Ralph Baer is niet meer 

Ralph Baer is niet meer 2014-12-08T10:16:10
Terwijl de PlayStation Experience de laatste uurtjes induikt, kijkt de Wacht voorzichtig wat er nog meer gebeurt. Het grootste nieuws is helaas dat video game pionier Ralph Baer is overleden. Consoles zoals we ze kennen, zouden niet bestaan hebben zonder deze man. Wat een held, rust in vrede.

Persona 5 naar Amerika

Het goede nieuws is dat Persona 5 gegarandeerd naar het westen komt in 2015, zowel richting PlayStation 3 als PlayStation 4. Het slechte nieuws is dat de game voor nu alleen gepland staat voor Amerika. Persona is het JRPG materiaal dat echt iets toevoegt aan ons 'normale' gameaanbod, we willen die gekke Japanse shit spelen ja. Flauw hoor dat Europa lichtelijk wordt genegeerd. Gisteren al hetzelfde gesodemieter met Suikoden II. Kom op Sony, geef ons wat de rest van de wereld ook heeft!

 Persona 5

 

I Am Bread nu op Steam Early Access

Leuk, al dat PlayStation Experience geleuter dit weekend, maar we zouden bijna de echte games vergeten. Games zoals I Am Bread, bijvoorbeeld. De game waarbij je een boterham speelt. Een boterham die elke uithoek van zijn eh, boterham apart kan laten bewegen. Door de keuken manoeuvreren is geen probleem. Een van de doelen is om geroosterd door het leven te gaan, dit kan via broodroosters, maar ook via koekenpannen en haardrogers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de diepere lagen van de game. Ja, diepere lagen ja, want speel je wel echt met een bewegende boterham, of is er iets anders aan de hand? Wat de deal ook is, I Am Bread is alvast daar via Steam Early Access.

iambread

 

Rust in vrede Ralph Baer

De Wacht schaamt zich bijna dat de naam Ralph Baer geen belletje deed rinkelen. Ralph Bear mag gezien worden als de vader van (console) video games en het is zojuist helaas bekend geworden dat deze uitvinder op 92 jarige leeftijd is overleden.

Ralph kwam in 1969 met the Brown Box (zie filmpje hierboven), iets wat drie jaar later verkocht werd als de Magnavox Odyssey. Dat is pas een naam! Noem dit gerust de eerste console, het heeft in ieder geval de fundering gelegd voor alle consoles en handhelds die daarop zouden volgen. Ralph Baer was een echte uitvinder, zo zat hij ook achter een van de eerste attributen voor een game console: de light gun. Bedankt Ralph Baer voor alle mooie uitvindingen, rust in vrede.

 

Gamecube adapter behoorlijk uitverkocht

Super Smash Bros. voor de Wii U wordt door velen het liefst gespeeld met een GameCube controller. Geen probleem, regel een GameCube controller adapter voor je Wii U en je bent ready to go. Wellicht toch een probleem, de Gamecube controller adapter lijkt overal uitverkocht. Dat bronnen roddelen dat er voorlopig geen adapter meer aankomt, helpt hierbij niet. Enkel op vage sites, of op marktplaats, is de adapter momenteel te bestellen. Daar weten de aanbieders meestal precies hoeveel vraag er is, goedkope prijzen kun je dus vergeten. Nintendo, Super Smash Bros. voor de Wii U is nog maar net uit, doe iets aan dit adapter tekort! Dank.

Adapt  

Wii U echt wel mooier dan 3DS

Zowel Super Smash Bros. voor de Wii U als de 3DS kennen zo hun plek. De 3DS versie laat je lekker knokken onderweg. De Wii U versie is de definitieve versie waarbij je met z'n allen achter dezelfde televisie kruipt voor mad crazy gevechten. Bovendien ziet alles er mooier uit, vanzelfsprekend. Wie toch extra het verschil tussen de 3DS versie en Wii U versie wil zien, dat kan.

 

Dat ene Star Wars zwaard

Is het begin van een revolutie naar meer geavanceerde wapens. 

Swars

 

Dat ene Star Wars zwaard (deel 2)

Zorgt net als vorige week nog steeds voor de nodige lightsaber alternatieven. Niet gek want Kotaku heeft een wedstrijd op poten gezet waarbij men het zwaard uit de trailer zo grappig mogelijk diende aan te passen. Hieronder zien we de winnaar.

Zwaardje

Met als bonus nog een paar geinige alternatieven. Wie hier geen genoeg van kan krijgen, wordt aangeraden Kotaku zelf even te bezoeken. 

Zwaardje2

Samus

 

Nieuwe Terminator

De Wacht wist wel dat er een nieuwe Terminator film onderweg is, maar had even gemist dat er vorige week al een nieuwe trailer van deze prent is verschenen. Terminator Genisys heet de film en het bevat ongeveer alles uit de eerdere delen, check de trailer maar.

De eerste Terminator was een lekkere duistere actiefilm. Terminator 2 is de beste actiefilm ooit gemaakt. Terminator 3 is van een stuk lager niveau dan haar voorgangers, maar zeker erg vermakelijk. Terminator Salvation was wel te pruimen, hoewel de Wacht geen idee meer heeft wat er in deze film gebeurde, zoveel indruk heeft ie achtergelaten. En nu dan Genisys, de trailer ziet er wel ok uit alleen is ongeveer 80% van wat je ziet al gedaan in eerdere delen. Maar dan dus beter, zeker als het aan Terminator 2 doet denken. Opa Schwarzenegger als Terminator maakt het geheel ook niet makkelijker serieus te nemen. De verwachtingen zijn dus niet groots, de Wacht gaat de film sowieso wel kijken verder. Jullie? 16 juli 2015 is Terminator Genisys daar.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord