Sony heeft EA's Subscription Service afgewezen 

Sony heeft EA's Subscription Service afgewezen 2014-07-31T01:55:55
Sony vond het plan van EA niet zo rendabel voor hun fans, zij hebben al PlayStation Plus en dat is veel beter volgens hen. Daarnaast komt de Watch Dogs DLC deze herfst en zowel Shin Megami Tensei als Hatoful Boyfriend komen dit jaar nog naar het Westen. Nachtwacht, goedemorgen.

Punch out

 

Deep Silver koopt Homefront franchise van Crytek

Homefront: The Revolution was een van de tofste games van de E3 dit jaar, volgens een paar redacteuren in ieder geval. Maar het gaat al een tijdje slecht met ontwikkelaar Crytek, dus het was nog maar de vraag of de game überhaupt ooit afgemaakt zou worden. Gelukkig tastte Deep Silver (Dead Island, Saints Row IV) even diep in de buidel en heeft de franchise overgekocht van Crytek. Dit was precies wat de werknemers van Crytek een tijdje geleden al hoopte, maar het is nog niet duidelijk of, en hoeveel werknemers van Crytek overgeheveld worden naar Deep Silver. Dit zei Dr. Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver, erover:

"We are thrilled to see another great IP joining the Deep Silver universe. We strongly believe in the potential of Homefront: The Revolution and trust in the new team to continue the path they have been walking in the last years."

Homefront: The Revolution

Het lijkt bijna wel of er een vloek rust op de Homefront-titel, want het eerste deel werd gemaakt uitgegeven door THQ, die tijdens de ontwikkeling van deze game ook kopje onder ging. Crytek heeft de franchise toen overgekocht, maar kampt nu zelf dus met financiële problemen... Homefront: The Revolution zal nu afgemaakt worden door Deep Silver Dambuster Studios. Dit is een nieuwe studio die speciaal in het leven geroepen is voor de ontwikkeling van het tweede Homefront-deel.

Mocht de titel je ontgaan zijn, check dan alsnog even de preview van Wouter en de gameplay-trailer en wacht geduldig af tot Deep Silver hun plannen wat Homefront: The Revolution betreft uit de doeken doet.

 

Watch Dogs DLC verschijnt in de herfst

Watch Dogs heeft Ubisoft geen windeieren gelegd, de Franse game-gigant heeft kruiwagens vol met geld verdiend met deze nieuwe franchise, maar wat is er nu mooier dan kruiwagens vol geld? Meer kruiwagens vol geld natuurlijk. DLC kan dan natuurlijk niet uitblijven. Deze DLC is dan ook geteased op de Twitter account van Watch Dogs met de volgende tekst:

Watch Dogs DLC

Het is enigszins cryptisch ja, maar Katrien meldde ook al dat het om een DLC pack ging. Wat ze nog niet wist was dat deze pack komende herfst komt. Het bewijs hiervoor werd al snel geleverd op Twitter. Iemand stelde namelijk de volgende bijzonder goed geformuleerde vraag aan Ubisoft: ‘DLC?’ Waar Ubi het volgende uitgebreide antwoord op gaf: ‘coming this fall!’ Dat uitroepteken is natuurlijk gebruikt om het briljante antwoord extra kracht bij te zetten.

Het is slechts een ritje van een half uur met de metro van Chicago naar Camden en De Wacht is benieuwd wat voor mafkezen er aan de andere kant van de Delaware rivier rondlopen, en nog belangrijker: hoeveel geld ze op de bank hebben staan.

 

Sony vindt de EA Subscription Service niet rendabel voor gamers

Onlangs heeft EA aangekondigd dat ze een soort Netflix-achtig systeem gaan invoeren voor de Xbox One. Voor een vast bedrag per maand/jaar kan je dan een handvol games gratis spelen en kortingen ontvangen (lees dit stukje van Katrien maar voor de volledige info). Sony heeft hetzelfde aanbod van EA gehad, maar heeft dit afgeslagen omdat ze van mening waren dat dit niet rendabel was voor PlayStation gamers. Dit zei een woordvoerder over het hele gebeuren:

"We evaluated the EA Access subscription offering and decided that it does not bring the kind of value PlayStation customers have come to expect."

PlayStation Plus

PlayStation Plus leden zijn met 200% gestegen sinds de launch van de PS4 en volgens Sony toont dat aan dat consumenten op zoek zijn naar een lidmaatschap dat meerdere services aanbiedt. PlayStation Plus werkt immers voor de PS3, PS4 en PS Vita voor dezelfde prijs. Ze vinden niet dat gamers vijf dollar meer moeten lappen voor EA games, want dat zou niet rendabel zijn voor ze. En gelijk hebben ze! Weet je hoeveel games je kan kopen voor 30 dollar tijdens de Steam Sales? Sowieso echt wel kei veel!

 

Kennis is macht

Did you know gaming: Zelda part 4 met JonTron. Alles wat je nog niet wist over de Zelda franchise:

 

Nintendo heeft $97,2 miljoen dollar verlies gemaakt afgelopen kwartaal

Dat het niet zo goed ging met Nintendo wist iedereen al, maar dat het 97,2 miljoen dollar verlies heeft gerdaaid afgelopen kwartaal, is wel een flinke klap in het gezicht. Vooral als je bedenkt dat Mario Kart 8 enorm goed heeft verkocht. De populaire kart game is namelijk 2,82 miljoen keer over de toonbank gegaan, maar de Wii U zelf daarentegen is tussen april en juni maar 510.000 keer verkocht. Dat wil dus zeggen dat Mario kart 8 voornamelijk gekocht is door gamers die al een Wii U hadden.

MArio Kart 8

Ze verwachten overigens wel de targets voor dit jaar te halen. Ze gaan er dus vanuit dat ze in totaal 3,6 miljoen Wii U’s gaan verkopen dit jaar, uuhm, succes enzo. De 3DS daarentegen doet het nog steeds uitstekend met 820.000 verkochte units afgelopen kwartaal. De handheld is ondertussen al 44 miljoen keer verkocht.

De Wacht heeft overigens nog het volste vertrouwen in de Grote N, vooral met de komst van Super Smash Bros voor zowel de Wii U als de 3DS zullen ze vast een hoop mensen over de streep trekken.

 

Shin Megami Tensei 4 krijgt Europese release date

Het heeft ondertussen een jaar geduurd, maar eindelijk weten we ook wanneer Shin Megami Tensei 4 in Europa uitkomt, ongeveer dan. We hoeven nog maar een dikke maand te wachten, want in september is dan eindelijk zover. Dan krijgen wij trotse Europeanen alles wat de rest van de wereld al een tijdje heeft. Dat wil dus zeggen alle DLC, behalve het armour dat je exclusief bij Noord Amerikaanse retailers kreeg. Dat was het wel eigenlijk. Kan De Wacht drie hoeraatjes krijgen van de fans?

Shin Megami Tensei IV

 

Hatoful Boyfriend komt naar het Westen!

Vandaag bewaart De Wacht het beste nieuws voor het laatst, want Hatoful Boyfriend de duiven-dating-sim komt 21 augustus naar Steam! De game is volledig vertaald naar het Engels en er is zelfs een extra scenario én extra einde toegevoegd aan de Engelse versie van deze titel! Fork Parker, CFO van Devolver Digital, is van mening dat dit genre hét nieuwe ding gaat worden:

"You nerds can keep your virtual reality headsets and your haptic feedback. Pre-pubescent bird love games are the next big growth category."

En gelijk heeft ‘ie! Wie wil dit nu niet spelen?! Voor de prijs van 6 of 7 euro kan deze helemaal niet rare game van jou zijn! Wie stemt er voor een PU Let’s Play van Hatoful Boyfriend? Als je je afvraagt waar de fok De Wacht het over heeft, ga je dan eerst schamen, en kijk daarna naar deze dude die de originele versie speelt met Engelse subs, dan snap je wel waarom De Wacht zoveel uitroeptekens in dit bericht heeft staan!

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!!

Mario is in Tokio en heeft haast. Gas erop maat!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord