PS4 CPU 7e core nu toegankelijk voor developers? 

PS4 CPU 7e core nu toegankelijk voor developers? 2015-11-29T15:12:46
Live vanuit het ziekenhuis na een bloederige Black Friday-strijd in de winkelstraten, rapporteert de Nachtwacht zich! Met mogelijk meer beschikbare CPU-power, Criterion en Star Wars Battlefront, Xenoblade Chronicles X en schokkende Pokémon-nieuws!

Sony opent 7e CPU core van de PS4 devkit voor developers?

In techtalk-nieuws, toekomstige games kunnen meer kracht uit de PS4 trekken voor betere prestaties! Hoera, het is een pre-Sinterklaas-Kerstmis wonder!

Oké, niet helemaal en het gaat vooralsnog om een gerucht. NeoGAF heeft de volgende passage in de changelog voor de PS4 devkit gevonden. Het betreft de meest recente update voor de FMOD Audio API:

“LowLevel API – PS4 – Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow access to the newly unlocked 7th core.”

De PS4 CPU bestaat in totaal uit 8 cores maar vooralsnog hebben developers alleen toegang tot 6 cores. Dit omdat Sony voor de zekerheid 2 cores wil overhouden om het operating system goed te laten draaien. Sinds de lancering zijn we echter een paar firmware updates verder en bovenstaande quote duidt erop dat Sony genoeg vertrouwen in hun console heeft om ook de 7e core beschikbaar te maken voor gamedevs. Meer power voor dikke games dus!

Uncharted 4

Het is niet vreemd dat devkits, naarmate een console ouder wordt, meer mogelijkheden gaan bieden aan ontwikkelaars. In januari deed Microsoft bijvoorbeeld precies hetzelfde met de Xbox One devkit. Het gerucht moet alleen nog bevestigd worden door Sony.

 

Criterion werkte mee aan de Star Wars Battlefront Speeder Bikes

Star Wars Battlefront ziet er verschrikkelijk mooi uit. Zo mooi zelfs, dat bepaalde voertuigen beter ogen dan ze ooit in de films hebben gedaan. Om die reden maakte Digital Foundry een vergelijkingsvideo tussen de Speeder Bike passages uit Return of the Jedi en Battlefront. Het resultaat ziet er griezelig goed uit.

Leuke vergelijking! Maar de grootste onthulling kwam van Burnout-ontwikkelaar Criterion, die de video op Twitter deelde met het volgende bericht:

“Which development team could possibly have the expertise to put such speed into the Battlefront speeder bikes..? ;-)”

Eurogamer heeft de credits van Star Wars Battlefront uitgeplozen en Criterion staat er inderdaad tussen! Goed teamwork tussen de EA studios! Ook Visceral Games werkte mee aan Star Wars Battlefront.

 

Het geheim van Machoke en Machamp

Er is een diep, duister geheim onthuld over 2 van de oudste Pokémon. Machoke en Machamp onthullen via een officiële Japanse Pokémon-site wat het geheim van hun kracht is.

Verraad

Vertaald door Kotaku, staat er dat Machoke en Machamp stiekem geen onderbroek dragen! Jawel, die donkere zone onder de gordel lijkt op de spandex van een worstelaar maar het is gewoon verkleurde huid! Ze zijn NAAKT! Al mijn vrolijke kinderherinneringen vallen in duigen! Je loog tegen ons Nintendo! Je loog tegen ons!

Finkle Einhorn

We moeten blijven praten. Laten we samen deze verschrikkelijke onthulling verwerken in de comments.

 

Nieuwe Xenoblade Chronicles X video’s

Als Nintendo niet weer liegt, komt volgende week Xenoblade Chronicles X uit voor de Wii U. Zelf kan ik niet wachten omdat het een fucking diepe RPG lijkt te gaan worden. Kijk eens wat je alleen al met de GamePad kunt doen.

Naast alle technische mumbo jumbo, hier nog een video van de gigantische wereld in vogelvlucht. Of eigenlijk zou ik Skellvlucht moeten zeggen.

 

Cultureel supplement: de thema’s van Fallout

De Nederlandse economie groeit weer en dat houdt in dat er weer wat meer geld is voor culturele subsidie. Vandaar dat we het cultureel supplement in de Nachtwacht hebben: geld! Maar daarnaast is het soms ook leuk om wat dieper op games in te gaan. Mooi voorbeeld is deze video over de vele thema’s die de Fallout-serie aansnijdt en waar het zijn inspiratie vandaan haalt. Enjoy!

 

JonTron reviewt voedselgames

Een nieuwe JonTron video is altijd reden voor een feestje. Dit is het eerste deel van zijn review over voedselgames. In de jaren ’80 en ’90 was het nog heel normaal dat bedrijven zoals McDonalds hun eigen games uitbrachten. Tjokvol reclames voor hamburgers uiteraard. Waarschuwing: deze video bevat clowns. 

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord