Sony overweegt PS1 en PS2 classics voor PlayStation 4 

Sony overweegt PS1 en PS2 classics voor PlayStation 4 2015-10-27T02:33:22
Denk jij ook nog wel eens met weemoed terug aan die geniale games uit het PS1- en PS2-tijdperk? Vertel dat dan maar aan Sony, want die vraagt in een enquête of we belang hebben bij die games op PS4! Verder vannacht: Yakuza 5 gameplay, Battlefield 4 nieuws en meer. Goedemorgen!

   

Sony vraagt PS4-gebruikers wat ze in de volgende update willen zien

Verschillende PlayStation 4-bezitters zijn uitgenodigd om mee te doen aan een enquête, met vragen over welke features ze het liefst toegevoegd willen hebben in de volgende system update. Bij een van de laatste vragen in de enquete zijn meerdere antwoorden aan te vinken, waarbij de interesse in enkele veelgevraagde features wordt gepeild, zoals notificaties wanneer je vrienden online komen en de mogelijkheid om je PSN ID aan te passen.

Het meest opvallend in deze lijst is natuurlijk de vermelding van ‘PS1 Classics’ en ‘PS2 Classics’. Het lijkt er dus op dat Sony overweegt om oude games speelbaar te maken op de PlayStation 4, op wat voor manier dan ook. En daar heeft de retro-liefhebber onder ons vast wel oren naar!

Sony weet blijkbaar zelf nog niet wanneer System Software Update 4.00 moet verschijnen, want in de laatste vraag van de enquête wordt gevraagd wanneer gebruikers deze volgende grote update verwachten.

Wat zouden jullie hier invullen en welke functies mis jij nog aan de PlayStation 4? Vertel het ons in de comments!
    

Battlefield 4 Community Ops DLC en Fall Update verschijnen vandaag

DICE heeft gisteren bekendgemaakt dat de volgende grote update voor Battlefield 4 vanaf vandaag te downloaden is! Het zijn eigenlijk twee losse downloads, met als eerste de Fall Update: de gebruikelijke patch met verbeteringen aan wapens, voertuigen, classes en gameplay, waarvan later de volledige patch notes onthuld worden.

De tweede download is de Community Operations DLC en verschijnt later op de dag: om 13 voor PC, Xbox One en Xbox 360 en om 18 uur voor PlayStation 4 en PlayStation 3. Deze DLC bevat de nieuwe map Operation Outbreak, die helemaal in samenwerking met de community is gebouwd.

Zoals je ziet in de screenshots hieromheen is dit uiteindelijk een medium-sized map in de jungle geworden, die vooral draait om infantry. De map heeft ook een backstory omtrent een dodelijk virus dat in de jungle werd getest op apen. Natuurlijk besloten deze apen te ontsnappen, waarna de figuurlijke pleuris uitbrak toen zowel China als de VS de uitbraak van de letterlijke pleuris trachtten te beperken. Veel plezier!

     

90 minuten aan Yakuza 5 in het Engels

Het heeft even mogen duren, maar dan heb je ook wat: Yakuza 5 komt volgende maand eindelijk naar het westen! Sega’s open world game voor de PlayStation 3 verscheen oorspronkelijk in 2012 in Japan en drie jaar later is ook de Engelstalige versie helemaal af. Om te laten zien hoe die game nu speelt heeft Sega een dikke 90 minuten aan gameplay gestreamd, die je hier nu in l kunt terugkijken.

Ziet dit er voor jou tof genoeg uit om je PlayStation 3 onder het stof vandaan te halen?

    

Cobalt op het laatste moment uitgesteld naar 2016

De bijzondere platformer van ontwikkelaar Oxeye Game Studio zou oorspronkelijk op 30 oktober uitkomen, maar Cobalt is zeer kortdag toch nog uitgesteld tot begin 2016. Zo heeft uitgever Mojang bekendgemaakt op haar site. Over de reden voor het uitstel zijn ze heel duidelijk: de game heeft nog te veel bugs! Om te melden dat de launch party nog even op zich laat wachten is er zelfs een speciale trailer in elkaar gedraaid.

Cobalt verschijnt nu in februari voor Xbox One, Xbox 360 en PC.

   

Rock Band 4 gaat vandaag terug naar de 80’s

Harmonix heeft nieuwe downloadbare nummers aangekondigd voor Rock Band 4 en wel drie echte classics uit de altijd lekkere jaren ‘80! Vanaf vandaag (27 oktober) kun je deze drie bekende nummers van Depeche Mode, INXS en Naked Eyes downloaden voor $1,99 per stuk:

  • People Are People’ - Depeche Mode
  • What You Need’ - INXS
  • Always Something There To Remind Me’ - Naked Eyes

    

Sidescrolling strategy game Kingdom komt naar Xbox One

In Kingdom speel je een vorst die zijn rijk moet onderhouden door heen en weer te rijden met je paard en ‘s nachts je onderdanen en je geld te beschermen tegen enge monsters. Een sidescrolling strategy game dus, dat zie je toch niet vaak! Kingdom is al uit op PC en met deze nieuwe trailer is onthuld dat de game volgend jaar ook naar Xbox One komt.

    

Hele dikke dogfight actie in Strike Vector EX

Hou je vast, we gaan van te paard regeren in pixelig 2D, naar keihard ownen met je ruimteschip in epilepsie opwekkend 3D! De nieuwe trailer van Strike Vector EX toont wat je zoal gaat doen in deze bikkelharde, razendsnelle multiplayer sci-fi dogfight game.

Strike Vector EX verschijnt in 2016 voor PlayStation 4 en Xbox One.

     

Fijne trein-glitch in Assassin’s Creed Syndicate
     

    

Jacobs finishing moves zijn awesome

Prettige Paris Games Week allemaal!

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord