vraagtekens ziet, het zit zo: als arme sloeber in World of Warcraft kun je straks een zogenaamde Token kopen voor €20. Deze verkoop je vervolgens op de Auction House (bieden vanaf 35.000 gold), zodat je in ieder geval in-game weer een cent te makken hebt. Omgekeerd zit het zo: als real-life arme sloeber kun je met in-game currency je game-time kopen. Als je dus zo’n 35.000 gold hebt gespaard, kun op de Auction House terecht om je verslaving nog 30 dagen langer te voeden. De Wachtster kan bijna niet geloven dat er na deze uitleg nog vragen zijn, maar goed, hierbij ook nog een verhelderend filmpje.

De hoeveelheid Tokens is voor nu gelimiteerd tot tien aankopen per 30 dagen, maar dit zou in de toekomst nog aangepast kunnen worden. Maar goed, ben je van plan te kopen / verkopen, blijf dan de AH gaat in de gaten houden, aangezien prijzen behoorlijk kunnen gaan fluctueren.

World of Warcraft Tokens koers

Het lijkt wel beleggen voor Dummies! Maar vertel het eens, hoe enthousiast zijn jullie over deze nieuwe functie in World of Warcraft?

Trailer overvloed

Inmiddels (hopelijk) een bekend fenomeen in de Nachtwachten van de Wachtster: drie spiksplinternieuwe trailers. Ditmaal mogen jullie je maandag eindigen / dinsdag beginnen met bewegende plaatjes van Lost Within, Chip’s Challenge 2 en Dungeon Crawlers HD.

Alan Wake 2 binnenkort echt in de maak?

Eigenlijk is het best raar dat een Remedy nog niet met een nieuwe game in de Alan Wake franchise is gekomen… Zeker wanneer je bedenkt dat er tot dusver 4,5 miljoen games verkocht zijn. Dat komt echter niet omdat men het niet geprobeerd heeft. In 2014 liet de studio nog weten druk bezig te zijn om Alan Wake 2 voor elkaar te krijgen, maar viel het hen zwaar tegen de juiste partners te vinden en de benodigde financiering rond te krijgen.

Alan Wake 2 concept art

Remedy heeft al meerdere malen laten weten de Alan Wake-draad op het juiste moment weer op te willen pakken. Iets wat logischerwijs waarschijnlijk ergens na Quantum Break zal zijn. Ook in een nieuw interview met Polygon laat de Sam Lake (creative director en head writer) zich ontvallen alvast na te denken over een volgende stap… Mogelijk dus Alan Wake 2.

"Among other things, we are discussing the possibility of an Alan Wake sequel with multiple partners, but nothing has been decided.”

Bijgevoegd bij het interview is een pitch video van Alan Wake 2 uit 2010, waarin verschillende thematische elementen belicht worden die de sequel mogelijkerwijs zou / zal gaan bevatten. Ook zou er (in ieder geval destijds) sprake zijn van een gameplay mechanic die spelers de realiteit zou laten herschrijven.

Alan Wake 2 concept art

Xbox-baas Phil Spencer komt ook aan bod. Hij stelt dat Alan Wake een van de meest cineastische en opslurpende ervaringen op de Xbox 360 heeft geboden en dat hij het interessant zou vinden om te zien wat Remedy met een volwaardige sequel zou kunnen doen. Uit het interview wordt niet helemaal duidelijk of Microsoft een van de partners is waar Remedy momenteel mee om de tafel zit, maar vanwege de geschiedenis van de twee lijkt dit wel aannemelijk.

Maar goed, eerst maar eens aan de slag met Quantum Break… En wellicht wel met een remaster van Alan Wake voor de Xbox One. Microsoft was laatst in ieder geval benieuwd of daar animo voor zou zijn, mogelijk in het kader van een pre-order bonus voor Quantum Break.

EA Sports titels voortaan met goed verhaal?

EA is op zoek naar versterking wat betreft de ontwikkeling van hun sportgames. Twee vacatures laten zien dat men graag de CV's ontvangt van ‘Narrative Designers’… Niet bepaald het type positie dat je verwacht voor de FIFA’s van deze wereld.

“The Narrative Designer will bring the player’s experience to explosive life in its story-telling mode, championing story to the team and ensuring that script, speech and story-telling devices are tuned to achieve a gripping emotional narrative experience.
You will create characters that game players fully embrace and bond to, and will capture emotional experiences that drive the story forward through non-linear storytelling techniques.
You’ll work closely with other designers and producers to create game worlds where story is core to the player experience and will drive an innovative story vision that is central to one of EA’s AAA titles.”

EA Sports

Story-telling? Emotional experience? Krijgt elke EA sporttitel nu een soort campaign waarin je je opwerkt van jong maar kansloos talent tot grootgeldverdiener, of wellicht tot coach? Gaat het hier om personages met een naam, achtergrond en motivatie? Naar het beste weten van de Wachtster hebben deze verhaaltjes tot dusver nooit zo heel erg veel om het lijf, maar wellicht komt daar dus binnenkort verandering in!

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van jagers, ofwel naar monsters of naar een terugkeer naar het Witte Huis.

Hillary Clinton is een gamer!

Lekker koesen!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord