Sony denkt aan PS4 upgrade 

Sony denkt aan PS4 upgrade 2015-10-25T02:43:55
Volgens Sony is er een mogelijkheid dat er ooit een krachtigere PlayStation 4 op de markt komt met een nieuwe CPU, GPU en Ultra HD Blu-ray speler! De wacht heeft alle details naast nieuws over de Wii U, Nissan controller, The Division, Quantum Break en Rise of the Tomb Raider.

Wii U vs Dreamcast

Goedemorgen, er staat weer een gloednieuwe weekendWacht voor je digitale deur! Omdat de Wacht het iets te gezellig heeft gemaakt afgelopen nacht, beginnen we deze keer met nieuws waar je eigenlijk geen kloot aan hebt, maar toch ook wel grappig is om te weten. Het is tijd voor verkoopcijfers van de Wii U, tegenover de Sega Dreamcast! Je verwacht het niet.

We weten allemaal dat het niet echt lekker gaat met de Wii U. De Wii was een gigantisch succes en Nintendo dacht opnieuw een verkoopkanon in handen te hebben met zijn opvolger, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Zo staat de teller nu op 10.1 miljoen en dat is verdorie nog minder dan de Sega Dreamcast!

Dream

De Dreamcast was een toffe console, maar werd al snel de nek omgedraaid vanwege de hogere prijs en het zo goed als ontbreken van beveiliging, zodat de piraatjes massaal hun gang konden gaan. De Dreamcast is in totaal 10.6 miljoen keer over de toonbank gegaan.

De Wii U gaat de Dreamcast echt nog wel inhalen. Ook Nintendo verwacht in ieder geval nog een paar miljoen Wii U consoles te verkopen de komende jaren. Hopelijk wordt de Nintendo NX een groter succes!


Nissan controller

Dit nieuwtje hoort onder het ‘WTF’ kopje thuis. Bij autofabrikant Nissan moet je misschien niet meteen aan games denken, maar toch zijn er zeker links te vinden. Nissan organiseert bijvoorbeeld in samenwerking met Sony de Gran Turismo Academy, maar laat ook het hele boordcomputer systeem van de Nissan GTR ontwerpen door Polyphony Digital, de maker van Gran Turismo. Wat Nissan nu echter heeft bedacht slaat werkelijk nergens op!

Nissan

Nissan heeft namelijk een auto gemaakt, die gebruikt kan worden als controller! WTF, you say? Nissan is sponsor van de UEFA Champions League en heeft daarom besloten om het mogelijk te maken PES 2016 te spelen met de Nissan Qashqai. Hoe het precies gaat werken wordt binnenkort duidelijk, maar hieronder kan je alvast kijken naar een teaser van het project. Als je er nou een vette racegame mee kon spelen, had de Wacht het nog begrepen, maar een voetbal game? Dus je bestuurt de spelers met je stuur en schiet op goal met je gaspedaal ofzo? Te bizar.


Sony denkt aan PS4 upgrade

De PlayStation 4 en Xbox One zijn beide in staat om mooie graphics op je scherm te toveren, maar de PC is en blijft daarin toch heer en meester. Het verschil tussen de consoles en high end PC’s wordt ook steeds groter en het is de vraag hoe lang de consoles nog mee kunnen. Sony en Microsoft zullen hier achter de schermen ook aan denken en Sony laat nu zelfs weten dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn om een nieuwe PS4 uit te brengen, met snellere hardware!

PS4

Een upgrade aan je PC heb je zo gefixt, maar consoles zijn altijd gesloten systemen. Masayasu Ito, SCE executive vice president, zegt in een interview dat er zeker wordt nagedacht aan een upgrade van de SKU en een PS4 met een betere CPU en GPU is dan een mogelijkheid. Daarnaast wordt er volgens deze Masayasu nagedacht over een PS4 met Ultra HD Blu-ray support.

Volgens de Wacht moet Sony deze ideeën lekker bewaren voor de PS5, in plaats van een soort PS4,5 uit te brengen. Nintendo doet het wel met bijvoorbeeld de New 3DS, maar met consoles voelt dat toch wat vreemd. De PS4 en ook de Xbox One kunnen echt nog wel wat jaartjes mee en dan wordt het gewoon tijd voor de PS5 en Xbox Two, of is de Wacht nu ouderwets aan het lullen?


Call of Duty spelers

Een beetje zelfspot moet kunnen.

Baby


The Division eye candy

Vaak wordt de grafisch superieure PC versie van een game geshowd, ondanks dat de game ook op de consoles uitkomt. In het geval van The Division is dat een keer anders, want hieronder kan je kijken naar de weather en lighting effects van de Xbox One versie van The Division. Ziet er lekker uit!


Quantum Break info

Eigenlijk hadden we eind dit jaar al in de time changing wereld van Quantum Break moeten stappen, maar de game werd helaas uitgesteld naar april 2016. We weten ook eigenlijk nog niet zo heel veel van de Xbox One exclusive van Remedy Entertainment, maar Thomas Puha, de head of media bij Remedy, geeft nu wat info.

Een hoop gamers waren een beetje bang dat Quantum Break een beetje te gemakkelijk zou worden, door de powers van de main character. Thomas geeft uitleg:

“We get a lot of feedback that it seems Jack is completely overpowered compared to the enemies. In the Gamescom15 demo the enemies are rather static for the simple fact that AI of those enemy types was not very ready at that point. I think it would go without saying that the final game will offer a real challenge. The player’s Time Powers have got cooldowns, which in demos were not in place, so of course in the final game, you cannot be Time Stopping all the enemies all the time. Don’t worry.”

Quantum

In de getoonde trailers en gameplay footage leek het er op dat de game heel lineair zal zijn, maar volgens Thomas is Quantum Break meer dan alleen maar keiharde scripted actie.

“Some people have commented how there is so much going on during action, all the VXF and such…of course that’s not the entire game. There is a lot of just exploring, talking to NPC’s and being immersed in the world. Rest assured, we got a great balance of action, adventure and time breaking down craziness.”

Quantum Break zou best weleens een hele vette Xbox One exclusive kunnen worden, maar we moeten er nog een half jaartje op wachten. Het is zeker een game om naar uit te kijken!


Rise of the Tomb Raider unboxing

Een andere game waar PS4 gamers nog een jaar naar uit mogen kijken is Rise of the Tomb Raider! De Xbox One gamers hebben meer mazzel, want die kunnen er al over 2 weken van gaan genieten. Het nieuwe avontuur van Lara Croft wordt weer om van te smullen en als je net als de Wacht al zeker weet dat je de game gaat spelen dit najaar en je een zwak hebt voor vette special editions, moet je zeker het filmpje hieronder even checken.

Lara

Twee medewerkers van Crystal Dynamics pakken de Rise of the Tomb Raider Collector’s Edition uit en laten alle content aan je zien. De prijs voor dit pakket? 140 keiharde euro’s! Maar dan heb je wel wat.

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord