Rus speelt als eerste World of Warcraft helemaal uit 

Rus speelt als eerste World of Warcraft helemaal uit 2014-04-23T09:07:02
Het leven van de Wacht heeft vanavond een leegte bereikt. Alle afleveringen van Breaking Bad zijn voorbij gekomen en nu heeft de Wacht geen idee wat hij met zijn tijd moet. Gelukkig is er voldoende gebeurd in de gameswereld! Mists of Pandaria is voor het eerst volledig uitgespeeld en de Borderlands servers gaan offline!

Rus speelt World of Warcraft: Mists of Pandaria als eerste uit

Mensen denken vaak dat World of Warcraft ophoudt als je de laatste raidbaas op Heroic verslaat. Dat is natuurlijk niet zo, iemand die World of Warcraft uitspeelt haalt álle achievements die op dat moment te verkrijgen zijn. Dat was sinds de release van Mists of Pandaria nog niemand gelukt, tot een Russische speler Хируко alle 2.057 achievements op zijn naam schreef. Daarnaast bezit de Rus overigens ook nog eens 205 van de ongeveer 300 Feat of Strength-Achievements, die bijzonder moeilijk te halen zijn!

WoW

Nu heeft deze baas World of Warcraft dus écht uitgespeeld en is er vrijwel geen moer meer voor hem te doen. Tot Warlords of Draenor in de winkels ligt natuurlijk, want dan begint de race gewoon weer opnieuw! Het is trouwens niet zo dat Хируко de enige is die zoveel achievementpunten heeft gescoord. Maar liefst vijf andere spelers kwamen slechts 10 achievementpunten tekort om hetzelfde aantal te bereiken. Maar de Rus was simpelweg net een stukkie sneller!

Pittige shit, deze gamer zal al vrijwel een jaar elke dag een werkdag aan gameplayuren in zijn WoW-account steken. Maar dan heb je ook wat! De Wacht besteeds zijn tijd liever iets efficiënter, ieder zijn ding, toch? Deze Rus zal deze mijlpaal waarschijnlijk met een gepaste hoeveelheid vodka vieren!

 

Kids ontwerpen de wereld opnieuw met Minecraft

Block By Block is een partnerschap tussen Minecraft-ontwikkelaar Mojang en de United Nations Human Settlements Program om kinderen een kans te geven hun visie van de wereld waar te maken. De koters mogen met Minecraft namelijk maar liefst 300 publieke plaatsen (her)inrichten, een project dat tot zeker 2016 zal duren. Een aantal van deze ideeën wordt vervolgens gepitched en maakt kans om daadwerkelijk te worden uitgevoerd! Supertof voor die kleintjes natuurlijk. Oh wacht, het zijn ook gewoon mensen van 15+? Is het dan misschien een goedkope manier om geld te besparen?

Ach, we kunnen wel blijven azijnzeiken, maar het laat weer zien dat de mogelijkheden met Minecraft nagenoeg eindeloos zijn! Het project heeft al meerdere landen aangedaan, waaronder de armste wijken van Haïti. Maar ook Rwanda, Indië, Kenia en Ethiopië kwamen al eerder aan bod. Een woordvoerder van Block by Block is trots op de creaties tot dusver:

"For the Aldea Digital competition we have created 500 versions of Plaza Tlaxcoaque on a server. In the first few days of the Aldea about 200 kids have redesigned the square. For the Aldea Digital competition we have created 500 versions of Plaza Tlaxcoaque on a server. In the first few days of the Aldea about 200 kids have redesigned the square."

Leuk om te zien dat games steeds vaker als leermiddel worden ingezet, helemaal als we er nog mooie omgevingen in het echte leven voor terugkrijgen!

 

Al het gescheld van GTA V

Sommige mensen vinden Grand Theft Auto V te grof. Onzin zegt de Wacht ze! Alleen omdat er in de storyline alleen al meer dan duizend keer gescholden wordt? Dat draagt gewoon bij aan de sfeer! Toch is het bizar om te zien, als je alle fucks en cunts aan elkaar rijgt in een video. Werd er dan écht zoveel vunzigheid geroepen? Tijdens het spelen leek het nog best mee te vallen..

 

Batman en Joker sms'en samen 

Dorkly

 

Apple en Google proberen exclusives binnen te halen

Sony en Microsoft zijn niet de enige die klantjes proberen te lokken met dikke exclusives. Op de mobiele markt zet die trend zich even hard door! Apple en Google schijnen speciale aanbiedingen te doen om topgames een tijdje exclusief te houden. Zo bleef Plants vs Zombies 2 twee maanden alleen via de App Store te downloaden, als tegenprestatie zorgde Apple ervoor dat hun game lange tijd een prominente plek in de digitale winkel kreeg. Gratis reclame dus! Dit alles volgens anonieme bronnen, die teggen Wall Street Journal uit de school geklapt zijn.

Hetzelfde gold voor Cut The Rope 2, een game die ook drie maanden exclusief op de iOS-devices te vinden was. Het schijnt zo te zijn dat de verkoopcijfers makkelijk vertienvoudigen als de game lange tijd goed zichtbaar is in de store. Over de exclusives van Google wordt weinig gesproken, maar het is duidelijk dat zowel Google als Apple vermoedt dat ze via games elkaars klanten kunnen jatten! De Wacht zou nooit een telefoon aanschaffen op basis van de games die erop te vinden zijn, maar misschien ligt dat bij jullie wel heel anders?

 

Borderlands tijdelijk offline na sluiting GameSpy

Misschien hebben jullie al meegekregen dat ze bij GameSpy de stekker eruit trekken. Dat betekent dat alle servers die het bedrijf heeft draaien kopje onder zullen gaan, om nooit meer terug te keren. Dat heeft nogal wat gevolgen voor een aantal games, waaronder de eerste Borderlands en verschillende Civilization-games. Dat betekent dat online spelen niet meer mogelijk is. Dit heeft uiteraard alleen effect op PC-games, maar dat maakt het geheel niet minder vervelend. Je kunt hier een waslijst vinden met games die hier hinder van ondervinden.

2k Games heeft voor Borderlands in ieder geval plannen om de games naar andere servers te verplaatsen. Toch zal de FPS/RPG een tijdje niet online speelbaar zijn, tot de service bij Steamworks wordt ongebracht. Dat geldt ook voor Civilization III en IV (met alle uitbreidingen) Een overgang die meerdere ontwikkelaars maken, Bohemia Interactive kiest er namelijk voor ook Arma II-server naar Steamworks te halen.

Hoe lang we niet van Borderlands kunnen genieten? Dat is helaas onbekend, maar misschien wordt het inmiddels sowieso eens tijd voor Borderlands 2! Of zijn er immens vette mods voor de eerste Borderlands waar de Wacht het bestaan niet van weet?

Borderlands 2

 

BlizzCon data bekend; tickets in mei beschikbaar

Het grootste Blizzard-evenement van het jaar komt er alweer bijna aan! Oké, dat is misschien wat overdreven, november is nog een lange tijd van ons vandaan, maar een half jaar is zo voorbij. Blizzard maakt bekend dat BlizzCon 2014 zal plaatsvinden in het Abaheim Convenction Center in Zuid-California op vrijdag 7 en zaterdag 8 november. Daar kun je uiteraard je jaarlijkse portie aan Blizzard-goodness tot je nemen in de vorm van speelbare games, cosplay en retespannende toernooien! Blizzard CEO Mike Morhaime is uiteraard in zijn nopjes:

"BlizzCon is always the biggest highlight of the year for us. With Hearthstone and Reaper of Souls recently launched and Heroes of the Storm and Warlords of Draenorgearing up for beta, 2014 is already shaping up to be an epic year for Blizzard gamers. We can’t wait to celebrate and share what we’ve been working on with everyone this November.”

Diablo III: Reaper of SOuls

Wie daadwerkelijk naar Callie wil afreizen mag naast de immense zak geld voor de vlucht en het verblijf ook nog 199 Amerikaanse Dollars neertellen voor een kaartje. Dat kan vanaf woensdag 7 mei, en een latere batch komt op zaterdag 10 mei vrij. Veel meer van ons zullen lekker met een biertje en wat snacks achterover hangen in de bureaustoel. Virtuele tickets in de vorm van een livestream zijn veel goedkoper, efficiënter en je hoeft er je rukbunker niet voor uit! De prijzen voor die tickets worden later bekendgemaakt.

Wie van jullie kijkt dit jaar met de Wacht mee?

 

Nachtmuziek: Nóg een DayZ Parody

De Wacht kan ze altijd wel waarderen, die muzikale afsluitingen. Helemaal als het aangepaste teksten zijn voor een speciale game. En met DayZ zit je bij de Wacht altijd goed. Daarom deze afsluiter, massol!

 

OH DUS JIJ BENT DAYZ ZAT!?

Dan kijk je toch nog een keer naar deze échte knaller! Deze gaat nog eens platinum:

 

 

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord