Sony in onderhandeling om Take Two Interactive te kopen’ 

‘Sony in onderhandeling om Take Two Interactive te kopen’ 2019-08-29T11:07:53
De Nachtwacht is goed gevuld deze nacht! Vandaag hebben we het over een quality of life update voor Fortnite, Halo voor je PC en Sony die Take Two Interactive wil gaan kopen? Tijd om te lezen!

Goedemorgen. Ga ervoor zitten, het nieuws was wild afgelopen nacht.

‘Sony in onderhandeling om Take Two Interactive te kopen’

We trappen de Wacht af met misschien wel het wildste gerucht van de afgelopen tien jaar. Opeens was daar het nieuws dat Sony in onderhandeling zou zijn met Take Two om het bedrijf achter Rockstar en 2K Games over te nemen. Dit meldde MarketWatch laat op de woensdagavond. De aandelen van Take Two Interactive stegen na dit gerucht met 4,7%, maar onduidelijk is of dit gerucht enigszins voeten in de aarde heeft. Take-Two zegt niet te willen reageren op speculatie, terwijl Sony nog niet helemaal niet gereageerd heeft. Hoe groot de kans is dat franchises als Mafia, GTA en Red Dead straks van Sony zijn? We merken het wel, maar neem dit gerucht met een hele dikke flinke korrel zout!

Fortnite-spelers op Switch worden niet langer gematched met PS4 en Xbox One-spelers

Epic heeft wat nodige updates doorgevoerd om zeker te zijn van een level-playing field in de nog altijd immens populaire shooter Fortnite. Waar je eerder als Switch speler die solo op zoek ging naar een potje terechtkwam in een poule met alle consoles, word je nu alleen nog maar met Switch-spelers gematched. Waarschijnlijk heeft Epic Games hiervoor gekozen omdat Fortnite op de Nintendo Switch draait op 30fps en op de PS4 en Xbox One op 60fps. Ook worden PS4 en Xbox One-spelers voortaan altijd in één poule gegooid en dus niet meer gescheiden, in welke situatie dan ook. Epic wil nog wel graag even melden dat cross-play nog steeds gewoon mogelijk is op de Switch, maar dat er pas gebruik van wordt gemaakt als een Switch-speler in een cross-platform party terechtkomt.

Microsoft laat je PC games streamen naar de Xbox One

Microsoft is aan alle kanten bezig om gaming toegankelijk te maken op ieder platform en heeft daar nu een nieuwe stap in genomen. Door een nieuwe update van de applicatie Wireless Display is het nu mogelijk om je PC games te streamen naar je Xbox One, waardoor je ze relaxed op de bank kunt spelen. Ook Steam-games ondersteunen deze functie, waardoor zo’n apparaatje als de Steam Link straks helemaal overbodig wordt. Toffe functie van Microsoft, dat er alles aan lijkt te doen om zijn content overal beschikbaar op te krijgen.
   

Halo: The Master Chief Collection naar Windows 10 en Steam

Tijdens een aflevering van Inside Xbox werd bekend dat Microsoft Halo: The Master Chief Collection naar Windows 10 en verrasend genoeg Steam brengt. De geruchten gingen al erg lang en nu maakt ontwikkelaar 343 Industries, in samenwerking met onder meer Splash Damage, er keihard werk van om deze collectie goed speelbaar te krijgen op de PC. Dit betekent dat ook alle bekende PC-opties per game beschikbaar worden gemaakt. Helaas betekent dit wel dat de game langzaam, per game uitgerold wordt op de PC. Wel begint dit direct met prequel Halo Reach, welke sowieso nieuw is voor de collectie.

Minecraft komt naar Xbox Game Pass

In diezelfde Inside Xbox presentatie is bekendgemaakt dat Minecraft naar Xbox Game Pass komt. De game volgt een heleboel andere Microsoft IP”s, die allemaal al beschikbaar zijn bij het maandelijkse abonnement. Je kunt gewoon de volledige versie verwachten, met alles erop en eraan. Op de andere platforms moet je helaas nog gewoon los betalen voor Minecraft, maar wel blijft Microsoft de game ondersteunen op alle andere platformen.

Rare kondigt Gold and Glory event aan voor Sea of Thieves

Piratengame Sea of Thieves, welke de Wacht een warm hart toedraagt, krijgt dit weekend een event waardoor je goud en reputatie uitbetalingen flink worden geboost. Hiermee probeert Rare je op weg te helpen om voor 20 maart, de officiële eerste verjaardag van de game, de status van Pirate Legend te bereiken. Iedereen die voor 20 maart Pirate Legend wordt, kan rekenen op een leuk extra’tje van de ontwikkelaar. Het evenement duurt van 15 maart 12:00 ‘s middags Nederlandse tijd tot maandag 18 maart 12:00 ‘s middags Nederlandse tijd. Sla je slag!

Dead Cells: Rise of Giant DLC komt deze maand nog uit

De game Dead Cells was voor velen één van de beste games van 2018, maar de pret met de platformgame is nog lang niet over. Eind deze maand komt er namelijk een dik verpakt gratis DLC-pakketje naar de game onder de naam Rise of Giant. De DLC komt eerst uit op de PC op 28 maart, waarna consoles de DLC iets later krijgen. In onderstaande trailer kun je nog even genieten van wat alle grote gamewebsties ook alweer te zeggen hadden over Dead Cells.

Brendan “Playerunknown” Greene verhuist naar Amsterdam voor speciale projecten

Alhoewel PUBG niet meer iedere dag de headlines haalt, is het nog steeds een ongelofelijk populaire game. Omdat ze zich bij PUBG Corp. ook wel beseffen dat ze zich langzaam wel moeten gaan orienteren op andere projecten, is Brendan Greene - beter bekend als Playerunknown himself - verhuisd naar Amsterdam om daar een nieuwe tak van PUBG Corp te gaan leiden, genaamd PUBG Special Proiects. Wat hij daar preices gaat doen is nog onduidelijk, maar we houden ‘m nu hij zo dichtbij woont goed in de gaten! Trouwens, hoe heeft hij in godsnaam een huis gevonden in Amsterdam?

Ontwikkelaar Rising Storm 2 maakt game over de Koude Oorlog

Vond je Rising Storm 2: Vietnam tof? Dan heeft de Wacht goed nieuws voor je! Ontwikkelaar Anitmatter games, de ontwikkelaar van de laatste Rising Storm titel, is namelijk bezig met een game die draait om de Koude Oorlog. Deze game heet ‘83 en is in onderstaande video uitgebreid te bekijken. De ontwikkelaar belooft interactieve battles, die impact hebben op toekomstige online battles. Ook wordt de game in samenwerking met de community ontwikkeld.

Far Cry: New Dawn is op de PC nu al te krijgen met 50% korting

Als je dacht dat je, buiten Nintendo-games, nog games moest pre-orderen, dan is dit hopelijk opnieuw een wake-up call. Waar uitgevers als Rockstar en Nintendo hun eigen games op waarde schatten, is Far Cry: New Dawn nu al met 50% korting te krijgen in de Uplay Store. Deze sale is gaande tot 25 maart en bevat natuurlijk ook kortingen voor andere games, waaronder Assassin’s Creed Odyssey. Mocht je Far Cry: New Dawn niet opgepikt hebben tijdens release, dan is dit in ieder geval je kans. Hoop niet dat je ‘m gepreorderd had en al helemaal niet op de PC!

SEGA stopt met verkoop Judgment na arrestatie stemacteur

In de categorie ‘fucking bizar’ heeft SEGA de verkoop van de game Judgment gestaakt. Dit omdat stemacteur Pierre Taki opgepakt blijkt te zijn voor het gebruik van cocaïne. In Japan wordt met afschuw naar cocaïne en cocaïne gebruik gekeken, met zoveel afschuw zelfs dat de verkoop van de game erdoor gestaakt kan worden. Wat er in de toekomst gebeurt met de game en of de westerse release van Judgment, die op 25 juni zou plaatsvinden, is niet bekend. Judgment werd in december exclusief voor de PlayStation 4 uitgebracht in Japan. Wel heeft SEGA eerder al met een dergelijke situatie te kampen gehad. In de re-release van Yakuza 4 is één van de hoofdrolspelers genaamd Masayoshi Tanimura namelijk volledig opnieuw ingesproken door Toshiki Masuda, omdat de originele stemacteur ook was opgepakt voor cocaïne gebruik in 2016.

Zo, nu ga ik weer verder met het geld van donaties tellen van kinderen! Streamen, leuk man!

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord