Resident Evil 2 en Final Fantasy XII krijgen remake? 

Resident Evil 2 en Final Fantasy XII krijgen remake? 2015-08-03T09:39:44
Remasters en remakes in alle soorten en vormen, ze vliegen je deze Wacht om de oren. Vooral gamers met een nostalgisch jrpg hart zitten de komende maanden gebakken. Naast opgepoetste en opnieuw in elkaar gezette games checken we Super Smash Bros. Sexmoves. Goedemorgen!

Resident Evil 4 nu echt in HD

Resident Evil 4 is ondertussen tig keer opnieuw uitgegeven, onder andere in HD op de PC. Ook wel bekend als de 'Ultimate HD Edition'. Wat de exacte grafische weergave ook mogen zijn, RE4 is sowieso uitermate dik, het is niet voor niks een klassieker van heb ik jou daar. Een echte ultieme high definition editie, daar is echter niet helemaal sprake van. Ga dicht bij een muur of deur staan en de grove textures staren je recht in de ogen. Dat kan beter, zo dachten ook een stel fans. Deze fans zijn nu de graphics op de PC daadwerkelijk aan het oppoetsen naar HD.

Onder de titel 'RE4 HD Project' zijn ze de boel flink aan het verfraaien. De plaatjes hieronder spreken aardig voor zich. Kijken jullie even mee... CAPCOM?!

RE01

RE02

RE03

  

Cameo's alom

Bekende spellenmakers zoals bijvoorbeeld Kojima, die houden zich voornamelijk bezig met, inderdaad; spellen maken. Dat de masterminds achter verschillende toffe games ook zelf in hun eigen werk shinen, dat komt niet vaak voor. Niet vaak, maar soms dus wel. Kijk deze figuren als cameo rondlopen dan!

           

Resident Evil 2 in de remake?

Yoshiaki Hirabayashi is de producer van de recente Resident Evil HD Remaster. Deze man houdt van zijn werk want als het aan hem ligt, wordt de remake van Resident Evil 2 een realiteit. De producer bepaalt dit uiteraard niet alleen, daarom heeft hij het idee om RE2 te remaken bij Capcom gepitcht. Wat de bazen bij Capcom van dit idee vinden, dat is allemaal achter gesloten deuren gebleven helaas. Veel garantie dat de remake er komt, is er dan momenteel ook niet. Dat er überhaupt activiteit is en er ideeën worden geopperd, is daarom niet minder positief. Binnen Capcom is er sjoege om aan de slag te gaan en er zijn behoorlijk wat Resident Evil fans die deel twee als hun favo game uit de serie zien. Kortom, veel mensen zien een RE 2 remake wel zitten. Wat jullie? De Wacht weet dat de remakes en remasters zo links en rechts net iets te veel om de oren vliegen, maar Resident Evil 2?!

RE2

     

Super Smash Sex

De cast die we kennen van Super Smash Bros. heeft naast de nodige fighting moves ook de nodige sex moves. Het is waar, elk personage blinkt weer ergens anders in uit.  Neem bijvoorbeeld Yoshi, die zijn kwaliteit hieronder showt. Wie meer moves wil zien, moet even buurten bij College Humor.  

Likke

   

 

        

Grandia II krijgt een HD remaster

Ja hoor, er zit nog een HD remaster aan te komen. Dit keer is het Grandia II die een oppoetsbeurt krijgt om vervolgens opnieuw uitgegeven te worden. De game zal later dit jaar verschijnen op de PC. Grandia II wordt als een van de beste Dreamcast RPG's gezien. Simpel gezegd, wie van Japanse RPG's houdt, gaat hier wel lekker op. 

Grandia

De game is op de PC straks in principe HD maar verwacht verder geen grafische wereldwonderen, het gaat om een game van vijftien jaar oud. Toffer is dat de game gespeeld kan worden met de Japanse stemmen en dat er een extra moeilijkheidsgraad (nog moeilijker) is toegevoegd. JRPG fans met een PC, jullie weten nu dat deze titel er aan zit te komen.

     

Final Fantasy XII remake?

Dit weekend was er een Final Fantasy Distant Worlds concert. Daar liet componist Arnie Roth publiekelijk maar even vallen dat er een Final Fantasy XII remake aankomt. Dit is verre van een officiële aankondiging, neem het nieuws dus nog maar even met een korrel zout. Al is het alleen maar om af te wachten wat deze componist met remake bedoelt. Een echte remake, of eerder de meer gebruikelijke oppoetsbeurt en dus eigenlijk een HD remaster? Een ding is duidelijk, aan oude jrpg's die opnieuw tot leven worden gewekt, hebben we in de nabije toekomst geen gebrek.

FF

   

Je eigen Pip Boy printen

De Pip Boy editions van Fallout 4, ze zijn aardig uitverkocht. Daar gaat je kans om zo'n kekke fysieke Pip Boy hebbeding in je bezit te krijgen. Of toch niet? Lang leve de fans en hun oplossingen. Maken ze niet RE4 mooier dan geven ze wel de info over hoe een eigen Pip Boy te 3D printen.

Een handige dude genaamd Yvo de Haas weet wel van wanten als het gaat om 3D printers. Alle data die je nodig hebt deelt hij met ons. Je hebt uiteraard wel een 3D printer nodig, anders gaat het feest niet door. Yvo heeft goed naar de trailer van Fallout 4 gekeken, zijn creatie is dan ook een interpretatie van de Pip Boy 3000 Mark IV zoals te zien in diezelfde trailer. 

Net zoals de officiële Bethesda-versie, kan je in de creatie van Yvo een smartphone schuiven. Installeer hier dan weer de Fallout 4-app op en het is net of je een echte interactieve Pip Boy om je arm hebt hangen.

  

Sonic doet het zo slecht nog niet

Mario World is eigenlijk maar voor pussies...

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord