PS4 launch game DriveClub uitgesteld? 

PS4 launch game DriveClub uitgesteld? 2013-10-17T09:23:26
Terwijl De Wacht druk bezig is om een ware pokémonmeester te worden, schrijft hij wel even een Nachtwacht voor jullie. Zucht... En wat voor een! DriveClub gaat de launch van de PS4 niet verblijden met zijn aanwezigheid en Eidos Montreal sloopt het XP systeem uit Thief. En pokémon dingetjes!!

PS4 launch-titel DriveClub uitgesteld?

Het gerucht gaat dat DriveClub, een launch-titel voor de PS4, wordt uitgesteld. Dat is niet zo mooi, als het waar is tenminste. Het nieuws komt van Kotaku, die weer van iemand die werkzaam is bij Sony gehoord heeft dat DriveClub de deadline niet gaat halen. De release zou naar ‘lente 2014’ verplaatst zijn, en echte kalenderfreaks weten natuurlijk als de beste dat dat verre van 29 november is.

DriveClub

Vandaag had Sony een showcase van hun nieuwe PS4-titels in San Francisco waar DriveClub ook getoond zou worden, maar op het laatste moment is dat dus geschrapt. Geen Drive Club voor de San Franciscoanen vandaag! Daarnaast heeft iemand het op NeoGaf ook van een vertrouwd persoon gehoord. Doe met deze info wat je wil, maar de tekenen aan de wand zijn er.

Het ziet er niet echt rooskleurig uit voor de mensen die ook daadwerkelijk willen gamen wanneer ze hun PS4 op de launch in huis halen. Zodra De Wacht meer te weten komt over dit gerucht, zal hij het doorspelen aan een van de stagiair-bots en lezen jullie het natuurlijk snel op PU.nl (en daarna wellicht weer in een Nachtwacht, want we zijn graag grondig hier!)

 

Echte naam gebruiken op Xbox Live op Xbox One toch niet mogelijk

Een paar maanden geleden heeft Microsoft gezegd dat het in de toekomst mogelijk zou zijn om je eigen naam te kunnen gebruiken op Xbox Live. Dat is handig, want ‘Henk de Vries’ kan je een stuk makkelijker vinden dan xXfl00rk!ller007Xx (De Wacht heeft hier een verzonnen gamertag getikt, mocht deze van jou zijn: je bent een sukkel). Maar nu hebben ze bij MS laten weten dat deze functie toch nog niet mogelijk is bij de launch op 22 november in een groot gedeelte van de wereld.

Xbox One

De werkbijen bij Microsoft hebben het namelijk nogal druk, en dat betekent prioriteiten stellen! Nu is deze functie niet het allerbelangrijkste voor de Xbox One, dus dit moet nog effe wachten. Sowieso zou het later een keuze zijn om deze functie te gebruiken. Je kan natuurlijk ook gewoon op die vet coole gamertag-namen blijven zoeken.

Our teams are working hard to deliver a quality experience for Xbox One. This means prioritising some features and sometimes postponing others for a later update.

Aldus Microsoft. Ze focussen toch al aardig hard op een grotere gebruiksvriendelijkheid. Zo kan je in de toekomst 1000 vrienden toevoegen in plaats van 100 en is het mogelijk om vrienden als favoriet te markeren en om ze te volgen.  

 

Flower, flOw, Escape Plan en Sound Shapes launch-titels PS4

Ondertussen verliest de PS4 links en rechts een paar van zijn triple A launch-titels, en dat is klote. Maar er is ook goed nieuws! Als je van oude games, die je waarschijnlijk al op je PS3 of Vita gespeeld hebt, houdt tenminste! Flower, flOw, Escape Plan en Sound Shapes zijn namelijk aangekondigd als launch-titels voor de PS4. Al deze games zijn al een poosje uit op de PS3 en Vita, maar hebben een visuele upgrade gekregen en zijn beschikbaar op Sony’s nieuwe machine de dag wanneer je hem in huis haalt.

Sony snapt zelf ook wel dat het niet ok is om je nog een keer voor deze titels te laten betalen, mocht je er een of meerdere al in je virtuele kast hebben staan. Daarom kan je ze gratis downloaden als je het origineel ergens rond hebt slingeren! Flower in 1080p met 60 fps is best wel tof toch? Als je even geen zin hebt in dood en verderf tenminste... Hieronder nog een trailertje voor als je geen idee hebt wat deze titels zijn, jij onwetende heiden!

 

Ratchet & Clank: Nexus komt met gratis ‘Quest for Booty’

Platformheads opgelet! De nieuwe Ratchet & Clank met als illustere subtitel “Nexus” is een weekje uitgesteld. Dat is niet heel veel, dus hij komt niet op 13 november uit maar op de 20e. De Wacht heeft het idee dat platformtitels sowieso al een beetje schaars zijn de laatste tijd, maar dit doldwaze duo heeft hem wel de nodige uurtjes fun bezorgd in de afgelopen delen. Dat weten ze bij Insomniac Games waarschijnlijk ook, want bij de aanschaf van Nexus krijg je er “Quest for Booty” gratis bij!

Ratchet & Clank: Nexus is toch al een koopje voor 29,99 euro, maar met een extragratis game erbij, moet je hem bijna wel kopen. Iets met gierige Hollanders enzo. Daarbij komt ook nog dat Nexus best wel tof gaat worden, volgens de senior community manager van Insomniac althans:

It's a very polished self-contained return to the Ratchet adventures of yore. It's impactful, too; filled with planet-hopping, guns blazing, joke-cracking Ratchet & Clank, and events happen here that will change Ratchet forever. Think of it as a small epic.

Ratched & Clank Nexus

Vertrouw nu maar op deze 100% objectieve woorden van een werknemer van Insomniac die een bonus krijgt als deze titel goed verkoopt...

 

En dan nu: een muzikaal intermezzo!

Tip: zet je geluid uit, negeer de slechte effecten en check de boezem van Misty!

 

Geen experience points in Thief na feedback van fans

Wij gamers nemen ons doorgaans geen blad voor de mond. Als we iets kut vinden, mag de hele wereld dat weten, of op zijn minst het gehele internet. Nu hebben de fans van Thief gesproken, en in koor riepen ze: “wij willen geen XP systeem in de nieuwe Thief.” Eidos Montreal, de ontwikkelaar van Thief, heeft daar gehoor aan gegeven en zei: “ok.” Maar dan met meer woorden en beter onderbouwd:

We wanted to outline the progression of the player with XP, but it was reducing our motivation to steal. The main goal of a thief should be to gain loot. Garrett is already the Master Thief, so we saw no need to have XP as a core mechanic. We wanted to put emphasis on stealing things, and put the rewards on the stealing aspect.

En gelijk hebben ze. Het is mogelijk om Thief uit te spelen zonder ook maar een iemand om te leggen, of van zijn leven beroven, om even in de dievensfeer te blijven. XP vergaren voor headshots en dergelijken zou stom zijn. Nu kan je stealth- of meer gewelddadigere tools kopen met het geld dat je verdient door loot te jatten. Dat is een stuk logischer toch?

Thief

Nu moeten we nog wel even wachten op de release, want die is pas ergens in februari 2014. Tenzij iemand een vroege versie buit maakt op een van zijn vele perstripjes... De Wacht kijkt wel even de andere kant op, Jan.

 

Nog meer Pokémon!

Want De Wacht zit alweer veel te lang zonder zijn 3DS in zijn handen! Zie hier hoe het allemaal begon:

Pokémon

REACTIES (62) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord