Rare terug naar Nintendo? 

Rare terug naar Nintendo? 2012-09-17T12:55:35
De zomer is in volle gang, maar gelukkig is het 's nachts lekker koel en kan de Wacht zonder zweet in de bilnaad zijn werk doen. En werken, dat heeft hij gedaan, met nieuws over misschien wel een nieuw huwelijk tussen Rare en Nintendo, de coole Kinect-opties in FIFA 13, een onbetaalbaar retro-spelletje, Nintendo's variant op de Steam Summer Sales en een vermeende releasedate voor de iPhone 5...
Koopt Nintendo Rare terug?
Naar goed gebruik begint de Wacht de nacht met een spicy roddel, een gekruid gerucht dat zo pittig is dat je moet uitkijken dat je er geen diarree van krijgt… ofzo. Uhm, anyway, de Wacht heeft in het roddelcircuit opgevangen dat Nintendo wellicht een spectaculaire move voorbereidt om Rare terug te kopen van Microsoft! Ja inderdaad, Rare: de legendarische Britse dev die aan het begin van dit millennium bij veel gamers nog in hun top drie developers stond, maar die anno 2012 aan lager wal is geraakt.
 
Belangrijkste reden dat Nintendo Rare terug wil kopen, zou de Banjo-Kazooie franchise zijn. De platformgames met de beer en de vogel worden door Nintendo als cruciale troef gezien bij het veroveren van de markt met de Wii U. De Wacht zou een rentree van Rare in de Nintendo-gelederen in ieder geval 100% toejuichen. Hij groeide op met Rare-titels als Banjo-Kazooie, Blast Corps en Jet Force Gemini en zou de Britten graag weer op hun oude, vertrouwde best zien; iets dat als onderdeel van Microsoft helaas maar niet lijkt te lukken…
 
F1 Race Stars box art
Herinneren jullie je de coole trailer van F1 Race Stars nog? Door het cartoony stijltje van de racer, leefde de Wacht om eerlijk te zijn in de veronderstelling dat het een download-only titel betrof. Maar nee, ontwikkelaar Codemasters heeft de officiële box-art van de game geshowd, wat natuurlijk betekent dat het spel fysiek in de winkels komt te liggen. Jammer, want hoe tof F1 Race Stars er ook uitziet, de Wacht twijfelt of hij bereid is 60 euro aan deze game te splashen… Jullie wel?
FIFA 13 Kinect-trailer
Op de afgelopen E3 kwamen we te weten dat EA voor FIFA 13 vergaande Kinect-implementatie in de planning heeft. Wissels doorvoeren middels handgebaren, de scheids uitschelden omdat hij een hondenlul is: het kan allemaal! Hoe het precies werkt, check je in onderstaande trailer.
 

Augustus is Mario-maand!
Met de release van New Super Mario Bros. 2 op 17 augustus aanstaande, heeft Nintendo reden voor een feestje. De Japanners hebben augustus dan ook officieel tot Mario-maand uitgeroepen en zullen een aantal downloaddeals aanbieden in de Nintendo eShop. Het zijn geen Steam Sales, maar toch leuk: 
 
  • July 26 – Aug. 1 – Super Mario Bros. – $3.99
  • Aug. 2 – Aug. 8 – Super Mario Land – $2.99
  • Aug. 9 – Aug. 15 – Super Mario Land 2: 6 Golden Coins – $2.99
  • Aug. 16 – Aug. 22 – Mario’s Picross – $2.99

Gaan de Nintendo-fans nog wat getten, of is alleen NSMB2 genoeg?

Onbetaalbare NES-game
Vandaag op de kop af drie jaar geleden, schreef de Wacht als groen PU.nl-stagiairtje een feature met daarin de zeldzaamste en meest waardevolle games ooit. Het spel Stadium Events voor de NES taxeerde hij toen op een euro’tje of duizend, maar de inflatie heeft kennelijk ongenadig toegeslagen. Een exemplaar van deze game – waarvan er in totaal slechts tweehonderd werden gemaakt – is op veilingsite Ebay namelijk voor dik 30.000 euro van eigenaar gewisseld! Uiteraard betrof het een ‘mint, factory-sealed copy’, maar dan nog… Stadium Events biedt met recht een onbetaalbare spelervaring.
 
 
Quake up voor een reboot?
Quake heeft zijn beste jaren al lang geleden achter zich gelaten. De shooterserie was vooral aan het einde van de jaren '90 en aan het begin van dit milennium bijzonder populair, maar sinds Quake 4 ongeveer zeven jaar geleden uitkwam, is het akelig stil rondom de franchise. 
 
Er gaan nu echter geruchten dat er op de Quake Con, die in augustus op de rol staat, een lekkere verrassing voor de fans zal worden geserveerd. In de meest wilde wandelgangen wordt al gesproken van Quake 5, dat een reboot van de serie zou moeten worden. De Wacht zou het geweldig vinden, maar vraagt zich tegelijkertijd af of de Call of Duty-generatie nog wel op een fossiel als Quake zit te wachten?
 
iPhone 5 in september?
Waarom er een Apple/iPhone-nieuwtje in de Nachtwacht staat? Nou, omdat je tegenwoordig ook heel behoorlijk kunt gamen op een smartphone/tablet. Dead Trigger of Infinity Blade wel eens geprobeerd? Snel doen man, is leuk!
 
Maar goed, terug naar het nieuws. Of nieuws: eigenlijk is het meer een hardnekkig gerucht. Volgens een Japanse insider van een toonaangevend zakenmedium zal de nieuwe iPhone (nummertje vijf alweer) aanstaande september uitkomen! Beter, want de iPhone 4S ligt alweer ruim anderhalf jaar in de schappen en met de hete concurrentie van onder andere de Samsung Galaxy S III in de nek, moet Apple ook niet te lang wachten met die shit. Hopelijk komen er tegelijkertijd ook wat toffe nieuwe games uit, want dat is toch de voornaamste reden dat de Wacht überhaupt een smartphone heeft... Ok, en WhatsApp.
 
Hoe zit het met jullie: Apple of Samsung ftw?
 
Vette Minecraft video
Minecraft blijkt ook op de Xbox 360 een gigantisch succes. Ontwikkelaar Mojang heeft laten weten dat de game inmiddels al drie miljoen maal gedownload is! Voorwaar een schitterende prestatie en ook terecht. Immers, als je met een game zulke ontroerende verhalen kunt vertellen als in onderstaande video, dan verdien je het succes ook gewoon. Check het!
 

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord