Resident Evil 7 op de E3? 

Resident Evil 7 op de E3? 2014-04-20T04:40:33
Net als vorig jaar zijn er geruchten dat we Resident Evil 7 te zien krijgen op de E3! Lees er alles over in deze Nachtwacht naast nieuws over PS4 firmware 1.70, PlayStation Now TV’s, Trials Fusion, Watch Dogs en Octodad: Dadliest Catch.

Resident Evil 7 op de E3?

Boomshakalaka! De Wacht zit weer klaar om de nacht in te knallen en als voorgerecht krijg je een gerucht, dat al meer dan een jaar doorsukkelt. Een jaar geleden kwam collega Jokko namelijk al met een gerucht dat Resident Evil 7 weleens geshowd kon gaan worden op de E3. Drie keer raden wat nu het gerucht is.

Jawel, het schijnt dat Resident Evil 7 wordt gepresenteerd op de komende E3! Vorig jaar is het duidelijk niet gebeurd, maar als we de geruchten mogen geloven is het dit jaar wel raak. Deze wijsheid komt van Sankei Shimbun, een Japanse economische krant.

Resi 7

Veel info geeft de krant niet. Het enige dat ze laten weten is dat Capcom hoopt op betere verkoopcijfers dan Resident Evil 6 (5.6 miljoen exemplaren) en dat de game in ieder geval op de PlayStation 4 uit moet komen. Capcom heeft nog niet gereageerd, als ze dat überhaupt al gaan doen. Nog 50 nachtjes slapen!


PS4 firmware 1.70 op 30 april?

Nog meer geruchten in deze Nachtwacht? Nou, een heel kleintje dan. We weten al dat Sony heel binnenkort firmware 1.70 voor de PlayStation 4 gaat uitbrengen, maar wanneer precies is nog onbekend. De firmware voegt onder andere de ShareFactory toe, de mogelijkheid tot het pre-loaden van games en HDCP settings. De Japanners krijgen echter nog een nieuwe functie en die is interessant voor de mogelijke release date van de firmware!

Ten eerste heeft er een paar uur op het Japanse PlayStation Blog gestaan dat we de firmware op 30 april mogen verwachten, maar dat is nu al lang weer verwijderd. Ten tweede kunnen de Japanners met firmware 1.70 ook gameplay streamen met Nico Nico Live, naast Twitch en UStream. Op het Nico Nico Chokaigi 3 event op 26 april wordt een speciale eerste demonstratie geshowd van de nieuwe feature, dus de firmware moet wel na die tijd uitkomen. Op het Japanse PS Blog stond namelijk:

Nico

“At the booth there will be corners for you to experience the new features that allows to broadcast to the popular Nico Nico service from PS4, that will be implemented in the update coming on Wednesday, April 30th.”

Als je alle eindjes aan elkaar knoopt kan je tot de conclusie komen dat de firmware ergens tussen 27 en 30 april uitkomt. Het is een hoop gezeik om niks, maar kom op, daar is de Wacht ontzettend goed in!


FIFA 14 bitch

Nu gaat ze echt te ver!

bitch


Trials Fusion Inferno madness

Zoals je in de Review van Trials Fusion hebt gelezen, vermaakt de Wacht zich meer dan prima met de game. De gameplay is vreselijk verslavend en zelfs nu deze Wacht wordt geschreven, wordt er nagedacht over hoe die extreme levels te overmeesteren zijn. Het is een verdomd pittige game en voor de gemiddelde gamer misschien zelfs te moeilijk, maar je hebt ook van die eikels die het er allemaal super simpel uit laten zien!

Trials

De gamers die al vanaf launch bezig zijn zullen al wel hun tanden hebben gezet in de allerlaatste track, genaamd Inferno IV. Het is een insane lastig level en je verdient sowieso al eeuwig respect als je de finish haalt, maar de manier waarop deze gast het doet slaat werkelijk alles. Hij haalt zonder al te veel moeite de platinum medaille met 0 fouten, wat een madness.


Geld maakt wel gelukkig

Zeker als het er zo uitziet!

Dollar dollar bill yo


PlayStation Now TV

Weet je nog dat Sony een tijdje terug met een speciale PlayStation 3 compatible 3D TV op de markt kwam? Dat grapje gaat Sony nu een beetje herhalen, maar dan met PlayStation Now. Met de nieuwe service is het mogelijk om PlayStation games te streamen naar de PS3, PS4 en PS Vita, maar in feite heb je voor de streaming service helemaal geen PlayStation nodig.

Sony komt dan ook met PlayStation Now TV’s, waarbij je simpelweg een Dual Shock 3 controller aansluit op de TV om games te kunnen spelen. De TV streamt dus de content in plaats van een console.

PS Now

De PlayStation Now TV’s komen in juni uit en worden beschikbaar in alle soorten en maten. De prijs varieert dan ook van 1500 tot een kleine 20.000 euro. Dat is gruwelijk veel geld, maar we hebben hier wel over Ultra HD, oftewel 4K TV’s. Sony heeft ook laten weten dat niet alleen deze TV’s de service gaan ondersteunen, maar dat later ook bepaalde Bravia TV’s, tablets en smartphones mee mogen doen met het streaming feestje.


Heeft niks met games te maken

Maar de Wacht lol’d his ass off!

Wifi


Watch Dogs technisch gelul

Veel gamers kijken uit naar Watch Dogs en het duurt niet lang meer, voordat we er eindelijk van kunnen genieten. De Wacht heeft weer wat nieuwe info over de game te pakken, maar als je nou helemaal niets hebt met technische details over pixels, framerates en anti-aliasing, is dit nieuwtje helaas niet voor jou. Francis Boivin, de lead programmer bij Ubisoft Montreal, praat namelijk in een taal die niet voor iedereen te begrijpen is.

“Watch Dogs uses the same post-process anti-aliasing solution on both Xbox One and PS4. Each frame, a custom SMAA filter is applied on the image. On top of that, we smooth the image even more by using a temporal solution; that is, by re-projecting each pixel to its position in the previous frame and by letting each go through a set of heuristics tailored for the game, we’re able to further reduce visible aliasing. Frame rate is very important to the gameplay, to the controls. It’s not something you want to compromise on.”

Dogs

Ik had je gewaarschuwd! Het punt dat deze man wil maken is dat het super belangrijk is dat de game zo soepel mogelijk draait, om zo de beste gameplay ervaring te krijgen. Kijk, zo kan het ook, Francis! Watch Dogs ligt vanaf 27 mei in de winkels voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.


Octodad: Dadliest Catch trailer

Tijd om de boel weer af te sluiten en dat doen we met het bizarre Octodad: Dadliest Catch. Er was nogal wat onduidelijkheid over de release date van de game met de octopus in de hoofdrol. Het zou in eerste instantie een launch game worden voor de PS4, maar later werd dat april. Nu is het echter al bijna mei, dus het zit het nou?

Kanye West

Octodad is vanaf 23 april beschikbaar via de PlayStation Store en gaat 14 euro kosten! Yep, dat is aankomende woensdag al en om dat te vieren kan je hieronder kijken naar een nieuwe trailer van de game.

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord