PS4-laadtijden verbeterd; laadschermen first-party-games vrijwel verdwenen 

PS4-laadtijden verbeterd; laadschermen first-party-games vrijwel verdwenen 2020-10-25T22:57:32
De laadtijden van PS4-games als The Last of Us: Remastered, Until Dawn en God of War zijn enorm verbeterd! Ander nieuws: The Outer Worlds en uitbreiding nu te koop op Steam en GOG, een vreemde UFO gespot in Apex Legends en Among Us heeft het zwaar te verduren met spammers.

Cats <3
       

PS4-laadtijden verbeterd; laadschermen first-party-games vrijwel verdwenen

Een nieuwe patch heeft de laadtijden van PS4-games als The Last of Us: Remastered, Until Dawn en God of War enorm verbeterd. Wat heet: de games laden zo snel in dat laadschermen soms zelfs vrijwel geheel verdwenen zijn!

Weet je nog dat het eerder wel eens minuten kon duren voordat je een save ingeladen had in The Last of Us: Remastered op de PS4? Dat laaaaange wachten is echter zo goed als verleden tijd! Je hoeft dankzij een nieuwe patch namelijk nog slechts 14 seconden te wachten tot je game speelbaar is (via VGC).

Als bewijsvoering draagt men onderstaande video aan, waarin de oude en nieuwe situatie in TLOU: Remastered tegenover elkaar gezet worden:

De patch heeft ook effect op bijvoorbeeld God of War en Until Dawn, waarbij die laatste game zelfs vrijwel geheel geen laadtijden meer kent!

Waarom Sony met de PS5 in aantocht nog met een patch voor de PS4 komt? Dat is eigenlijk een beetje onduidelijk. Het gaat in ieder geval om een nieuw compressiesysteem, dat mogelijk iets te maken heeft met de voorbereiding van de backwards compatibility op de PS5 – vraag Florian maar! Ook zou het kunnen dat de tech gebruikt is tijdens de ontwikkeling van Ghost of Tsushima en nu ook voor andere titels beschikbaar is gemaakt.

De Wachtster weet het niet, maar is er met haar geringe geduld in ieder geval blij mee!
      

The Outer Worlds en uitbreiding nu te koop op Steam en GOG

Wil je The Outer Worlds op PC spelen? Eerder was je nog aangewezen op de Epic Games Store en Xbox Games Pass. The Outer Worlds was als timed exclusive namelijk enkel op die platformen te spelen. Sinds dit weekend kun je echter ook terecht bij twee andere online winkels!

The Outer Worlds is nu ook verkrijgbaar op Steam en GOG! Dat geldt ook voor de Peril on Gorgon-uitbreiding.

The Outer Worlds

En nou wil de Wachtster jullie natuurlijk niets opdringen… Maar op dit moment kun je de base game met maar liefst 50 procent korting scoren. Toch leuk om te weten! 

Op zoek naar meer PC-deals? Die hebben we uiteraard ook voor je!
        

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Een vreemde UFO gespot in Apex Legends…

Weet je nog dat een dataminer ontdekte dat er mogelijk een Arena Mode naar Apex Legends komt? Diezelfde Shrugtal spotte dit weekend nog iets in de Respawn-game…

De dataminer heeft iets ongewoons opgemerkt in de lucht boven zowel King's Canyon als World’s Edge: een UFO! Het gaat mogelijk om hetzelfde ruimteschip dat we eerder ook al zagen in wat concept art voor de zwevende stad Olympus. Die stad kwam onder meer terug in de Legacy of a Thief-video uit de Stories from the Outlands-serie.

                  

Het lijkt erop dat het ruimteschip iets te maken heeft met de op handen zijnde komst van seizoen 7 en de nieuwe Legend Horizon.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!
      

Among Us heeft het zwaar te verduren met spammers

Among Us is razendpopulair! En aangezien we nooit nice things kunnen hebben, moeten spammers de feestvreugde natuurlijk weer ruw verstoren. Op Eurogamer lezen we dat er dit weekend honderden spelers gespamd zijn met berichten die hen opdroegen zich te abonneren op het YouTube-kanaal Eris Loris…

De spamberichten lieten spelers weten dat hun apparaat gehackt was. Ook werd er gedreigd: als mensen zich niet zouden abonneren, zou hun pc kapot gemaakt worden.

Among Us-ontwikkelaar InnerSloth heeft laten weten dat men zich bewust is van het probleem. Als noodoplossing besloot men over te gaan tot een drastische serverupdate. Ook werden spelers opgeroepen om private lobby’s te gebruiken en te spelen met mensen die ze vertrouwen.

Among Us

In een gesprek met de persoon achter het Eris Loris-kanaal wist Eurogamer te achterhalen dat de gebruikte spambot gesteund wordt door 50 vrijwilligers. De persoon claimt 1,5 miljoen games en 4,9 miljoen spelers gespamd te hebben. De reden? Om reacties van spelers uit te lokken en voor de ‘lolz’. De spammer maakt zich geen zorgen om eventuele gevolgen en beweert de noodoplossing van InnerSloth ook al gekraakt te hebben. Hij of zij noemt het een kat-en-muisspel…

Aan de inzet van InnerSloth zal het echter niet liggen. De ontwikkelaar liet in gesprek met Kotaku al weten dat men druk werkt aan allerlei systemen die dit soort droeftoeters buiten de deur moeten houden. Laten we hopen dat men daar snel in slaagt!
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: een kijkje achter de schermen van de 2020 League of Legends World Championships en de zeven allerengste zombies in games. O, en wist je trouwens al dat er morsecode verstopt zit in Zelda: Breath of the Wild?


        

Lekker koesen!        

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord