Sony deelt gratis PlayStation 4 devkits uit? 

Sony deelt gratis PlayStation 4 devkits uit? 2013-07-27T02:54:03
De Wacht komt met een gerucht over de PlayStation 4 dat erg gunstig kan zijn voor indie devs! Verder meer PS4 hardware footage, verschillende GTA V strategy guides, een The Last of Us blokje, Gran Turismo film, Mirror’s Edge 2 en inFamous: Second Son.

Gratis PS4 devkits?

Zelfs met het zweet in de bilspleet heeft de Wacht het weer voor elkaar gekregen om een lekker gerucht te vinden, waarmee de Nachtwacht in stijl kan beginnen. Het gaat om het verstrekken van peperdure PS4 devkits aan indie developers! Het schijnt namelijk dat Sony helemaal niet te beroerd is om een PS4 devkit uit te lenen, in plaats dat devs er één moeten kopen.

Volgens de geruchten kost de PS4 devkit ongeveer 2500 dollar, maar Sony leent ook geheel gratis PS4 devkits uit aan developers die een game willen ontwikkelen. Een dev die helaas anoniem wil blijven zegt:

PS4

"All the indies I know got them for free. Sony has been amazing about kits and development thus far. Sony is focused on loaners, rather than collecting fees. They are handing them out like candy.”

Sony heeft veel succes gehad met indie games op de PS3 en het is wel duidelijk dat Sony dit graag wil voortzetten op de PlayStation 4. Gratis devkits, het moet niet gekker worden. Wat de PS3 devkits koste bij launch? Een whoppin’ 10.000 dollar!


PS4 naast PS3

Zolang we de next-gen hardware nog niet naast de TV hebben staan is elk filmpje met footage van de nieuwe console tof om te zien, toch? Hieronder kan je dan ook nog een keer naar de PlayStation 4 kijken, maar dan naast de launch PS3, zodat je een goed idee krijgt over hoe groot de PS4 nou eigenlijk is. Yep, hij is een stuk kleiner dan dat oude bakbeest.

De Wacht werd op de E3 verbaasd over hoe klein de PS4 was, zeker vergeleken met de Xbox One. Ook moet de Wacht toegeven het design van beide nieuwe consoles steeds mooier te vinden. Moet hebben NU!


GTA V strategy guides

Het duurt nog maar een maandje of twee, voordat we met z’n allen vol in de nieuwe GTA duiken. Rockstar heeft nu dan ook laten weten dat we de official strategy guide kunnen bestellen voor de game om alles uit GTA V te halen. Opmerkelijk is dat er twee verschillende versies uitkomen! De content:

The Signature Series (400 pages)
Features a complete walkthrough for Grand Theft Auto V with mission maps that identify key objectives along with thorough coverage of all off-mission activities and maps that detail every square mile of Los Santos & Blaine County.

GTA

The hardcover bound Limited Edition (432 pages)
Includes all the content featured in the Signature Series edition, plus an exclusive bonus lithograph and a collection of GTAV illustrations

De prijs voor NL is nog niet bekend, maar als we de boel omrekenen komen we ongeveer uit op 20 euro voor de Signature Series en 25 euro voor de Limited Edition. Gebruiken jullie dit soort strategy guides weleens? De Wacht heeft er weleens één gehad voor een Final Fantasy deel, maar je kunt het net zo goed opzoeken op internet, toch?


De prequel op The Last of Us

Nu weten we eindelijk waar Naughty Dog aan werkt voor de PS4!

First


The Last of Us in 60 sec

Spoiler alert to the fullest!!! The Last of Us is een fantastische game met een geweldig verhaal en als je de game nog aan het spelen bent, of de game ooit nog wil gaan spelen, moet je nu onmiddellijk verdergaan naar het stukje hieronder. Do not play het filmpje hieronder, got it?!

Voor de gamers die de game al wel hebben uitgespeeld, geniet nogmaals van het verhaal in één minuut. Hilarische shit echt.


Typisch The Last of Us

En toch is het tot nu toe de GOTY.

Last


Gran Turismo film onderweg

De Wacht heeft nog never ever ooit iemand horen zeggen dat ze Gran Turismo spelen voor het toffe verhaal, wat jullie? Toch is er een echte Gran Turismo film in productie! Veel info is er nog niet, maar wel is bekend dat de producers van The Social Network en Fifty Shades of Grey aan de GT film gaan werken. WTF ook echt, de producers van 50 Shades? Auto pr0n anyone?

GT

Er waren afgelopen week al eerder geruchten over de Gran Turismo film, maar nu heeft Sony het dus bevestigd. Raar, maar waar.


Mirror’s Edge 2: Waarom duurde het zo lang?

Na maanden, misschien wel jaren van geruchten over een nieuwe Mirror’s Edge kregen we op de afgelopen E3 eindelijk het verlossende antwoord. Mirror’s Edge 2 komt naar de next-gen consoles en tijdens de EA persconferentie kregen we de eerste beelden te zien. Maar waarom de hell hebben we zo lang moeten wachten op een teken van leven?

Volgens Patrick Söderlund, de executive vice president van het EA Games label, heeft het te maken met de verandering aan Mirror’s Edge. Deel twee wordt nog steeds een first person action adventure, maar wordt wel anders dan het eerste deel. Ook was er next-gen hardware nodig. Hij zegt:

Mirror

“It will be a different Mirror's Edge than you have seen before. It's taken this long because we wanted to get to the right concept and the right idea. Sara Jansson who is producer on it, when she pitched her idea to me I was frankly blown away. She pitched an idea that frankly could only be built on gen 4, is a stunning concept, and when she came to us we knew we had it. It will be a very innovative game that people, I think, will be surprised by what we show. I'm genuinely excited by it."

Het enige dat we echt inhoudelijk tot nu toe weten is dat Mirror’s Edge 2 een open wereld gaat krijgen. Hopelijk op de gamescom wat meer info en footage!


inFamous: Second Son dev diary

De E3 stond bol van de vette next-gen games dit jaar. De top 3 van de Wacht kan je in de nieuwe PU checken en daar zie je dat inFamous: Second Son op de tweede plek staat. Dat is niet voor niets, want jongens, dit wordt echt een gruwelijke game! In het onderstaande filmpje leggen de devs nog maar eens uit waarom het zo’n vette game wordt.

Opvallend is dat de devs de touchpad op de Dual Shock 4 ook echt gaan gebruiken voor de nieuwe inFamous. Zo kan je via de touchpad je vingerafdruk inscannen! Check it.

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord