Starfield is een next-gen game 

Starfield is een next-gen game 2018-07-04T04:08:29
Todd Howard van Bethesda heeft bevestigd dat Starfield gaat uitkomen op de next-gen consoles! Alle info in deze Nachtwacht met verder nieuws over de GTA VI pop-up, Bandai Namco, Death Stranding, Red Dead Redemption 2 en SoulCalibur VI.

GTA VI pop-up is een hoax

Boom shake, shake, shake the room! De Nachtwacht houdt van een juicy rumor om mee te beginnen, maar het ontkrachten van geruchten moet af en toe ook gebeuren, dat hoort er bij. Zo liet collega Nachtwachter Michel gisteren nog weten dat gamers in GTA V hier en daar een pop-up krijgen met de tekst dat GTA VI uit zou komen in 2019! Het was ook te mooi om waar te zijn, het is helaas zo nep als het maar kan.

Het was te verwachten dat het zou gaan om een mod, die de tekst in beeld laat verschijnen in GTA Online, en dat is bij deze nu bevestigd door Rockstar zelf. Via Twitter:

GTA

“This is a hoax made with the use of mods, and not an official message or statement from Rockstar Games.”

Jammer joh, al wisten we eigenlijk al wel dat Rockstar nooit op deze manier GTA VI zou aankondigen. Buiten dat, eerst komt Red Dead Redemption 2, dus het zou sowieso te vroeg zijn nu om het nu al over GTA VI te gaan hebben. Sowieso gokt de Wacht op een release in 2020, voor zowel de PS4 en Xbox One, als de next-gen consoles. GTA VI duurt echt nog wel even!


Bandai Namco games op Gamescom

De Wacht is net een beetje bijgekomen van het geweld dat de E3 heet, maar zo langzamerhand mogen we ook al gaan uitkijken naar de Gamescom, dat over een weekje of 6 van start gaat. Bandai Namco heeft in ieder geval de koffers al weer gepakt en laat alvast weten welke games ze meenemen naar Keulen.

Het gaat in totaal om 8 games, die allemaal speelbaar zijn. Alle titels onder elkaar:

  • Jump Force
  • SoulCalibur VI
  • DragonBall FighterZ
  • One Piece World Seeker
  • Code Vein
  • Ace Combat 7: Skies Unknown
  • My Hero One’s Justice
  • Naruto to Baruto: Shinobi Striker

GC 18

Dat is overigens niet het enige, want Hervé Hoerdt, de VP van Marketing en Digital bij Bandai Namco EU, heeft ook al laten weten dat ze een verrassing in petto hebben voor de Gamescom.

“We’re also proud to announce a brand-new co-publishing project at the show we think our fans will be very excited about. Stayed tuned for more information.”

Een prima line-up voor Bandai Namco dus en hopelijk krijgen we de komende weken te horen wat de andere uitgevers en developers mee nemen naar Duitsland. Ben jij van plan naar Keulen te scheuren volgende maand?


Starfield is een next-gen game

Tijdens de Bethesda E3 persconferentie kregen we de eerste beelden te zien van een nieuw project, genaamd Starfield. In de korte teaser zagen we hoe een satelliet een zwart gat in werd gezogen, maar daar is alles wel zo’n beetje mee gezegd. Om je geheugen op te frissen hieronder nogmaals de teaser van Starfield.

Meer info hebben we eigenlijk nog niet, maar Todd Howard laat nu wel weten dat Starfield nog lang niet af is en een project is voor de verre toekomst. Dit betekent dat de game sowieso wordt gemaakt voor next-gen hardware, maar misschien ook nog gaat uitkomen voor de huidige generatie consoles. Hij zegt:

Star

“What systems we put it out on – what’s the hardware requirements – is still to be determined. We’re pushing it; we’re thinking very, very far in the future so we’re building something that will handle next-generation hardware. That’s what we’re building on right now, that’s where our mind is, but that doesn’t mean it wouldn’t exist on the current systems as well.”

Dat zet de Wacht meteen aan het denken… Is Starfield nu officieel de eerste game die is bevestigd voor de next-gen consoles? Of zijn er al andere games die zijn bevestigd voor de Xbox Scarlet (codenaam) en PlayStation 5?


Handjes in de lucht voor Death Stranding

Het zal ook eens niet, Death Stranding doet weer vaag! Dat wil zeggen, de developers van de game doen vaag, met vreemde teksten via Twitter. Kojima Productions is bezig met wat ze DSStories noemen en kwakken achter elkaar cryptische uitspraken online, die zich vooral richten op handen. Zoals we hebben gezien in de trailers gebeurt er veel rond handen in de game, zoals bijvoorbeeld de handafdrukken die we overal zien.

In de eerste tekst heeft Kojima Productions het er over dat je linker en rechterhand kopieën zijn van elkaar, maar toch heel verschillend zijn.

“The left hand and the right hand are mirror images of themselves. However, they aren’t exactly the same, as they can’t be superposed. This characteristic is called chirality, and something with chirality is said to be chiral.”

DS

De andere tekst stelt je de vraag wat je zou doen als je nooit meer de hand van iemand anders vast kunt houden. Hoe leef je in een wereld die geen connectie heeft?

“In many cultures, a handshake symbolizes mutual friendship. However, hands that are chiral images of each other can't handshake. What would you do if you couldn't ‘hold hands’ anymore? How would you live in a world that isn’t connected?”

Wat je er mee moet? Tja, geen idee echt! Alles omtrent Death Stranding is en blijft super vaag, maar de Wacht blijft er van overtuigd (en hoopt het vooral heel hard) dat de game briljant gaat worden. Hideo Kojima is een meesterwerkje aan het maken.


Strauss Zelnick blijft realistisch

Iedereen weet dat Red Dead Redemption 2 er aan komt eind oktober en niemand twijfelt er aan dat het een gigantisch succes zal worden voor Rockstar Games en Take-Two. Ook Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, is er van overtuigd dat Red Dead Redemption 2 goed gaat scoren, al blijft hij wel realistisch zodra hij de game met de GTA serie vergelijkt.

Volgens Strauss is het niet realistisch om te verwachten dat Red Dead Redemption 2 het net zo goed gaat doen als GTA V. Hij verwacht zeker een succes, maar hoe groot dat succes gaat worden is ook voor hem nog onbekend. Hij zegt:

RDR

"It's hard to expect anything to perform as well as the most profitable entertainment product of all time, I don't think that's a realistic expectation. Our hope, and also belief, is that Red Dead Redemption 2 will be an extraordinary creative product and that it will do incredibly well. Beyond that I can't say - I don't think anyone can say. It's going to do well, but it's very difficult to say how well. It's going to be a big success, but it's a question of how big."

Ach, zelfs als Red Dead Redemption 2 een mega flop gaat worden, wat echt niet gaat gebeuren, verdrinkt Take-Two voorlopig nog in het geld dat GTA V heeft opgeleverd, dus de Wacht maakt zich niet zo’n zorgen om de verkoopcijfers. Schiet gewoon op met die game!


SoulCalibur VI: Geralt vs Taki

Afsluitertje doen dan maar? Mocht je een van de weinige gamers zijn die geen interesse heeft in Red Dead Redemption 2, heb je misschien wel zin om in oktober los te gaan met SoulCalibur 6! De game komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en krijgt verspreid over de systemen speciale guest characters, waaronder Geralt of Rivia, uit The Witcher 3.

Soul

Heel veel beelden van Geralt hadden we nog niet gezien, maar hieronder kan je kijken naar een volledige knokpartij van Geralt vs Taki. De game ziet er verdomd goed uit en sowieso, wat een vette guest character!

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord