Star Wars Lightsaber perikelen 

Star Wars Lightsaber perikelen 2014-11-30T16:08:31
De eerste teaser trailer van de nieuwe Star Wars is sinds vrijdag daar. Dit betekent dat het halve internet gek wordt. Prima, de Wacht doet er vandaag lekker aan mee. Want is die lightsaber uit de trailer nu wreed cool of achterlijk dom?

The Blue Flamingo is pure ambacht

The Blue Flamingo is een ouderwetse shooter, zoals dik 25 jaar geleden al veelvuldig in de arcades vertegenwoordigd. Jij bestuurt een vliegtuigje, vanuit bovenaanzicht. Terwijl je vliegt, trekt het landschap onder je voorbij en krioelt het van de vijanden. Erg klassiek allemaal dus.

Wat The Blue Flamingo zo bijzonder maakt, is het feit dat alles met de hand is gemaakt. Als in, overal zijn fysieke modellen voor gebruikt. Hoe cool is dat?! De vliegtuigen, de vijanden, de levels waar je overheen vliegt, alles is echt (fysiek) gemaakt. Touwtjes en magneten zijn gebruikt om voertuigen te laten bewegen en vuurwerk is gebruikt voor explosies en flares.

 

Star Wars Lightsaber alternatieven

Er schijnt zoiets als een nieuwe Star Wars film onderweg te zijn. Zoiets als Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Deze film komt pas volgend jaar uit maar gisteren is de eerste teaser trailer voor het eerst officieel het net opgeslingerd. We zagen al best stoere zaken, zoals X-Wings, ronde, rollende robots en een nieuwe duistere lightsaber. De lightsaber is alvast middelpunt van heftige discussie. Het bijzondere aan het ding is dat het eigenlijk de lightsaber versie is van een longsword met crossguard. Waar de crossguard normaal metaal is, bedoelt om klappen van andere zwaarden op te vangen, zijn het nu twee uitstekende stukjes laser. Erg onhandig want daar zou je jezelf ernstig snel mee bezeren, aldus sommige experts op internet. De Wacht vindt het er vooral cool uitzien en dat is voldoende. Het is namelijk volkomen logisch dat badass mofo's van de darkside extreem goed kunnen omgaan met zaken die er cool uitzien.

Alternatieve lightsabers die binnen no-time zijn geboren sinds de release van de trailer zijn vooral lekker vermakelijk. Check ze uit. 

Zwaard

KingdomH

Army Knife

Heng heng

Ohja, voor iedereen die de trailer nog niet heeft gezien. Hier.

 

Iets met Steam en aanbiedingen

De laatste lading games die Steam extra in de schijnwerpers zet (op moment van schrijven) zijn die van The Steam Exploration Sale Day 4. Daarbij gaat het om de volgende titels.

  • Fallout: New Vegas - 75% off
  • Terraria - 80% off
  • The Binding of Isaac: Rebirth - 33% off
  • 7 Days to Die - 50% off
  • The Walking Dead: Season 2 - 66% off
  • Thief - 75% off
  • South Park: The Stick of Truth - 66% off
  • Call of Duty: Ghosts - 75% off
  • Borderlands: The Pre-Sequel - 33% off

Mooie titels en mooie aanbiedingen, wat kan de Wacht er verder van zeggen? Haal die portemonnee er maar weer bij. Dergelijke nieuws zoals hierboven aanleveren, is overigens altijd erg tricky, voor de Wacht het wist, had hij ineens Prison Architect aangeschaft. Wie heeft deze game allemaal al gespeeld? 

 

Je moeder (lost dingen op)

Moeders zijn de baas, en dat moet ook. Zonder moeders stort de complete wereld in. Een moeder inzetten om iets op te lossen doe je niet zomaar. Als het gaat om dwaze knaapjes tot de orde roepen, is er echter maar een persoon die dit het beste kan doen. Wat een goed idee, Alanah Pearce!

Jeeeuh!
Alanah Pearce recenseert games voor de Australische radio en televisie, daarnaast heeft ze haar eigen Youtube kanaal. Via Facebook en Twitter heeft ze helaas een aantal dreigementen ontvangen. Voornamelijk omdat er een aantal gefrustreerde mannen niet kunnen accepteren dat Alanah een vrouw is die zich bemoeid met games, ofzo. Deze mannen blijken eigenlijk vooral jonge knaapjes die niet helemaal weten wat ze doen, zo ontdekte Alanah al snel. De dreigementen worden er niet luchtiger van overigens. Een ventje liet bijvoorbeeld de volgende boodschap aan Alanah achter: 'i'll rape u if i ever see you cunt'. Alanah zocht de moeder van de dwaas online op en dit was het eerste contact: 

Conversatie

Hier is iemand in de problemen. Geheel terecht. Goed aangepakt van Alanah, de Wacht vertrouwt er verder op dat de moeders van al deze bedreigende dwazen de wereld weer een stukje beter maken.

 

Batman de moordenaar

Batman is naar eigen zeggen geen moordenaar. Dat is dus niet waar. Een handjevol schurken en zelfs een paar agenten zijn per direct omgekomen dankzij het geweld van Batman. Hieronder het keiharde bewijs.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ladingen vijanden die zijn overleden aan verwondingen in het ziekenhuis of onderweg naar het ziekenhuis. Eigen schuld verder, moet je maar niet in dienst gaan bij The Joker. Sowieso, iets dommers doen dan Batman aanvallen is vrij lastig.

 

Smash Bros. bij elk deel moeilijker om te maken

Smash Bros. heeft onlangs nog de Wacht vernietigd op alle fronten, acht spelers op een scherm tegelijk doet de hersenen smelten. Uiteraard wel een vet spel verder. En geen makkelijk taak om zo'n spel te maken. Director Masahiro Sakurai legt uit waarom het iedere keer weer een grotere uitdaging is een nieuw Smash deel te maken dat beter en uitgebreider is dan haar voorgangers.

'I throw my body and soul into every project with the mindset that this is the last one. As a result, there have been a lot of new characters and features added. It’s to the point where it’s almost an impossible quantity to work with.'

Mayhem

Wie denkt dat er veel zaken zo overgezet kunnen worden, heeft het mis. Omdat er steeds van ontwikkelstudio wordt gewisseld, moeten alle characters steeds weer helemaal overnieuw gemaakt worden. Sowieso worden de kosten er ook niet minder op, gezien de techniek en het feit dat Sakurai elk deel grootser en heftiger wil maken. Sakurai zelf maakt zich dan ook alvast ernstig zorgen over het volgende deel. De Wacht noemt het vroegtijdige gezonde spanning en heeft alvast alle vertrouwen. Wat er ook gebeurd, met de huidige Smash Bros. zit het in ieder geval wel snor.

 

Monsters

Voordat je gaat tukken of ontbijt gaat klaarmaken, raad ze allemaal.

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord