Rockstar zoekt next-gen gamedevelopers 

Rockstar zoekt next-gen gamedevelopers 2012-09-17T12:59:36
Rockstar blijkt weer eens de rockster van de gamesindustrie te zijn door gewoon openlijk een vacature voor een next-gen gameontwikkelaar te plaatsen! Verder krijgt de PlayStation Vita wat interessante promofoto’s, is de XCOM FPS maar ook de SOPA-bill vertraagd en komt de iPad 3 heeeeel misschien in maart uit. Een stevig nieuwsontbijt dus!

Rockstar zoekt devs voor next-gen consolegame
De hoge heren van Rockstar hebben waarschijnlijk JJ’s nieuwe blog niet gelezen, want ze plaatsen gewoon een vacature voor een enviroment artist die aan een game voor de next-gen consoles mag werken. Jawel, je leest het goed: meervoud! De kans dat Rockstar deze man dus op een Wii U-versie van GTA V zet is klein.

“You will be designing, building and texturing the world, have the technical knowledge to achieve great looking results and the skill to get the most from next-gen consoles.”

Natuurlijk kan het gewoon dat Rockstar alvast aan verregaande toekomstplanning doet. Maar het is toch wel een erg aantrekkelijk gerucht als je kijkt naar alle berichten uit de industrie dat de grote studio’s al met vroege devkits zitten te spelen. Rockstar weet vast wel het een en ander dat wij nog niet mogen weten. Gelukkig hebben de gamers die nog helemaal niet zitten te wachten op de next-gen altijd nog Grand Theft Auto V om naar uit te kijken.

PlayStation Vita maakt je vrolijk (en eenzaam)!
Beetje een rare zet van Sony; hun Europese tak heeft een hele zooi aan promofoto’s voor de PlayStation Vita vrijgegeven. Op deze foto’s zien we alleen maar glimlachende, hip geklede, seksueel actieve jongmensen die de tijd van hun leven hebben met de Vita. Leuk voor hen natuurlijk, maar de Wacht vindt toch dat de fotoshoot een beetje… creepy is. Misschien komt het doordat er geen afwisseling in de doelgroep en het geslacht zit, of misschien omdat ze allemaal moederziel alleen zijn, alsof ze stinken naar hondenpoep. Met name die gast die langs de zijlijn staat te gamen terwijl twee vrienden(?) vlakbij écht voetbal spelen, komt een beetje fout over. Al staat de Wacht slechts eens per decennium op een voetbalveld…maar wél zonder handheld!

XCOM FPS vertraagd
Het werd al gevreesd, de XCOM FPS van 2K Marin is opnieuw vertraagd. Take-Two kondigde in november al aan dat de shooter niet meer maart dit jaar haalt. Nu hebben ze via de nieuwe editie van Game Informer bevestigd dat de game pas in 2013 komt, aan het eind van hun fiscale jaar, dus opnieuw maart. Dikke jammer voor fans van de scifi-serie? Nou, niet helemaal. XCOM: Enemy Unknown stond in Game Informer voornamelijk in de picture. Deze strategische reboot van Firaxis komt wél dit jaar uit. Dus in andere woorden, Take-Two besluit toch om de serie nieuw leven in te blazen via een strategische game. De shooter kan wachten.    

Super Mario Super Guide is super
Hey Paisano’s, het is de Super Mario Bros. Super Guide voor Super Mario 3D Land! Super toch?  De 3DS-platformer kon de Wacht met drie vingers in zijn neus uitspelen. Maar na het zien van onderstaande twee video’s, weet hij dat z’n skills nog veel ruimte voor verbetering overlaten. Ook blijkt er nog een shitload aan geheimen te zitten in de game, waar de meeste spelers niet het flauwste vermoeden van hebben. Verplichte kijkkost dus voor bij wie de game vastgeroest zit in z’n 3DS!

iPad 3 in maart al?
Ook Apple gaat waarschijnlijk dit jaar een nieuwe versie van hun handheld(beater) uitbrengen. De iPad 3 heeft meer roddels en geruchten aan z’n reet hangen dan Albert Verlinde. De nieuwste komen echter uit het kamp van Bloomberg en deze bron heeft doorgaans wel enige principes op het gebied van bullshit verkopen.

De iPad 3 moet rond maart geïntroduceerd worden en zal een scherm met een extreem hoge resolutie hebben. De bronnen spreken van pixels zo fijn dat het beeld door kan gaan voor een uitgeprinte pagina. De quad-core chip zal verder zo geavanceerd zijn dat filmpjes vrijwel direct starten. Moet je eens nagaan wat dit met de games sectie in de App Store kan doen?! Angry Birds HD spelen in… high definition!!!

Interessants voor de Apple-acolieten is nog dat de iPad 3 een draadloze standaard meekrijgt waarmee de datatoegang extreem moet toenemen. De Long-Term Evolution of LTE. Een paar van de grotere Amerikaanse netwerkboeren zijn al bezig om hun netwerken aan te passen voor de onvermijdelijke aankondiging. Het net sluit zich rondom de iPad 3-geruchten maar Apple blijft zoals gewoonlijk zwijgen tot de persconferentie begint. Eén ding is zeker: Apple-gamers hoeven niet lang meer te wachten!

SOPA loopt vertraging op
De slechtste politieke beslissing van Amerika sinds de drooglegging in de jaren ’20, lijkt voorlopig te zijn afgewend. Tegenstanders van de SOPA-bill (Stop Online Piracy Act) kunnen elkaar echter nog niet huilend in de armen vliegen (mag wel), want de oorlog is nog niet gewonnen. Volgens een verslag van politieke nieuwssite The Hill, zou er op 18 januari een stemming plaatsvinden. House Oversight Chairman, Darrell Issa, heeft echter besloten dat dit niet doorgaat voordat er consensus heerst over het wetsvoorstel. Logisch zou je denken, maar republikein Lamar Smith besloot eerder een passage te schrappen. Toevallig degene die internetproviders verplicht copyrightstelende websites te blokkeren.

Eén Republikein betekent echter nog niet dat de hele partij met de beslissing meegaat. Daar mogen de mannetjes en vrouwtjes in Washington de komende tijd lekker over bekvechten. Amerikaanse intenetters harken ondertussen nog even gauw een dozijn series, games en pornofilms binnen via The Pirate Bay.

President Obama en zijn administration keurden dit weekend de SOPA-bill in zijn huidige vorm ook af.  

Het theater van historie: Soul Calibur V storytrailer
Soul Calibur heeft altijd al een Story Mode gehad. Vaak kwam dat neer op een boze meneer die het ultieme zwaard heeft bemachtigd en er snode plannen mee gaat uitvoeren. Met deel 5 wil Namco echter een iets meeslepender verhaal vertellen. Onderstaande trailer is in het Japans dus je krijgt nog weinig mee van het plot van “Sore Kariboe”, al geven de bijbehorende beelden wel vertrouwen dat Namco zich aan zijn woord gaat houden. Op 3 februari weten we het zeker!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord