Rise of the Tomb Raider wordt nog mooier door nieuwe PC-patch 

Rise of the Tomb Raider wordt nog mooier door nieuwe PC-patch 2016-02-06T15:16:41
Mocht er nog niet genoeg kwijl uit je mondhoeken stromen bij het spelen van Rise of the Tomb Raider, dan zorgt de nieuwe PC-patch daar wel voor. Gelukkig is er ook nog ander, speekselvrij gamenieuws voor je in deze Weekendwacht; zo wordt H1Z1 twee games, zijn er nieuwe beelden van Tekken 7 én de eerste minuten van Detective Pikachu. Goedemiddag!
View post on imgur.com

                  

Centjes besparen door Steams Lunar New Year Sale

Vanaf gisteravond 19.00 uur is er op Steam weer eens een nieuwe uitverkoop gestart, die ditmaal compleet in het teken staat van het Chinese nieuwe jaar. De Wacht hoeft jullie natuurlijk niet te vertellen dat dit hét moment is om de games die op je verlanglijstje staan binnen te harken, maar als je niet zo goed weet wat je moet halen heeft Steam een oplossing. Door middel van een interactief verhaaltje met een aap in de hoofdrol – het is immers het jaar van de Aap – zul je via een aantal keuzes langs allerlei genres van games geloodst worden, zodat je een beeld krijgt van wat er allemaal met korting de virtuele deur uitgaat.

Veel van de kortingen komen overeen met de aanbiedingen die we eerder zagen bij de herfst- en winteruitverkopen van Steam, en ook ditmaal zullen de kortingen gedurende de hele uitverkoop geldig blijven - er zullen geen Daily of Flash Sales te vinden zijn. De Lunar New Year Sale eindigt op 12 februari, waarschijnlijk ook om 19.00 uur lokale tijd. 

Steam Lunar New Year Sale

                

Rise of the Tomb Raider PC-patch voegt nog meer grafische opties toe

Dat Lara en haar directe omgeving er verdomd goed uit zien in Rise of the Tomb Raider, dat staat buiten kijf. De Wacht is de afgelopen week dan ook druk bezig geweest met het ontdekken van allerlei tombes en het neerschieten van konijntjes (die gear maakt zichzelf niet, helaas), om tussendoor regelmatig te kwijlen bij mooie uitzichten, prachtige gebouwen, enzovoorts. Het lijkt erop dat er nog een dosis mondvocht bij gaat komen, want de nieuwste PC-patch van Rise of the Tomb Raider heeft de grafische opties uitgebreid en het een en ander aan de performance verbeterd.

Toegegeven, je moet wel een flinke gamebak in huis hebben staan wil je Lara’s nieuwste avontuur met een fatsoenlijke framerate kunnen draaien, maar de nieuwe patch moet dit iets makkelijker maken. Met name het haperen van de game in de Endurance Mode moet nu verholpen zijn, en daarnaast zal de game beter draaien voor iedereen die twee videokaarten in zijn PC heeft zitten, aangezien de SLI-support flink verbeterd is. Heb je daar niet de beschikking over, dan zul je misschien toch blij worden van de patch notes en het werk dat Crystal Dynamics stopt in de PC-port: 

Rise of the Tomb Raider op de PC van de Wacht

  • Improved NVIDIA SLI performance. (Steam only)
  • Fixed SLI glitches during water/snow effects. (Steam only)
  • Resolution Modifier option that allows you to use a lower rendering resolution independent from window size when running in windowed mode.
  • Fixed an issue that could rarely lead to an error on machines with 16 hardware threads or more.
  • New graphics option 'Specular Reflection Quality' to enhance resolution and reduce aliasing of specular reflections, at some performance cost.
  • New graphics option to disable film-grain independently from 'Screen Effects'.
  • Improved HBAO+ quality, including better occlusion for distant objects.
  • Fixed major stuttering in Endurance mode.
  • Warning messages for users turning textures to Very High or enabling SSAA to indicate high-end hardware is required.

         

Natuurlijk stap ik bij je in de auto, enge pastoor

Met nog zes dagen te gaan heeft horrorgame Rides With Strangers zijn Kickstarter-doel van 25.000 dollar behaald. Met name het unieke concept spreekt de Wacht wel aan, want liften kan toch verdomd eng zijn. Helemaal met de personages die ontwikkelaar Reflect Studios voor ogen heeft; de eerste speelbare versie van de game bevat alleen een pastoor die je niet in een donker steegje tegen zou willen komen, maar nu het Kickstarter-doel behaald is zullen er nieuwe personages toegevoegd gaan worden. Benieuwd naar de visie van de ontwikkelaars? Check dan even onderstaande video, en bezoek vooral de Kickstarter-pagina als je wilt zien watvoor creepy gameplay en dialogen dit concept oplevert. En onthoud: niet bij vreemden instappen. Tenzij ze snoep bij zich hebben, natuurlijk.

                  

Gefeliciteerd, oude kloon van me!

Mewtwo birthday

           

Tekken 7 Fated Retribution video richt zich op Akuma, Nina en Rage-systeem

Ook al snapt de Wacht geen zak van wat er gezegd wordt in de video; nieuwe beelden van Tekken 7, hoera! Wat de Wacht wel weet is dat de fighter van Bandai Namco er verdomd strak uit ziet, en dat de riante hoeveelheid gameplay in de video de combo-vingers al laten jeuken. Naast een flinke hoeveelheid kontschopperij laat de video ook zien dat Akuma – die natuurlijk uit het Street Fighter-universum komt wandelen – de zogenaamde EX-meter van zijn franchise meeneemt naar Tekken, wat weer unieke gameplay voor zijn personage oplevert. Het lijkt erop dat de beste man a la Street Fighter daarnaast zijn move-animaties kan stoppen – je weet wel, zoals Focus Attack Dash Cancel in Street Fighter IV - om beter combo’s aan elkaar te plakken (thanks, Polygon).

De recentelijk aangekondigde Nina laat nog even zien dat je in een trouwjurk prima mensen verrot kunt slaan, en het tonen van Tekken 7’s nieuwe Rage-systeem maakt de video af; wanneer de health van een speler lager is dan een bepaalde waarde, zal hij toegang krijgen tot zowel de Rage Arts als de nieuwe Rage Attack (die andere moves buffen). Wanneer we zelf aan de slag kunnen met de nieuwe features is nog niet helemaal bekend, de PlayStation 4-versie van Tekken 7 moet ergens in dit jaar nog verschijnen. 

             

Shadowrun: Hong Kong krijgt Extended Edition met gratis 6+ uur aan content

            

Bethesda dwingt fan om Fallout-LP’s te vernietiegen

En in “O GOD, WAAROM? WAAROM?!”-nieuws heeft Bethesda een fan van Fallout zijn collectie LP’s, waar de soundtracks van de franchise op stonden, laten vernietigen met een hamer. Dit omdat één van de LP’s, waar de muziek van Fallout 3 op stond, “warped” was – wat wil zeggen dat de plaat dusdanig verbogen was dat de platenspeler hem niet meer naar behoren kon afspelen. De ‘gedupeerde’, Paul Watson, kreeg zijn geld terug voor die LP (een bedrag van 25 dollar), maar zijn set zou waardeloos zijn zonder dit onderdeel. 25 dollar zou de kosten dus niet helemaal dekken, en daarom besloot hij contact op te nemen met Bethesda. Het enige wat Bethesda voor Paul kon betekenen paste natuurlijk helemaal in het straatje van de gamegigant; vernietigen, die hap!

           

H1Z1 wordt opgedeeld in twee games en komt naar consoles

Zombie Survival-MMO H1Z1 gaat opgesplitst worden in twee games, aldus ontwikkelaar Daybreak Game Company tegenover Polygon. H1Z1: Just Survive wordt de naam van het deel van de game dat we al langer kennen; de typische open-world multiplayergameplay, inclusief craft- en bouw-features. Mocht je meer behoefte hebben aan een game die de combat van H1Z1 belicht, dan zul je blij worden van het feit dat de andere game, genaamd H1Z1: King of the Kill, gericht is op instanced multiplayer-combat waarbij je gedropt wordt in een server en het de bedoeling is dat je iedereen ombrengt. De populaire Battle Royale-modus zal hier onderdeel van zijn, maar er wordt gewerkt aan nieuwe modi, evenals aan het verbeteren van de gameplay.

H1Z1: King of the Kill komt aan het begin van de zomer uit voor PC, Xbox One en PS4, en zal om en nabij de 20 euro gaan kosten (19,99 dollar) – de originele plannen om H1Z1 free-to-play te maken komen daarmee tot een einde. Just Survive zal hetzelfde prijskaartje krijgen, maar mocht je H1Z1 kopen vóór 17 februari, dan krijg je beide games gratis op het moment van de split. Benieuwd naar wat er zoal aangepast is in het plan van ontwikkelaar Daybreak wat betreft de twee H1Z1-games? Check dan dit interview.

H1Z1 King of the Kill

                  

Zo maak je het universum kapot met een Portal-gun

                      

De eerste negen minuten van Detective Pikachu in beeld

Dat Nintendo weer een nieuwe weg inslaat met de Pokémon-franchise is opvallend te noemen, helemaal als je nagaat dat niets minder dan een Pikachu zijn eigen detective-verhaal krijgt. De eerste negen minuten van deze genre-mixup kun je in onderstaande video zien (met dank aan IGN), en het enige waar de Wacht aan kan denken, is het gemis van Danny Devito’s stem. Oké, dit is natuurlijk de Japanse versie, er is nog hoop – maar wanneer we Detective Pikachu voor de 3DS kunnen verwachten, is helaas onbekend. 

                 

Geitentemmmer Snake. En daarmee is genoeg gezegd; fijn weekend verder!

Geitentemmer Snake

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord