Spider-Man krijgt een uitgebreide Photo Mode 

Spider-Man krijgt een uitgebreide Photo Mode 2018-09-01T15:57:23
Spider-Man ligt bijna in de winkels en in deze WeekendWacht krijg je alvast een voorproefje van de meesterlijke Photo Mode in de game! Verder nieuws over een nieuwe PS4 firmware, God of War stats, Shadow of the Tomb Raider Ultimate Edition unboxing, Sony over cross-play en info over de Battlefield V b├Ęta.

PlayStation 4 firmware 5.56 update

Heerlijk, weekend! De WeekendWacht is weer achter z’n PC gekropen voor het laatste nieuws, te beginnen met een kleine newsflash over een nieuwe firmware update voor de PS4. Het gaat om firmware 5.56 en nee, de nieuwe software brengt geen spannende dingen met zich mee, het gaat hier puur om de standaard ‘improves system performance’.

FW

Firmware 5.56 is vanaf nu beschikbaar, dus die zal je wel tegenkomen als je de PS4 aanzet. Ondertussen is de bèta test voor firmware 6.0 nog steeds aan de gang, dus verwacht binnenkort ook een update voor FW 6.0 op je PS4.


God of War stats

De laatste God of War game was niets minder dan fantastisch en het lijkt er op dat de game als een malle over de toonbank vliegt. Santa Monica Studios heeft namelijk wat toffe stats bekend gemaakt over de game, waardoor we kunnen gokken hoeveel exemplaren van God of War er tot nu toe zijn verkocht. Dat doen we door naar het aantal behaalde Platinum Trophies te kijken.

Volgens Santa Monica Studios hebben 493.240 gamers de felbegeerde Platinum Trophy gehaald in God of War. Als we kijken naar het percentage van spelers die de Platinum Trophy hebben gehaald op het PlayStation Network is dat 5.4% van alle spelers. Met een rekensommetje kunnen we dan concluderen dat God of War door maar liefst 9.1 gamers is gespeeld. 9 miljoen kopieën in 4 maanden tijd, holy shit!

GoW

Uiteraard kloppen deze cijfers niet helemaal, want we houden hier geen rekening met gamers met meerdere accounts en uitgeleende en tweedehands games, dus het werkelijk aantal verkochte God of War games zal iets lager liggen, maar zelfs als het 8 miljoen kopieën zijn, is het nog steeds een meesterlijke prestatie. Lekker bezig, Kratos!


Shadow of the Tomb Raider unboxing

Over 2 weken kunnen we het nieuwste avontuur van Lara Croft beleven in Shadow of the Tomb Raider. Zoals met iedere grote game release heeft ook Shadow of the Tomb Raider een speciale editie, die in dit geval de Ultimate Edition wordt genoemd. Deze versie is al lang volledig uitverkocht door alle pre-orders, maar via een unboxing video kunnen we toch een beetje meegenieten van de content.

Lara

Het belangrijkste in deze Ultimate Edition is de Lara Croft statue, die er absoluut cool uitziet door de vele details. Als de Wacht wat mag zeiken, (en ja, dat mag) dan ziet het gezicht van Lara er wel een beetje vercrackt uit. Lara is veel knapper dan in de statue, of ligt dat aan de Wacht?


Sony over cross-play

Het is wat met dat gezeik rond Sony en het ontbreken van cross-play. Bijna iedere dag wordt er wel wat over gezegd en ook vandaag is het weer raak. Het beste voorbeeld is uiteraard de game Fortnite, die cross-play ondersteunt op de Xbox One, PC, MAC, Switch en mobile. Sony blijft intussen eigenwijs en wil er niets van weten en Kenichiro Yoshida, Sony chief executive, zegt er het volgende over:

Cross

“On cross-platform, our way of thinking is always that PlayStation is the best place to play. Fortnite, I believe, partnered with PlayStation 4 is the best experience for users, that's our belief. But actually, we already opened some games as cross-platform with PC and some others, so we decide based on what is the best user experience. That is our way of thinking for cross-platform.”

Wacht even, zegt hij nu eigenlijk dat het niet mogelijk maken van cross-play de beste ‘user experience’ oplevert? Dus de experience wordt er slechter op met cross-play in het geval van Fortnite? Hoe dan? Blijft vreemd dit. Feit is en blijft dat Sony het gewoon niet wil, omdat het ze niets oplevert. It’s all about the money!


Battlefield V bèta info

Battlefield V mag dan zijn uitgesteld, maar de geplande open bèta gaat wel gewoon door. Over een paar dagen gaat de bèta live en EA heeft alvast wat details bekend gemaakt. Zo weegt de beta zo’n 17GB, maar zal door updates wat groter worden en EA roept gamers dan ook nu al op minimaal 20GB vrij te maken voor de bèta.

BFV

Daarnaast is bekend gemaakt dat je op de PS4 geen PlayStation Plus member hoeft te zijn om de bèta online te kunnen spelen, maar op de Xbox One heb je wel Xbox Live Gold nodig. De Battlefield V bèta loopt officieel van 4 tot 11 september, maar met een pre-order van de game op zak mag je al vanaf morgen aan de slag.


Spider-Man krijgt een uitgebreide Photo Mode

Over een weekje kunnen we al met Spidey door de straten slingeren in de nieuwste Spider-Man game voor de PS4! De Wacht zat afgelopen week al even naast Wouter op de bank, die de game aan het Reviewen is, te kijken naar de prachtige graphics van de game in 4K HDR. Om de graphics nog beter in beeld te brengen komt er een hele vette Photo Mode in de game, waarin je als fan helemaal los kunt gaan.

Spidey

De speciale Photo Mode zit verpakt in de day one patch, dus is meteen bij release van de game te gebruiken. Om je een idee te geven over wat de mogelijkheden zijn kan je hieronder naar een trailer kijken van de Photo Mode. Super vet echt!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord