Stardew Valley-ontwikkelaar legt focus toch op extra gratis content 

Stardew Valley-ontwikkelaar legt focus toch op extra gratis content 2018-12-17T00:36:47
Mocht er nog een beetje sneeuw bij jou buiten liggen, dan is het wel gesmolten na al dit hete gamenieuws. In deze Nachtwacht: een Anthem-trailer, Far Cry New Dawn-gameplay, regio-hoppen in de PlayStation Store, nieuwe content in aantocht voor Stardew Valley en meer. Goedemorgen!

                  

Anthem: Legion of Dawn-trailer

Vijf jaar geleden zou een MMO van Bioware als een natte droom klinken voor de Wacht, maar anno 2018 en na het ‘debacle’ dat Mass Effect Andromeda heet knijpt hij zijn billen zo hard samen dat er een diamant (lees: aambeien) kan ontstaan. Doet er ook niet toe, verder, want er is een nieuwe trailer voor Anthem, en die ziet er alleraardigst uit. We horen het een en ander over de machtige Legion of Dawn-factie, die ongetwijfeld in de game hun wapens zullen tentoonstellen, en zien hen vereeuwigd in een of andere muur. Mooi:


                                

6 minuten aan Far Cry New Dawn-gameplay

Bij IGN mochten ze al even aan de slag met de aankomende post-apocalyptische Far Cry, en dat kun je hieronder even rustig bekijken. New Dawn, zoals de game heet, lijkt weinig verrassends te kunnen bieden – eigenlijk net als zijn voorganger. Bijkomend voordeel is daarbij dat de spin-off niet de volle mep moet kosten (40-ish euro).

Maar hee, als je de voorgaande delen tof vond en meer van dat wilt, lijk je bij Far Cry New Dawn in ieder geval aan het goede adres. Hopelijk ben je geen kleurenblind en kun je paars normaal registreren, want de game zit er om een of andere reden stampvol mee. Misschien is dat alleen zo in de Alpha-versie, waar deze beelden natuurlijk in opgenomen zijn, immers kan er nog een hoop veranderen tussen nu en de dag van release. New Dawn komt op 15 februari uit voor PC, Xbox One en PS4.


                                 

Een blik op het Canada uit Civilization VI: Gathering Storm

De Canadezen komen eraan! Naar Civilization 6, wel te verstaan, door de aankomende uitbreiding Gathering Storm – gepland voor release in februari. Onder leiding van Prime Minister Wilfred Laurier moet het land der immigranten net effe wat meer diepgang aan de game geven, en je meer mogelijkheden bieden om ijs en kou in Civ 6 optimaal te benutten. De unieke Ability van Laurier is namelijk The Last Best Wish, waardoor de Canadezen boerderijen kunnen bouwen op Tundra-tiles.

De kosten van Tundra- en Snow-tiles gaan ook door de helft in vergelijking met andere landen, en de resources die ze van die tiles afhalen worden ook nog eens verdubbeld. Canada’s eigen Ability heet Four Faces of Peace, waardoor andere landen niet een verrassingsaanval op hen kunnen uitvoeren. Canada kan op zijn beurt daardoor ook geen verrassingsaanvallen op andere landen én stadsstaten uitvoeren. Mocht de Wacht zijn uitleg je niet zinnen, dan kun je Canada ook in actie zien in onderstaande trailer. Inclusief overview:


                             

Ode aan Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty van Hideo Kojima

De Wacht heeft er zelf geen enkele herinnering aan, maar Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty is inmiddels al een dikke zeventien jaar uit. Wat je ook van de game vindt, game director/producer/designer/schrijver/allesman Hideo Kojima is hem in ieder geval niet vergeten. Sterker nog, via Twitter dropt hij even een ode aan de oude Metal Gear Solid. Dat ziet er zo uit:

“Huh? Die gek rookt gewoon een peukje voor een brug, dat heet een normale woensdagochtend voor mij!” zul je misschien wel denken. Nou, dat klopt ergens ook wel, maar wie Metal Gear Solid 2 nog erg goed kan herinneren herkent het shot mogelijk direct. De brug op de foto is namelijk de George Washington Bridge. Dit is de locatie waar Metal Gear Solid 2 begint, met een in capuchon gehulde Solide Slang met een sigaret in zijn mond. De Twitteraar hieronder herkende het shot, en plakte Kojima’s foto in het begin van Metal Gear Solid 2 om ons dit pareltje voor te schotelen: 

                               

Stardew Valley-ontwikkelaar legt focus toch op gratis extra content ipv nieuwe game

Op de eerste dag van deze maand meldde de Wacht al dat de ontwikkelaar van Stardew Valley zijn eigen games gaat uitgeven. Eric ‘ConcernedApe’ Barone liet toen ook weten dat hij zich volledig op zijn nieuwe game zou richten, maar komt daar vannacht toch op terug. Er was in het verleden wel een tijd waarin hij tegen een burn-out aan zat door al zijn fanatieke werk aan Stardew Valley - die maakte hij gedurende vier jaar in zijn eentje, met naar verluidt werkweken van rond de 70 uur – maar alle overweldigend positieve reacties en vragen naar meer wakkerden blijkbaar toch iets in hem aan. En aan ideeën geen gebrek:

I always find myself coming back to Stardew Valley. For one, I keep getting new ideas for ways to improve and expand upon the game. This world is so full of potential, I could probably work on it for the rest of my life. There’s also such a wonderful community surrounding the game… and I like making you guys happy.

Barone gaat eigenhandig werken aan update 1.4 van Stardew Valley, waar ongetwijfeld allerlei nieuwe content in verwerkt zit. Zodra die update live is, zal hij zich echter bezighouden om een team te vormen dat het gros van het werk op zich neemt voor aankomende updates van de game. Dat is erg goed nieuws voor fans van de game, want als alles goed verloopt zal de content-stroom dus nog lang niet stoppen. En als er een team is dat de werkdruk voor Barone kan verlichten, zal hij meer tijd krijgen voor zijn nieuwe game. Wat voor game het wordt is nog altijd een raadsel.

Dit wil niet zeggen dat meneer ConcernedApe zich in de toekomst amper bezig gaat houden met Stardew Valley, want er zijn bepaalde dingen die hij nooit uit handen zou kunnen geven (zoals het muziek- en schrijfwerk), zo laat hij verder weten in zijn blogpost. Hij zal natuurlijk ook de belangrijkste beslissingen blijven nemen en de knoop doorhakken wat betreft nieuwe content. Wordt vervolgd! 

Stardew Valley
                                        

Charles Martinet, de stem van Mario, heeft een record te pakken

Het doet de Wacht erg goed om Charles Martinet, een Nintendo-icoon die onder andere de stem van Mario inspreekt, geëerd te zien worden. Ditmaal heeft de beste man een wereldrecord te pakken, namelijk voor de meeste stemopnames voor één gamepersonage. Door Super Smash Bros. Ultimate is Martinet de grens van honderd gepasseerd, en dat levert hem een heus Guinness World Record op. Martinet is natuurlijk ook in Nintendo-games te horen als Wario, Luigi, Waluigi, Baby Mario en Baby Luigi. Via eigen Twitter laat de stemacteur trots zijn nieuwe mijlpaal zien:

                       

Gebruikers PlayStation Store kunnen eindelijk eigen regio en taal selecteren

Of je er echt op zat te wachten is nog maar de vraag, maar het is in ieder geval in Europa mogelijk om de regio én de taal van jouw PSN Store te selecteren. Mocht je uitsluitend Frans spreken (en de Wacht door Google Translate halen of zoiets) maar wel de Nederlandse aanbiedingen voorgeschoteld willen krijgen, dan is dit natuurlijk een uitkomst. Ook kun je in theorie profiteren van de fuck-ups die ervoor zorgen dat een game per ongeluk gratis wordt in een bepaalde regio, maar om dat soort praktijken tegen te gaan zal Sony waarschijnlijk nog wel wat regels invoeren. Bijvoorbeeld dat je maar een X aantal keer kunt veranderen per dag/week/maand/jaar.

Mogelijk kunnen we in de toekomst dan ook profiteren van regionale aanbiedingen en/of prijzen die in andere valuta nét even iets voordeliger uitvallen. Vooralsnog is deze optie alleen nog beschikbaar in Europa, wat waarschijnlijk het resultaat is van een wetswijziging die dicteert dat bedrijven hun content niet achter regio-restricties mogen verbergen. 

PlayStation Store Regio
                               

En pas op! Voor je het weet speel je weer Skyrim. Lateeeehr!

 

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord