RollerCoaster Tycoon World volgende week in Early Access 

RollerCoaster Tycoon World volgende week in Early Access 2016-03-26T13:50:04
Na Witte Donderdag en Goede Vrijdag is het vandaag eindelijk 'Weekendwacht van Bas-dag', maar of je er blij van moet worden is een tweede. De Brabander die wordt verdacht van Limburgse genen, heeft weer zijn uiterste best gedaan om het goede gamenieuws voor jullie te selecteren.

Laserpen

  

RollerCoaster Tycoon World wordt Early Access

Er is deze week een hoop onduidelijkheid ontstaan over de release van de achtbanen-simulator RollerCoaster Tycoon World. Heel even leek het erop dat de game een stealth release zou krijgen en volgende week uit zou komen op de PC, maar dat blijkt niet helemaal zo te zijn. Op 30 maart gaat de game namelijk in Early Access, wat inhoudt dat je de game wel kunt kopen en spelen, maar het spel is echter nog niet af en je speelt eigenlijk een proefversie waarvan je maar moet hopen dat die ook echt het volledige spel wordt waar je van droomt. Bij Atari hebben ze dit bijzonder slecht gecommuniceerd en zo zijn er verschillende retailers die nog niet aangeven dat dit niet de uiteindelijke versie van het spel bedraagt. Atari laat zelf het volgende weten over de titel:

“The RollerCoaster Tycoon franchise is beloved by millions of fans worldwide, which is something we take very seriously. After careful consideration, the decision to go through the Steam Early Access program was made to ensure that we can get RollerCoaster Tycoon World in the hands of the dedicated fans that have followed us throughout the development process as soon as possible.”

Uitgever Atari laat verder weten wat we er allemaal in de Early Access-versie van de game zit. Zo is het mogelijk om aan de hand van een speciale tool achtbanen te bouwen zo gek als je het maar kunt bedenken. De methode waarbij je stuk voor stuk je achtbaan bouwt zoals in de voorgaande RollerCoaster Tycoon-delen wordt later pas toegevoegd. De Early Access-versie bevat verder de mogelijkheid om thema zones te maken, hierbij mag je denken aan western, sci-fi en adventure gebieden voor je park. Ook ondersteunt de vroege versie van RCT World de Steam Workshop waardoor je mods uit de community gemakkelijk toevoegt aan je game.

RollerCoaster Tycoon World

Het is nog onduidelijk wanneer de volledige versie van RollerCoaster Tycoon World echt af moet zijn. In eerste instantie had de game vorig jaar al uit moeten komen, maar inmiddels wordt het spel al door een derde studio ontwikkeld. Op dit moment is Nvizzio Creations verantwoordelijk voor de game. Naast RollerCoaster Tycoon World is er de komende tijd nog een achtbanen-simulator te spelen via een vroege versie, want Planet Coaster is namelijk nu in een bèta fase waar iedereen die dat spel heeft gepre-ordered toegang krijgt tot die testfase.

  

Ehm NBA 2K16...

NBA 2K

   

Dataminen Overwatch patch laat 14 variaties van Weekly Brawl zien

De team-based first-person shooter Overwatch van Blizzard is alweer een tijdje in een bèta fase en heeft deze week een nieuwe patch ontvangen. We wisten al dat deze pleister een nieuwe mode heeft toegevoegd waarin verschillende modifiers actief zijn. Iemand van de site Overpwn, heeft de patch gedatamined, wat wil zeggen dat de hele code is doorgespit op zoek naar nieuwe informatie, en heeft ontdekt dat er 14 variaties mogelijk zijn voor de Weekly Brawl mode. Dit zijn de gevonden varianten:

 • Super Shimada Bros. – Welcome to Hanamura. Genji and Hanzo only. Faster abilities, slower ultimates
 • Mystery Heroes – On death you will respawn as a randomly selected hero
 • Justice Rains From Above! – Pharah and Mercy take to the skies
 • Arcade – More health! Faster ability and ultimate cooldowns! Faster respawn
 • We’re All Soldiers Now – Soldier: 76 takes command of the Control Maps
 • High Noon – It’s high noon on Route 66. Headhots with McCree only
 • Show Your Support – All support heroes. Limited to 2 of the same per team
 • Tanks A Lot – All tank heroes. Limited to 2 of the same per team
 • Overly Defensive – All defense heroes. Limited to 2 of the same per team
 • Highly Offensive – All offense heroes. Limited to 2 of the same per team
 • Head’s Up!- McCree, Genji, Hanzo and Widowmaker. Headshots only
 • The Good, The Bad and The Ugly – McCree, Reaper and Roadhog duke it out
 • MOBA-watch – Unique heroes per team. No hero switching allowed
 • Girl Power – Female heroes only. Sorry boys

Iedere week is er dus een andere variant actief en dit moet ervoor zorgen dat je wekelijks een nieuwe portie Overwatch-vermaak tot je gaat nemen. De patch die deze week is uitgekomen, heeft naast de nieuwe mode, nieuwe skins en een map die we nog niet eerder hebben gezien, toegevoegd.

OverwatchOverwatch

Overwatch komt 24 mei uit op de PC, PS4 en Xbox One. De Wacht gaat nog lekker even door met mensen via deze tekst jaloers te maken, omdat hij lekker wel al toegang tot de bèta heeft. Nu houdt hij op met trollen, want hij realiseert zich ook dat hij beter gewoon de game kan gaan spelen, dan om extra woorden vuil te maken om bij jullie tranen van jaloezie te generen. Vanaf 5 mei gaat de bèta open en is er toegang voor iedereen om het spel tot en met 9 mei uit te proberen.

   

De eerste Mortal Kombat zat bijna in LEGO Dimensions

Met de toevoeging van het Midway Arcade level pack zijn er een groot aantal klassieke titels van ontwikkelaar Midway toegevoegd aan LEGO Dimensions. Door de arcadekasten te bezoeken in de DLC is het mogelijk om deze spellen opnieuw te beleven. Onder de titels die zijn toegevoegd, zijn Paper Boy, Rampage, Gauntlet en Gauntlet II waarschijnlijk de bekendste namen, maar deze hadden bijna in de schaduw van Mortal Kombat gestaan. De ontwikkelaar achter LEGO Dimensions, TT Games, heeft namelijk serieus overwogen om de bloederige game die grossiert in losse ledematen toe te voegen aan het spel.

De reden dat er uiteindelijk toch besloten is om dit niet te doen, is omdat de liefde voor het spel net niet groot genoeg was om de leeftijdsrestrictie van LEGO Dimensions van 7 naar 18+ op te schroeven.

"We had to take into account the typical age of our players and what sort of content we usually have. Some of the more mature games we decided we didn't think was the right fit for the game."

TT Games had nog overwogen om een LEGO-versie van Mortal Kombat en de andere titels te maken, maar vond het leuker om de originele spellen toe te voegen. Het feit dat Warner Bros. nagenoeg alle licenties van Midway heeft overgekocht toen de studio failliet ging, maakte het voor de ontwikkelaar gemakkelijk om de originele spellen toe te voegen in dit DLC pakket. Wie deze DLC die nostalgische gevoelens opwekt wil beleven, kan het Midway Arcade level pack voor ongeveer €30,-- bemachtigen.

  

Zomboy

Games

    

Cutscenebomb

   

Resident Evil CGI movie aangekondigd

Er zijn in het verleden al een aantal Resident Evil films verschenen, maar dat betekent niet dat de koers voor de toekomstige films al vast staat. Vandaag heeft Marza Animation Planet aangekondigd dat er aan een volledig CGI gemaakte film van Resident Evil wordt opgenomen. Het collectief aan bewegende beelden krijgt de titel Resident Evil: Vendetta. De film wordt ontwikkeld in samenwerking met Ducati en volgt Leon S. Kennedy in een van zijn avonturen. De blonde adonis gaat in de Vendetta ook regelmatig op de nieuwste motor van het Italiaanse merk te zien zijn.

Resident Evil Vendetta

Het product krijgt een lengte van rond de 40 minuten en wordt in Japan ontwikkeld. Er zijn nog maar weinig details bekend over de opname, al weten we wel waar de volgende personen voor verantwoordelijk zijn:

 • Executive Producer: Takashi Shimizu
 • Director: Takanori Tsujimoto
 • Writer: Makoto Fukami
 • Music: Kenji Kawai
 • Executive Supervisor: Hiroyuki Kobayashi (Capcom)
 • Production Company:Marza Animation Plane

De film moet in 2017 verschijnen. Het is maar de vraag of Resident Evil Vendetta ook meteen in het Engels te zien gaat zijn, want het is bij Capcom producten wel vaker het geval dat de Westerse markt lang moet wachten op een gelokaliseerde versie.

   

Het gebruikelijke kattengifje

Inmiddels plaatsen we al enige jaren kattengifjes op onze site. Je zou verwachten dat deze jolige haarballen wel eens iets op zouden steken van hun flaters. Gelukkig is dat nog altijd niet het geval. Kijk en geniet!

Katten gifje

Fijn Pasen alvast!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord