StarCraft: Ghost spookt weer rond 

StarCraft: Ghost spookt weer rond 2013-04-08T22:34:55
Niet schrikken maar Blizzard hint dat ze binnenkort weleens StarCraft: Ghost uit de ijskist kunnen halen! Bom bom BOM! Bom bom bom BOM! Bom BOM! Bom BOM! BOM, ach je snapt het nu wel.

StarCraft: Ghost komt toch nog uit?

Tijd voor een spook uit het verleden, letterlijk hahagnagnahurhur… ja proberen jullie maar eens iedere nacht grappig te zijn! 

Het gaat om StarCraft: Ghost, een action-adventure stealthgame in het scifi-universum, die Blizzard meerdere jaren in ontwikkeling had voordat het gecanceld werd. Nou ja, niet gecanceld, in de ijskast gezet… wat praktisch hetzelfde is als je ooit bij een lijkschouwer op de koffie bent geweest, en wie heeft dat niet gedaan?

StarCraft: Ghost

Ontwikkelaar Matthew Burger jaagt weer iedereen op de kast tijdens een interview met OPM. Daarin zei hij dit:

“It’s on hold. It has never been cancelled.”

Natuurlijk is de volgende vraag of StarCraft: Ghost dan ooit gereleased wordt. “Maybe” is zijn antwoord. Dit kan twee dingen betekenen. 1: Burger houdt van trollen en had zin om z’n naam te zien in alle opgefokte gamemedia van de wereld. Of 2: Blizzard is serieus aan het overwegen nog een poging te wagen om iets degelijks van de game te maken. De eerste is aannemelijker, maar laten we niet vergeten dat het bedrijf sinds kort een serieuze consoletak heeft die Diablo III aan het porten is. Wellicht laten ze het daar niet bij…

Thanks Trees voor de tip!

 

Ouya-makers reageren op Ouya-kritiek

Zoals jullie een paar Wachtjes geleden konden lezen, worden reviewers niet blij van de eerste lichting Ouya’s. De makers van Ouya worden andersom weer niet blij van de eerste lichting met zuur overgoten artikelen.

GI International ontving een statement van het team waarin wordt beloofd dat alle kinderziektes uit de console zijn verdwenen in juni. Ouya komt dan in de winkels te liggen. De consoles die de reviewers hadden, waren voor de Kickstarter backers en worden gezien als bétaversies van het apparaat.

Ouya

Half mei ontvangen de eerste redacties exemplaren die wél voldoen aan de eisen van het team. Er wordt onder andere nog gegoocheld met de opslagruimte, de interface, extra betaalmanieren en controllersupport voor de video player app. Volgens een blogpost op hun site, komen er dagelijks nieuwe games in de Ouya bibliotheek.

De Wacht is ook nieuwsgierig naar of de Kickstarter backers de geperfectioneerde console krijgen voor hun moeite. Of moeten ze die straks alsnog in de winkels kopen?

 

Mewfour komt ook nog?

Afgelopen weekend werd een nieuwe versie van Mew onthuld. Kotaku vond een Japanse poster die het geheim doorheeft.

Mewtwo

Ongelofelijk! De first generation was dus ook al onorigineel!

 

Waarom Fuse een shitty box art krijgt

Allereerst natuurlijk om op Battlefield 3 te lijken, maar CEO Ted Price vermijdt dat antwoord logischerwijs. De beste verdediging is de aanval en dus valt hij de oude Overstrike box art aan (via OPM)

“Well, part of the reasoning is when you have four characters and you want to present them on the front of a cover, we found the default positions for them were Charlie’s Angles-type poses, where it looks contrived and almost silly. And we were trying to avoid that.”

Overstrike

En daarom staan er nu vier mensen hun derde oksel centraal op de box art! Want dat is helemaal niet onbedoeld lollig! Natuurlijk is niet alles dat Price vertelt zo makkelijk te pareren; hij heeft een punt dat het maken van box arts moeilijk is. Tegelijkertijd is het ook zeer belangrijk, want 90 procent van de mensen weet niks van het product en oordeelt dus op de kaft. En die is in het geval van Fuse nog steeds kut.

Geen probleem Insomniac; zolang het eindproduct maar te pruimen is en je straks alternatieve covers bijprint zoals die schat van een Ken Levine deed bij BioShock Infinite! Heb ik al gezegd dat ik die game heel vet vind?

 

Ook Ubisoft vindt PS4 hardware ‘aangenaam’

Laten we even terugkeren naar de roodomrande met veren volgestouwde anus van Sony. Ubisoft heeft namelijk nog een ganzenveer met een bestemming…

Er is al veel geschreven over de PC-achtige architectuur die ze in de PlayStation 4 gaan stoppen. Developers vinden het bijna unaniem een verademing. Yannis Mallat van Ubisoft Montreal denkt er niet anders over:

“PlayStation 4 really comes as a pleasant surprise because indeed it's a very familiar architecture. I think it's paying off for us deciding to develop on high-end PCs early. It's a less complex transition."

PS4

Mallat keert ook effe terug in de tijd naar de PS2 en PS3, want beide systemen zijn berucht om hun hoge leercurve qua programmeerwerk. Een zeer goede programmeur leerde voor Prince of Persia: The Sands of Time Japans, omdat de PS2 handleiding voor coding alleen in die taal werd verschaft! Dat gaat hopelijk niet meer gebeuren met de PS4. Sony moet het sowieso meer van westerse ontwikkelaars hebben de laatste jaren.

 

The Angry Video Game Nerd: The Video Game

ScrewAttack werkt samen Freakzone Games aan een AVGN game! Angry Video Game Nerd Adventures laat je spelen met James Rolfe en lijkt een hommage aan oude Megaman games te worden. Beetje 8-bit rondschieten en je middelvinger naar het scherm opsteken.

De game wordt nu gepitcht op Steam Greenlight. Je kan daar je zegen eraan geven!

 

De meest schaamteloze MMORPG ooit

Een tip van Nick om de Nachtwacht mee te eindigen. Scarlet Blade, beter bekend als generieke kut MMO 87, is een game die het absolute dieptepunt bereikt qua oversekst gamedesign en vervolgens nog even een paar kilometer doorgraaft. Je kunt gerust zeggen dat de hele game gaat over tetten, jetsers, vleesballonnen, lady lumps, moneymakers, melkfabriekjes, genotsheuvels, jopen, voorbumpers, bossen hout, koplampen, memmen, airbags, Bossche bollen, grapefruits, meloenen, bloemkolen, steuntrekkers, uitwendige longen, hemelse kussens, verboden vruchten, toeters, miepers, velgen, doppen en noppen *hijg* KLOTENSTOTERS! Ik moet als vervangend eindredacteur al die synoniemen weten van Ed, maar het is natuurlijk krankjorum als je geld durft te vragen voor een game die alleen daarom draait. Check de video voor de lolz en daarna vermijden die zooi! 

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord