Sony brengt PlayStation VR naar CES 2016 volgende week 

Sony brengt PlayStation VR naar CES 2016 volgende week 2016-01-03T12:09:06
Goedemorgen allen! Al een beetje gewend aan het feit dat het 2016 is en klaar voor wat gamenieuws? Mooi! Sony neemt de PlayStation VR mee naar de grootste hardwarebeurs ter wereld, op de Wii U mogen de snowboards weer uit de kast en er was ook nog iets met kangoeroes...

     

PlayStation VR nieuws op CES 2016?

Komende week vindt in Las Vegas weer de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) plaats en zoals altijd houdt Sony daar een persconferentie om allerlei nieuwe TV’s, telefoons, camera’s en weet de Wacht veel wat allemaal nog meer aan het grote publiek te tonen. De CES draait helemaal om hardware en is doorgaans niet de plek voor game-gerelateerde onthullingen, maar het lijkt erop dat Sony aanstaande dinsdag wel iets gaat lieten zien van PlayStation VR. Op Sony’s pagina voor de beurs is namelijk een afbeelding van de langverwachte wonderbril te zien, in een rijtje van meer gebruikelijke harde waren.

Je kunt er dus donder op zeggen dat PlayStation VR voorbij gaat komen in Sony’s CES-show aanstaande dinsdag. Op zich natuurlijk een heel logisch podium als je virtual reality wil verkopen aan een breder publiek dan alleen ons rare volkje. Is het ook een mooie gelegenheid om meteen even een releasedatum en een prijskaartje te onthullen, Sony? Of is dat nog iets te veel gevraagd? We gaan het zien, in de nacht van 5 op 6 januari, om 2:00 uur onze tijd. Reken maar dat de Wacht wakker blijft om het voor je te checken.
   

N64-game 1080º Snowboarding nu te spelen op Wii U

Terwijl de winter in Nederland nog even op zich laat wachten, schijnen de sneeuwvlokken de Alpen gelukkig inmiddels weer rijkelijk te bedekken. Om helemaal in de stemming te komen voor de wintersport, zelfs al zet je dit seizoen liever helemaal geen voet buiten de deur, kun je nu aan de slag met een ‘nieuwe’ oude snowboard-game op de Wii U: het in 1998 voor de Nintendo 64 verschenen 1080º Snowboarding.

Wie de piste op durft kan de game nu downloaden via Virtual Console, voor €9,99. Veel plezier!

    

Reuzenkangoeroes voor Ark: Survival Evolved

Ook de ontwikkelaars achter de populaire survival game Ark hebben de jaarwisseling niet ongemerkt voorbij laten gaan en wisten spelers op oudjaarsdag te trakteren op de zogenaamde Procoptodon, een nieuwe mount voor de game. Ark staat natuurlijk vooral bekend om de verschillende soorten dinosauriërs om te temmen, maar deze uit de kluiten gewassen prehistorische kangoeroes zijn eigenlijk oneindig veel beter!

De Wacht zag ondanks zijn liefde voor dino’s niet zo veel in Ark, maar dankzij deze update is de game voor hem opeens stukken aantrekkelijk geworden. De Procoptodon is nu beschikbaar in de game, die overigens alleen vandaag en morgen nog voor €16,79 (40% korting) te krijgen is op Steam. En ja, voor je het vraagt, er kan ook een passagier mee in de buidel. Briljant.

    

7 minuten gameplay van Rain World

Voor dit soort nachten met weinig gamenieuws is er natuurlijk ruimte voor wat meer bijzondere dingen, die anders snel over het hoofd worden gezien. Zoals bijvoorbeeld deze nieuwe beelden van de surrealistische platformer van Videocult en Adult Swim Games. In Rain World speel je een zogenaamde slugcat, een lenig beestje dat meer weg heeft van een soort fret, die zich door een gevaarlijk, industrieel landschap moet wurmen om voedsel te vinden en te overleven.

Op de Kickstarter-pagina van de game is een nieuwe update geplaatst, met een flink stuk gameplay uit de beta van de game, waarin nieuwe features als de world map worden gedemonstreerd. Rain World moet ergens dit jaar verschijnen voor PC en Mac, al is nog niet bekend wanneer precies.   

    

Fun met de Wii Shop muziek

Voor je dagelijkse dosis what the fuck.

    

Gast laat SNES 20 jaar aan staan om save te behouden

En nog een beetje extra WTF in de N8W8 vandaag, want er schijnt iemand te zijn die zijn Super Famicon (zoals de Super Nintendo heet in Japan) al 20 jaar aan heeft staan, puur en alleen omdat hij niet wil dat er een specieke savegame verloren gaat. Het is al wat ouder nieuws, maar de Wacht wilde het jullie toch niet onthouden. Het gaat om twitteraar Wanikun, die enkele maanden geleden meldde dat zijn SNES al ruim 180.000 uur staat te draaien, omdat hij vreest dat al zijn save data van de game Umihara Kawasa verloren gaat als de stroom er af gaat.

Afgezien van de incidentele corrupte Fallout 4 save file, is het in deze tijden van autosaves, checkpoints en cloud saving bijna onvoorstelbaar dat het niet altijd zo makkelijk was om je game op te slaan. Bij veel SNES-games kon je je voortgang wel bewaren, maar hierbij was je bij sommige titels afhankelijk van een batterijtje in de cartridge. Zodra deze leeg was, was je al je savegames kwijt. En dat is precies wat Wanikun wil voorkomen in het geval van Umihara Kawasa, een platformgame die in 1994 alleen in Japan verscheen.

20 jaar je retro console in leven houden, omdat je gewoon geen zin hebt om opnieuw te beginnen, dat is pas dedication! Helemaal onafgebroken staat zijn SNES’je echter niet te brommen, hij heeft de console heel kort moeten unpluggen bij een verhuizing. Gelukkig voor hem stond het systeem snel genoeg weer aan om de save veilig te stellen. Voor welke savegame zou jij je console indien nodig tig jaar laten draaien? Vertel het ons in de comments.
    

Ochtendgymnastiek met Fallout 4

Eén, twee, drie, vier en stretch!

View post on imgur.com

Tot snel!

 

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord