Square Enix benadrukt dat digitale versie Final Fantasy VII Remake niet eerder uitkomt 

Square Enix benadrukt dat digitale versie Final Fantasy VII Remake niet eerder uitkomt 2020-04-05T01:40:01
Hoewel sommige dolgelukkige fans nu al Final Fantasy VII Remake kunnen spelen, zal de digitale release niet vervroegd worden. Verder in deze Nachtwacht: Legends of Runeterra heeft een releasedatum, Saints Row: The Third Remastered duikt op en DLC-productie Rocksmith stopgezet. Goedemorgen!

Square Enix benadrukt digitale versie Final Fantasy VII Remake niet eerder uit te brengen ondanks fysieke verkopen

Hoewel veel gamewinkels de deuren hebben gesloten vanwege het coronavirus, gaan bestellingen online nog als hete broodjes over de digitale toonbank. Omdat het coronavirus echter ook roet in het eten van die bestellingen zou kunnen gaan gooien, besloot Square Enix eerder deze week om bepaalde leveringen van Final Fantasy VII Remake eerder toe te staan dan de geplande datum van 10 april. Veel fans van de franchise zijn daardoor zo blij als een ei, anderen nogal pissed, en weer anderen enorm hoopvol dat zij ook eerder met de game aan de slag kunnen. Helaas zal het gros van de spelers op 10 april moeten wachten, want Square Enix laat in een nieuw bericht weten dat de digitale release niet vervroegd wordt.

Dit doen ze omdat veel leveringen van de disc-versie (onder andere naar de winkels die nog open kunnen zijn) ook gepland staan voor die datum en het abrupt vervroegen van de online datum voor andere logistieke problemen kan zorgen. Geen vervroegd feestje dus, maar één klein lichtpuntje is het feit dat je de game wel eerder kunt pre-loaden dan 10 april. Dat scheelt enorm, want je zal zo’n 80GB binnen moeten slepen en Sony heeft al gezegd dat downloadsnelheden de komende periode wat langzamer kunnen blijken dan we gewend zijn. Squeenix’ bericht luidt als volgt:

“While we understand the frustration of seeing the game for sale in some locations, the bulk of our shipments to retailers around the globe are still scheduled to arrive in stores for our April 10 street date. Also, changing the digital release date at this point-in-time could lead to logistical issues that could disrupt the digital launch for everyone. Therefore, we will be adhering to an April 10 digital release date. Thank you for your understanding.”

Final Fantasy VII Remake
                 

League of Legends-cardgame Legends of Runeterra komt 30 april officiëel uit

Ja, nóg een cardgame. Maar dan eentje gebaseerd op een wel heel bekende franchise – zegt ‘ie alsof dat bij Gwent en Hearthstone niet het geval is –, namelijk League of Legends. Hij was al even uit in beta-vorm, maar voor wie niet kon wachten om echt los te gaan in het eerste officiële seizoen van Legends of Runeterra is er eindelijk een datum: 30 april, op zowel PC als mobiel (met crossplay). De officiële lancering wordt bijgestaan door 120 nieuwe kaarten en een nieuwe regio. Daardoor staat de teller op zeven regio’s in totaal, met 35 Champion-kaarten en meer dan 400 andere kaarten.

Bovenop die nieuwe kaarten, betekent de release van de game volgens Riot dat ze ‘nu verzekerd zijn dat LoR’s core game en progressiesysteem klaar zijn voor een breder publiek’. De focus gaat nu op nog meer content, features en het binnen hengelen van nieuwe spelers, aldus de FAQ van de ontwikkelaar. Reguliere updates vinden tweewekelijks plaats, balans-veranderingen eens per maand. Riot benadrukt ook dat de progressie die spelers behaald hebben in de beta niet zal verdwijnen; alles wat je in de beta gekocht of vrijgespeeld hebt, blijft van jou. De aankondiging van de lanceringsdatum gaat gepaard met een nieuw trailertje, check ‘m:


                   

Knap virtueel bouwwerk ‘The City of Eastenders’ in Cities: Skylines

Kans is klein dat je de BBC-serie Eastenders (dat in 1985 begon en meer dan 6.000 afleveringen heeft) goed kent, maar imponerende bouwwerken in games kun je vast wel waarderen. Daarom hier ‘The City of Eastenders’ in Cities: Skylines, gebaseerd op Londen en inmiddels met een populatie van 500.000. Dat is een bijzonder staaltje ‘infrastructuur’ (lees: veel virtueel poep en pies dat weggeleid moet worden). Respect voor de maker – echt álles moet kloppen wil je Cities: Skylines-stad zo groeien – en respect voor de PC die dit kan draaien zonder dat de CPU-ventilatoren wegvliegen.

Presenting to you: The City of Eastenders, currently at 500k pop. from r/CitiesSkylines

             

De Batista Bomb is misschien wel de tofste finishing move in Gears 5

Voor wie het nog niet weet: ex-worstelaar en acteur Dave Bautista is een speelbaar personage in de multiplayer van Gears 5. Dat is al zo sinds 15 september van vorig jaar, maar al die tijd miste er toch iets… Een zekere finishing move, iets met een bom en een lichaam dat genadeloos hard tegen de grond gegooid wordt. De Bautista Bomb, inderdaa-- Oh, Batista Bomb? Natuurlijk, de Wacht vergat even dat je onmogelijk iemands hele achternaam kan gebruiken als het personage al in zijn gelijkenis is gemaakt. Gears 5 doet er wel even een schepje bovenop in vergelijking met Bautista’s originele worstelmove, namelijk door er ouderwets bloed bij te flikkeren en ledematen te laten rondvliegen.


                     

DLC-productie van Rocksmith 2014 stopgezet, makers lijken met nieuwe muziekgame te komen

Na 383 weken aan DLC-releases houdt Rocksmith ermee op. Ubisoft San Francisco maakt in een blogpost bekend dat de focus volledig op een nieuw project gaat, en dat daarmee de DLC-productie voor de muziekgame Rocksmith 2014 is stopgezet. Het totale aantal muzieknummers dat nu te spelen is via Rocksmith staat door al die DLC op 1.570, een gigantische bibliotheek om je vingers en plectrum in te zetten als je (bas)gitaar wilt leren spelen of nieuwe tracks wil leren. Het laatste DLC-pakket is blijkbaar de Opeth Song Pack, waardoor de Wacht toch ook wel weer de behoefte krijgt om z’n bas aan te sluiten en Rocksmith weer even aan te slingeren.

In de blogpost van Ubi San Francisco klinkt het een beetje alsof dit het einde van Rocksmith betekent, maar laten we voor nu hopen dat dat niet het geval is. Games en muziek kunnen een fantastische combo vormen, zowel met de plastic gitaren van Guitar Hero als de echte gitaren van Rocksmith – en hoewel een nieuwe game in een van die franchises de komende jaren niet lijkt te gaan gebeuren, is het ‘muziekgamegenre’ nog altijd niet doodverklaard. Er zal nog wekelijks ‘online content’ gepland blijven voor Rocksmith (mogelijk een podcast ofzoiets?), en Ubi San Francisco lijkt ook in de toekomst iets met muziek en het leren ervan te gaan doen. ‘We can’t wait to start the next leg of our music learning journey together’, zo sluit de blogpost af – kom maar door! 

Rocksmith 2014
                       

Saints Row: The Third Remastered gespot op Amerikaanse ratingboard ESRB

Grijp je penisvormige knuppel en paarse pimp-outfit er maar weer bij, want er is een remaster van Saints Row: The Third opgedoken op de Entertainment Software Rating Board. De game lijkt uitgegeven te worden door Koch Media en hij moet uitkomen op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je de overduidelijke redenatie achter de ratings (17+, bloed en gore, naaktheid, drugs, blablabla) checken, dat kan dan hierrrrr. Saints Row: The Third verscheen oorspronkelijk in 2011 voor PC, PS3 en Xbox 360 en kreeg in 2019 een port op de Nintendo Switch. Hopelijk komt de remastered versie wel beter uit de verf dan die Switch-port. Het zal in ieder geval vooral een warmhoudertje zijn voor een nieuwe game in de Saints Row-franchise, al weten we daar nog helemaal niets over. 

Saints Row The Third
                

Mafia II: Definitive Edition duikt op op Koreaanse ratingboard

Oké, nog een ratingboard-nieuwtje dan maar. De Game Rating and Administration Committee of Korea heeft namelijk een rating online gezet voor Mafia II: Definitive Edition, maar voor welke platformen dat zou zijn is nog niet bekend. Ook hebben we niet bijzonder veel aan de ondertitel ‘Definitive Edition’, dat kan immers op een simpele port naar de huidige gen slaan, alsmede een remastered versie van de game of een lullige bundel met alle DLC die ook echt alleen in Korea uitkomt. Een korreltje zout is wel aangeraden, in ieder geval. Als Maffiosi niets voor jou zijn, dan heb je mogelijk meer met vechtersbaasjes zoals de dames van SNK Gals’ Fighters. Dat is een 2D-vechtspel met vrouwelijke personage uit verschillende SNK-franchises, die in 2000 al uitkwam voor de Neo Geo Pocket Color. Nou, van die game is dus een Nintendo Switch-versie opgedoken op dezelfde Koreaanse ratingboard (met dank aan Gematsu). Fijn.

Mafia 2

Mafia 2
                        

Lekker gameweekend en -maandje verder! Lateeeeeehr

Red Dead Prevention

Bron.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord