Steam Autumn Sale is gestart 

Steam Autumn Sale is gestart 2016-11-24T07:23:29
Terwijl heel Amerika eindelijk aan iets anders kan denken dan de presidentsverkiezingen, namelijk kalkoenen, doen wij niet mee aan die gobble-gobble-gekte. Of heb jij toch wat geld opzij gezet voor het steeds meer naar Nederland overwaaiende Black Friday? Vergeet het maar, want de Wacht spotte zojuist dat de Steam Autumn Sale is gestart.

Dag geld: de Steam Autumn Sale is aan

Gisteren gooide Valve weer een spontane Steam Sale online. Nu is dat op zich iets minder plotseling dan normaal, want het is morgen Black Friday. Dat het feest echter gisteravond al zou beginnen, is een fijne plus. Niet dat je haast hebt, de uitverkoop staat nog online tot en met 29 november. De Wacht heeft al games uit de GTA-franchise voorbij zien komen met 50 tot 70% korting en datzelfde geldt voor The Elder Scrolls, Just Cause en Far Cry. Vergeet echter ook de indietitels niet, want die zijn vaak kleiner en draaien dus beter op een grafisch uitgedaagde pc. Plus, ze komen met interessante concepten. Duikgame Abzu bijvoorbeeld: je hebt na al dat shoppen toch al moeite je hoofd boven water te houden.

Steam Autumn Sale
  

En de award gaat naar...

Je hebt je hoofd nog wel nodig, want je moet nog even je hersens gebruiken op Steam. Valve heeft de Steam Awards in het leven geroepen. Het is niet helemaal zoals de Game Awards (waarvan de nominaties sinds kort bekend zijn), want de categorieën zijn ietsje minder standaard met titels als de 'I'm Not Crying, There's Something In My Eye'-award (ik huil niet, er zit iets in mijn oog) en de Whoooaaaaaa, dude!"-award. De Wacht weet al welke haar favoriet is, dat is de 'Villain Most In Need Of A Hug'-award (schurk die het hardst een knuffel kan gebruiken). De Wacht nomineert Majin Buu uit Dragon Ball Xenoverse. Als je de Wacht volgende keer terugziet als koekje, dan weet je wie het heeft gedaan. 

Majin Buu
   

Ditto is verkrijgbaar in Pokémon Go

We blijven even bij roze blobs. Misschien zit jij te wachten tot de gamewinkel opent om Pokémon Sun of Moon te kopen (check de review!). Of je checkte net voor je deze N8W8 besloot te lezen eerst Pokémon Go. Misschien zelfs allebei! Als je Pokémon Go-speler bent, dan is er goed nieuws voor je: er is iets nieuws te vinden in de app. Het luistert naar de naam Ditto en heeft grappig genoeg iets van Majin Buu weg: een enigszins vormloze, roze entiteit. Niet dat je daar je vizier op moet houden in je zoektocht naar nieuwe wezens, want Ditto gaat als een soort Kirby (weer een roze blob!) in Super Smash Bros. vermomd als andere Pokémon. Zet je Ditto in een gym, dan kopieert hij het uiterlijk en de moves van de eerste Pokémon die hij ziet. Het beestje komt met een patch, waardoor de 'nearby'-mogelijkheid in Pokémon Go niet langer aanwijst waar een Pokémon is, maar waar een trekpleister is waar een Pokémon in de buurt kan zijn. 

Ditto Pokemon Go
  

Nieuwe filmposter Assassin's Creed

De release van de Assassin's Creed-film is ook in buurt, hoewel je dat niet aan de app afleest, maar aan de veelheid aan posters. Ze zijn niet allemaal even geslaagd. De linker Assassin's Creed-poster hieronder kan de grinnikende hond uit Duck Hunt nog beter Photoshoppen. Gelukkig realiseerde de gloednieuwe Ubisoft filmstudio zich dat ook, want de nieuwe poster is aanzienlijk beter. Helaas is de releasedatum op de poster niet die van Nederland, want hier kunnen we 5 januari in de bioscoop bekijken of deze film een van de eerste goede gameverfilmingen is geworden. De nieuwe poster belooft in ieder geval iets goeds. Je ziet hem rechts, met een soort mandala aan wapens, capuchons en nog meer wapens. Het is een fikse verbetering, die helikopterloze poster met een kleurcombinatie van grijstinten met rood. 

Assassins Creed filmAssassins Creed film
  

Xbox-topman Phil Spencer wil Mario

Vandaag is ook rood voor Phil Spencer. Niet de kleur van je lippen, maar de kleur van loodgieter Mario's pet. Spencer, topman bij Xbox, ziet het wel zitten om het Nintendo-boegbeeld naar de console van Microsoft te halen. In een interview zegt hij heel blij te zijn met de samenwerking tussen Microsoft en Nintendo voor Minecraft Wii U. Mario is door een mash-up skin zelfs in Minecraft gezet, en Phil droomt er alvast van om Nintendo ook zoiets terug te zien doen, zoals Mario op de Xbox. Mamma mia! 

Mario xbox
  

Trailer van de Wacht

Mamma mia, zeg dat wel, want er is door Thanksgiving weinig activiteit qua nieuws en trailers. Alsof deze N8W8 niet al schattig genoeg was, komt er ook nog een mierzoete trailer bij van de nieuwe Disney shortfilm. Je kunt de volledige short zien als je naar de bioscoop gaat voor Vaiana, dat het verhaal vertelt over een nieuwe Disney-prinses genaamd Moana. De short heet Inner Workings en het doet een klein beetje denken aan de Pixar-film Inside Out:

 
  

Je bent nergens veilig tegenwoordig

We moeten al die zoetsappigheid van ons afschudden met wat bruut geweld, zoals het lot van deze arme virtuele man die veilig achter een muurtje dacht te schuilen in Battlefield 1:


Bijna net zo zielig als de onderstaande panda, die geen tank nodig heeft om te worstelen met een muur. De Wacht hoopt dat je tandglazuur nog in orde is na al deze zoete, roze gezelligheid. Fijne dag pandaag!

 

 

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord