Rocket League meest gedownloade game in PlayStation Store 

Rocket League meest gedownloade game in PlayStation Store 2017-01-08T14:35:25
Het gaat goed met Steam. Onlangs waren er meer dan 14 miljoen gebruikers actief op het platform. Daarnaast info over de nieuwste patch van World of Warcraft en vanavond begint Good Games Done Quick weer. Weekendwacht! Goedemiddag!

Wat Half-Life 3 had kunnen zijn

Afgelopen jaar zijn er een paar games uitgekomen die al jaren in de ontwikkelingshel zaten. Final Fantasy XV is eindelijk uit evenals The Last Guardian. Prachtig natuurlijk, maar Half-Life 3 wacht helaas niet hetzelfde lot. We zullen ons erbij neer moeten leggen dat die game echt niet meer gaat komen. Game Informer heeft onlangs nog wat nieuwe oude informatie los weten te peuteren van een ontwikkelaar die nauw betrokken was bij het project en hij geeft aan dat het altijd een zooitje is geweest. Ook ligt hij een tipje van de sluier op voer wat HL3 of Episode 3 (whatever) had kunnen zijn.

Half-Life 3

Er waren verschillende kleine groepjes ontwikkelaars bezig met concepten en een daarvan was een Real Time Strategy Game van Half-Life en een ander concept was een game met live acteurs. Denk dan aan de oude Red Alert cut scenes, maar dan slechter. Denk Night Trap. Beter nog: denk er eigenlijk maar gewoon niet aan.

Andere ontwikkelaars die de journalist had aangeschoten wilden liever niks kwijt over dit onderwerp. De Wacht is er niet zo rouwig om, maar nu weten we tenminste weer een klein beetje meer over Half-Life 3…

 

World of Warcraft patch 7.1.5 komt volgende week

Op 10 januari is het weer zo ver, dan kunnen een hoop gamers hun +20 agility wandelschoenen weer aantrekken en de tocht naar Azaroth maken, want dan komt patch 7.1.5 uit. Zoals we van Blizzard gewend zijn, zit deze patch natuurlijk weer vol met nieuwe content en upgrades van oude content. Hieronder vind je alvast een korte introductie van wat je allemaal kan verwachten:

 

Nieuw record met 14 miljoen gamers actief op Steam

Het is een heel kort nieuwtje, maar De Wacht wil Steam toch graag even een schouderklopje geven voor hun nieuw behaalde record. Op 7 januari waren er namelijk 14.206.607 mensen tegelijk online op Steam. Gefeliciteerd Steam (mocht je dit lezen). Het meest gespeelde spel was Dota 2 met 951.942 gebruikers, op twee stond CO:GO met 675.195 spelers en op drie GTA 5 met 116.230 gamers. Lees je dit nu en denk je: ‘hey, ik was ook een van die 14 miljoen,’ dan is dat schouderklopje van De Wacht ook voor jou!

Steam

 

Luigi: rijkste man in het Mushroom Kingdom

The Game Theorists zetten uiteen waarom Luigi de rijkste guy is in het Mushroom Kingdom:

 

Rocket League meest gedownloade game in PS Store 2016

Sony heeft bekendgemaakt welke games en Add-ons het meest gedownload zijn in 2016 en de nummer 1 zou een mooie verrassing zijn geweest als het niet al in het kopje van dit stukje stond. Rockt League staat fier aan kop met daaronder titanen als Battlefield 1, Minecraft: PlayStation 4 Edition en op 4 Call of Duty: infinite Warfare. De hekkensluiter op 20 is Final Fantasy XV, maar besef dat deze game pas halverwege december is uitgekomen.

Rocket League

Analisten maken zich overigens wel een beetje druk om de Call of Duty franchise aangezien het andere jaren veel beter ging met de verkoopcijfers. Als we kijken naar de meest gedownloade PS4 Add-ons dan staat daar zes keer een add-on tussen voor Black Ops III en dat spreekt boekdelen over de populariteit van het laatste deel, of het gebrek daaraan…

 

Good Games Done Quick begint vanavond

Ondertussen zijn we allemaal wel bekend met het fenomeen Good Games Done Quick toch? Een stel bovenmenselijke gamers spelen games heel snel uit en streamen dat via Twitch om zo geld op te halen voor goede doelen. Dit jaar gaat het geld onder andere naar Doctors Without Borders en Prevent Cancer Foundation.

Good Games Done Quick

Het evenement begint vanavond om 17:30 lokale tijd en als De Wacht zijn research goed heeft gedaan is het hier dan zes uur later. Dat wil zeggen dat de Pre-Show vannacht om 23:30 uur aanvangt. Deze gaming goodness duurt tot en met 15 januari en is te bekijken op het Twitch -kanaal onder deze link. En het volledige rooster vind je dan weer onder deze prachtig blauwe link. Vanavond begint het festijn in ieder geval met Ape Escape 2, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Borderlands 2 en Psychonauts. Dat is geweldig voor wanneer je niet kan slapen.

De meest opzienbarende gameplay video’s publiceren we vast ook hier op PU.nl, maar de hype live zien is eigenlijk altijd toffer. Veel plezier deze week!

 

Twee Google Home devices in gesprek

Twitch-gebruiker Seebotschat heeft twee Google Home apparaten tegenover elkaar gezet en de twee debatteren al dagen over het bestaan van God, hoe lekker pannenkoeken zijn en of de ander wel of geen robot it. Het is heerlijk om te zien hoe debiel de chat gaat op hun gesprekken en die gesprekken zelf zijn trouwens ook echt om van te smullen.

Bekijk live video van seebotschat op www.twitch.tv  

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!!!

Gabe

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord