Square Enix: “de Final Fantasy VII Remake moet het origineel overtreffen” 

Square Enix: “de Final Fantasy VII Remake moet het origineel overtreffen” 2018-04-22T21:05:04
Live terwijl het buiten onweert waardoor ik alleen maar meer zin heb om God of War te spelen, rapporteert de Nachtwacht zich! Met wat gepeperde uitspraken van Square Enix, een blije Bethesda, God of War-tips, Octopath Traveler en 2 mannen die schreeuwen in een Fjord!

Final Fantasy VII Remake is “nieuwe creatie”, moet het origineel overtreffen

Alles dat los en vast zit krijgt tegenwoordig een remake, maar de remake waar we allemaal echt op wachten blijft maar in ontwikkeling. Gelukkig heeft Square Enix een Final Fantasy VII update voor ons! Een… uhm, update van de openstaande vacatures that is…

De nieuwe Japanse vacature (vertaald door Gematsu) zoekt specifiek naar Battle Planners en Level Planners. De mission statement van het project is nog het interessantst; die luidt dat Final Fantasy VII Remake niet behandeld gaat worden als een remake, maar als een totaal nieuwe creatie! Het doel is om het origineel te overtreffen in ieder opzicht.

“It should be noted that this is an internal production. After 20 years, the staff behind the original Final Fantasy VII, who are top-rankers in the industry even now, are reuniting. A project to create “a title that surpasses the original” is starting full-scale.”

Final Fantasy VII Remake

Nu denk je misschien dat dit logisch klinkt, want games zijn tegenwoordig mooier dan de uitgescheten origami die de personages in de PSX-game moesten voorstellen. Maar Square Enix gaat het project dus behandelen als een totaal nieuwe game en nodigt sollicitanten dan ook uit om de bestaande concepten in een nieuw creatief licht te zetten.

Wanneer de Final Fantasy VII Remake klaar is, is niet bekend. Wel weten we dat Square Enix het verhaal in meerdere games wil vertellen. Oorspronkelijk zou het project samen met CyberConnnect2 ontwikkeld worden maar Square Enix is daarop teruggekomen en maakt de game met het eigen team af.
     

Bethesda is blij met de verkoop van hun games op de Switch

De Nintendo Switch had in het begin nog niet zoveel third-party support maar Bethesda was een van de eerste die all-in ging door Skyrim, DOOM en straks Wolfenstein draaiende te krijgen op het apparaat. Bethesda’s Pete Hines sprak nu met Gamereactor  over de samenwerking en hoe de games ontvangen zijn.

“A game like Doom or Skyrim or Wolf II that there is an audience for those games on those consoles. We’ve seen that so far. Nintendo’s been really pleased obviously, and we didn’t have a crystal ball to know, ‘Oh this will definitely their best-selling thing’, but we saw it early, we felt like there was something we could support and our games would resonate, and they have, and obviously Nintendo’s crushing it with their hardware sales which is great."

DOOM

Goed om te lezen! Nintendo en third-party support is altijd lastig geweest in het verleden omdat gamers veel titels liever op de sterkere PS4 of Xbox One wilden spelen. Maar met Switch kun je DOOM spelen terwijl je op de plee zit te schijten en dat is de shit!
    

God of War game director geeft 5 tips voor het spelen van de game

God of War is uit en voor de 2 mensen die de game nog niet aan het spelen zijn, is hier een video met handige tips. Van game director Cory Barlog no less!

    

God of War’s Cory Barlog en Chris Judge bezoeken Noorwegen

Maar er is meer Cory Barlog, want de ontwikkelaar is samen met Kratos-acteur Chris Judge naar Noorwegen afgereisd om te praten over de game. En als je je nu afvraagt: “Waarom doen ze dat niet gewoon in de studio of op een terras met een bittergarnituurtje, Peter-sama?” Omdat reizen door Noorwegen gruwelijk vet is en Sony zo de btw kan afschrijven. Weer wat geleerd! En dan heb je nog niet eens de video gekeken.

      

Nieuw artwork van Octopath Traveler

Square Enix heeft nieuwe screenshots en artwork vrijgegeven van Octopath Traveler. De Switch-RPG heeft meerdere speelbare personages, dit zijn de tekeningen van H’aanit de Hunter en Therion the Thief. Ik ga niet vertellen wie wie is, want ik respecteer jullie intelligentie. De overige screenshots zijn te vinden op DualShockers.

Octopath Traveler

Octopath Traveler

Octopath Traveler     

Videogamedunkey hamert weg in A Way Out

A Way Out is een verhaal gedreven co-op game die 2 personen dwingt samen te werken. Dat zorgt er meestal voor dat twee spelers elkaar kapot irriteren, maar in het geval van Videogamedunkey… uh, ook. Enjoy!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord