Rare wil oude IP's Banjo Kazooie en Conker nieuw leven inblazen 

Rare wil oude IP's Banjo Kazooie en Conker nieuw leven inblazen 2013-08-24T12:42:55
Net nu de Duitsers eraan gewend waren dat we hun land binnen komen vallen in plaats van andersom, is de Gamescom weer voorbij. Wat er over blijft, is een ranzige nasmaak van bier en worst, en kliekjes nieuws. World of Tanks komt wellicht naar Xbox One en Rare denkt erover om Banjo Kazooie en Conker nieuw leven in te blazen.

Ryse’s microtransacties niet ‘pay-to-win’

Sjaak melde al dat de gladiatoren in Ryse gebruik kunnen maken van microtransacties om hun gear een tandje op te schroeven. Met zulke praktijken steekt het gevaar dat ‘pay-to-win’ heet maar al te vaak zijn kop op, en als wij gamers ergens een hekel aan hebben, is het wel betalen om te winnen. Nu verzekert Crytek ons dat dat niet gaat gebeuren.

Ryse

Als je een nieuwe armor pack wilt kopen dat 15.000 gold kost, en je hebt maar 12.500 dan kan je dat laatste beetje fiksen door middel van microtransacties. Dus voor mensen die een aardige bankrekening hebben, zouden de hele 15.000 al kunnen overbruggen, mochten ze daar zin in hebben. Crytek legt uit dat het zo niet helemaal werkt, want je moet ook een bepaald niveau hebben behaald om beter armor te kunnen gebruiken. Microsoft producer Justin Robey zegt er het volgende over:

We specifically do that so you cannot pay to win. Microtransactions are merely there as a convenience thing for people. It’s completely optional and is not required in any way shape or form for gameplay. All content is accessible without using it – the message is very simple: it’s optional and it doesn’t give you really any major benefit.

Het is zelfs zo dat de game in de eerste instantie gemaakt is zonder microtransacties, en deze zijn pas in een later stadium aan Ryse toegevoegd na focus testing. "Are you not entertained?!"

Gladiator

 

Angry Birds Star Wars 2 heeft originele stemacteur

Precies dat! Emperor Palpatine spreekt de stem in van een groen varken, dat is dus acteur Ian McDiarmid. Nu kun je je afvragen hoe ver je carrière in het slop gezakt moet zijn voordat je de stem van een big inspreekt, maar het is wel tof. Check het.

Owja, Angry Birds Star Wars 2 krijgt ook nog een multiplayer trailer, maar zonder de stem van Emperor Palpatine, dus who cares?

 

Yoga in GTA V

Kon je je nog niks voorstellen bij de Yoga minigame in GTA V? Dan is hier het antwoord!

GTA V

 

World of Tanks komt hoogstwaarschijnlijk naar Xbox One

Wargaming heeft gezegd dat ze best potentie zien in een next-gen World of Tanks voor Xbox One. Maar dan moet het apparaat wel eerst flink wat verkocht zijn, en een solide aantal gebruikers hebben. Anders is er voor Wargaming geen eer aan te behalen, en met eer bedoelt De Wacht geld.

World of Tanks

Wargaming CEO Victor Kislyi ziet geen reden om de MMO zonder healers, maar slechts met tanks naar de Xbox One te brengen, maar om daadwerkelijk een beetje geld te verdienen, hebben ze wel een flink aantal spelers nodig. Het blijft immers free-to-play en maar een klein gedeelte van de spelers betaalt zo nu en dan voor in-game items. Dit is wat Kislyi erover te zeggen had:

We monetize only a small percentage who deliberately, from time to time, give us something in the range of the price of a movie ticket. So one million, say, is not enough of a user base for a free-to-play game. However, let them come out.

Fuck, een filmkaartje kost al snel een tientje... Dat maal een miljoen maakt al snel tien miljoen. Zo blijkt maar weer dat free-to-play verre van free-to-make is. De Wacht staat er elke keer weer van te kijken hoeveel geld er omgaat in die ‘gratis’ games. Dus verwacht World of Tanks voor de Xbox One, maar vast niet in jaar 1. Sowieso zijn ze eerst nog bezig met de 360-versie, dus alles op zijn tijd.

 

Final Fantasy XIV – Primals Trailer

Maak je borst maar nat voor de Primals in Final Fantasy XIV. Behoorlijk grote beesten waarbij je een klein leger nodig hebt om ze te verslaan. De ervaren Final Fantasy speler herkent de vijanden uit de trailer vast wel, maar kent ze onder de naam Summons of iets dergelijks. De Wacht in ieder geval wel.

 

Rare wil oude IP's nieuw leven inblazen voor Xbox One

Simon Woodroffe van Rare heeft aangegeven dat ze oude ip’s graag nieuw leven in willen blazen. Er wordt onder andere gepraat en nagedacht over Conker, Banjo Kazooie en Perfect Dark. Maar ook over hoe ze Kinect in kunnen zetten om deze titels toffer te maken.

Banjo Kazooie

In het begin lag de focus nog heel erg op de nieuwe Kinect sensor, en moest alles met Kinect in het achterhoofd ontwikkeld worden. Nu gaan ze gelukkig wat verstandiger om met dat ding, en willen ze het bij Rare alleen implementeren als het toegevoegde waarde heeft. Ondertussen hebben ze al ideeën voor Perfect Dark, maar ook voor andere oude, briljante, IP's:

We've got ideas for most older Rare IP, you won't be surprised to hear. There's quite a lot of desire to do that, and Viva Pinata, Conker... Banjo's very popular internally, a lot of people want to do stuff with Banjo.

Dat is nou eens mooi nieuws! Banjo Kazooie is een van De Wacht zijn favoriete N64 games. Nu is Rare bezig met Kinect Sports Rivals, en tegen de tijd dat ze daarmee klaar zijn, zouden ze goed moeten weten wat er mogelijk is met de Kinect. Als dat Banjo Kazooie beter maakt, dan graag, als het een tweede Nuts and Bolts oplevert, dan donderstralen ze maar een eind op...

 

Daredevil is de nieuwe Batman

Batman

 

REACTIES (86) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord