Schepen bouwen in World of Warcraft 

Schepen bouwen in World of Warcraft 2015-04-14T23:30:39
Een donkere nacht valt. Mensen bouwen gebouwen tussen de zombies, bejaarde moordenaars krijgen nieuwe wapens, een nieuwe golf aan verslaafden staat op het punt te ontstaan en gamers krijgen op bizarre wijze tegelijkertijd zin om schepen te bouwen. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje

Vandaag kan het er natuurlijk maar één zijn. Awwwww yes! 

 

Schepen bouwen in World of Warcraft

De grootste MMORPG ter wereld komt binnenkort alweer met patch 6.2! De boel wordt momenteel getest in de test realms, maar heeft nog geen release date gekregen. Wat we dankzij de patchnotes wel weten is dat er shipyards gebouwd kunnen gaan worden. En in deze shipyards kun je je hoogst eigen schepen gaan bouwen om de zeeën mee te temmen. Wanneer je een Garrison van level 3 of hoger hebt kan je een shipyard timmeren. 

Naast het feit dat je een botenbouwer kan worden, wordt met patch 6.2 ook de Hellfire Citadel raid toegevoegd in de Tanaan Jungle zone. Nu wil het totaal niet uitgedachte toeval dat de Tanaan Jungle alleen bereikbaar is per schip, dus dan komen iedereens plotse scheepsbouw-aspiraties opeens fantastisch van pas. Hiernaast wordt een nieuwe dungeon difficulty toegevoegd: Mythic. Deze mode is bedoeld voor spelers die niet bang zijn om in kleinere groepen hardcore content weg te werken. De eindbaas van Mythic Dungeons kunnen items droppen van level 700. De Wacht is bang dat de PU vergaderingen weer een tijdje tussen Nino's WoW activiteiten door zullen moeten plaatsvinden. 

 

Dying Light developer tools

Dying Light ontwikkelaar Techland neemt haar PC-community - zoals ze het in Brabant zouden zeggen (Roy, Bas?) - keiserieus. De nieuwe developer tools staan gamers niet alleen toe om eigen levels te maken, maar je kan er zelfs volledige missies en verhalen mee in elkaar draaien. Hoe vet is dat? De Wacht kijkt nu al uit naar de zelfgemaakte filmpjes die we in toekomstige Wachten kunnen ver... wachten. 

 

Postal 2: Paradise Lost trailer 

Elf jaar na de release van de originele game krijgt Postal 2 een officiële uitbreiding van ontwikkelaar Running With Scissors. De game ziet er inmiddels hopeloos verouderd uit en de thematiek is controversieel als vanouds: moorden om dat het kan. Nieuwe functies zijn onder andere: Peaceful vs. Violent keuzes, nieuwe items en wapens, dual-wielding, boss battles en een compleet nieuwe single player campaign. De Wacht loopt hier met een boog omheen die zo groot is dat hij bang is dat hij de weg nooit meer terugvindt. 

 

Hearthstone nu beschikbaar op smartphone

Alsof Hearthstone niet al verslavend genoeg was, kan je de game sinds vandaag ook op je smartphone spelen. De game is gratis te downloaden voor Android en iOS en zal cross-play zijn met de tablet en PC-versie van het kaartspel. De Wacht is zelf nooit aan Hearthstone begonnen, gedeeltelijk uit angst voor nóg een verslaving. Aan de andere kant zoekt hij al wel een tijdje een nieuwe game om onderweg op zijn nieuwe smartphone te spelen... Is hij dan ten dode opgeschreven?

Hier de links voor Apple en Google Play. De Wacht aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor mogelijke gevolgen. 

  

PC key GTA V gejat tijdens livestream 

Hier heeft een onverlaat helemaal klaar voor gezeten. Terwijl een streamer GTA V aan het installeren is op zijn PC tijdens met het doel om de game daarna te gaan spelen, jat een kijker zijn key voor zichzelf. Niet cool, bro! Niet cool! 

 

Symboliek in trailer Deus Ex 

Een oplettende Imgur gebruiker heeft in de trailer van de Mankind Divided een paar interessante beelden gevonden waar de nodige religieuze symboliek in terug is te zien. In de eerste twee foto's worden engelenvleugels uitgebeeld, zowel in tl-buizen als door licht dat door het water heen schijnt. De Wacht vindt zelf de eerste vrij duidelijk, al valt over de tweede te discussiëren. 

De screenshot hieronder is een duidelijke verwijzing naar De Schepping van Adam, het beroemde schilderij van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. In dat schilderij gaat het om de verhouding tussen mens en god, ofwel het wezen en zijn schepper. Mankind Divided lijkt dus te spelen met dit idee van schepper en schepping, maar verandert dit naar een verdeling tussen mens en machine. Opvallend is echter dat de machine in dit geval de rol van de god lijkt aan te nemen omdat de mechanische hand van rechts komt, net als die van god in het schilderij. De Wacht is benieuwd wat dit betekent voor het verhaal van de game! 

 

Gratis Ferrari voor Driveclub spelers

Als je als Driveclub speler je Ferrari Owners Club rank naar vijf hebt upgegrade dan kan je met aankomende patch 1.14 gratis in een Ferrari LaFerrari stappen. Een digitale, dus. Later deze maand komt de patch uit en deze zal als het goed is ook een hoop problemen rondom het gebruik van stuurtjes uit de wereld helpen. Sommige stuurtjes ondervinden namelijk problemen met hun force feedback functies wanneer replays terug worden gekeken. Een trillend stuur als je je rondes terugkijkt vindt de Wacht zelf ook een beetje overdreven. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, dus tot dan zullen we het met de onderstaande trailer moeten doen.

 

GTA V retro feitjes 

Het hele internet is veranderd in een GTA V discussion board! Oké, oké, sommige van deze feiten zijn een beetje kort door de bocht. Toch is het vet om te zien hoe ver we gekomen zijn sinds onze eerste computertjes. Bij deze roept de Wacht trouwens ook een wedstrijd uit voor degene die het beste het geluid van een dial-up modem uit kan typen. Zijn eigen bijdrage: pòòng-bling-blong-didongdidong-ppssshhhhhhkggggggggg...pprrrrrrrr. De winnaar moet verplicht de rest van zijn leven terug naar deze 56k ellende. 

 

Ein-de-lijk 

 

Later! 

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord