PS Vita pre-order goodies 

PS Vita pre-order goodies 2012-09-17T13:00:36
Ook in Nederland is het vanaf nu mogelijk om de PS Vita te pre-orderen en dat levert je ook nog de nodige goodies op! De Nachtwacht heeft alle informatie en verder vannacht geruchten over de werkelijke reden voor het uitstel van The Last Guardian, real life voetbal op je Xperia Play, nieuwe oude maps voor Uncharted 3, Modern Warfare 3 Dubstep, kerst op het PSN en iets met gecamoufleerde robots en de val van Cybertron. Altijd gezellig met Optimus en z'n vriendjes! Famito Ueda verlaat Sony?

Welkom bij weer een nieuwe Nachtwacht! Geruchtje er in knallen dan maar? We kennen allemaal ontwikkelaar Team Ico toch? Van de meesterlijke games Ico en Shadow of the Colossus? Het team is al jaren druk bezig met het nieuwe project The Last Guardian en ondanks dat Sony meerdere keren heeft laten weten dat de game gewoon nog in ontwikkeling is, gaat er nu het gerucht dat de main man van Team Ico, Mr. Famito Ueda, weg is gegaan bij Sony!

Dat is dan ook precies de reden waarom de game zoveel vertraging heeft opgelopen. The Last Guardian is al vanaf 2007 in ontwikkeling en zou eigenlijk dit jaar al in de winkels liggen. De release staat nu op ergens in 2012. De reden voor het vertrek van Famitu Ueda zou best weleens de grote druk kunnen zijn. SCE Studios president Shuhei Yoshida zei laatst al:

"It's been very difficult in terms of seeing the progress: not as fast as we'd been hoping for, and the team has been under big pressure."

Is The Last Guardian dan gedoemd te mislukken en zal de game nu nooit meer uitkomen? Nee, want het schijnt dat Ueda nog steeds freelance aan de game meewerkt! Dat kan betekenen dat de game nu nog veel meer vertraging op gaat lopen, of de game is al in een ver gevorderd stadium en Famito hoeft er bijna niks meer aan te doen. Laten we hopen op het laatste.

Real life Xperia Play voetbal

Hebben jullie de film 'Gamer' gezien? Het idee was dat je echte mensen aanstuurt via je eigen stem, gedachte en bewegingen, terwijl jij veilig achter je PC, of virtual reality kamer zit. Zo futuristisch als het in Gamer gebeurd is het in het filmpje hieronder niet, maar het idee is ongeveer hetzelfde.

Twee gamers met een Xperia Play sturen echte voetballers aan via simpele commands en gamen zo met echte mensen! Ok, het is een wel hele simpele versie, maar het idee is leuk, toch?

Drake trip down memory lane

Watsdedeal met al dat recyclen van oude content tegenwoordig? Oude games krijgen massaal een remake, of een simpele HD patch met wat trophies en achievements en nu krijgen zelfs oude maps van Modern Warfare een face lift als DLC voor MW3. Wat blijkt nu, Naughty Dog gaat hetzelfde kunstje flikken met Uncharted 3!

De Uncharted 3 Flashback Map Pack #1 staat binnenkort op het PSN en bevat 4 'nieuwe oude' maps van Uncharted 2. De eerste drie zijn Sanctuary, Ice Cave en The Fort en de vierde wordt binnenkort uit de doeken gedaan. Aangezien het hier om het eerste Flashback Pack gaat, kan je er rustig vanuit dat er nog meer Uncharted 2 maps uit gaan komen als DLC. De prijs en de exacte release date zijn nog niet bekend.

De Nachtwacht snapt best dat het leuk is om je favoriete maps van eerdere delen van games opnieuw te kunnen spelen, maar het voelt toch lullig dat je nogmaals moet betalen voor content, die je al in je bezit had! Ach ja, geld stinkt niet.

MW3 Dubstep

Mocht je dit lezen en je komt net uit je mandje, dan zou ik dit filmpje heel even bewaren, tot je echt wakker bent! Er komt namelijk een flinke herrie uit je speakers als gasten proberen een Dubstep plaatje te maken met de geluiden van de guns uit Modern Warfare 3.

Aan de andere kant moet de Nachtwacht toegeven dat het op een aantal momenten best aardig klinkt en dat je wel meteen klaarwakker bent, ondanks dat je de eerste koffie nog niet hebt weggewerkt! De keuze is aan jou.

PS Vita pre-order begonnen

In Japan en Hong Kong is de pre-order gekte voor de PS Vita al een tijdje bezig. Mensen staan uren in de rij om alleen een aanbetaling te mogen doen en het lijkt er op dat de launch in ieder geval in die gebieden succesvol zal zijn. Wij moeten nog wachten tot februari volgend jaar, voordat we de Vita uit de shops kunnen trekken, maar ook in Nederland zijn de pre-orders nu begonnen!

In de meeste gameshops kan je nu een aanbetaling doen van 30 Euro, waarmee je gegarandeerd een PS Vita op de release dag in huis hebt. Je betaalt het resterende bedrag in de winkel waar je de pre-order hebt geplaatst en je bent ready to go. Het mooie is dat je ook nog een speciale PS Vita pre-order box krijgt (zoals op het plaatje) wanneer je de 30 Euro aanbetaling doet! De content:

- Deelname aan de 'Get Your Hands On It First' augmented reality wedstrijd

- Exclusieve Sony PS Vita oordopjes

- 5 Euro korting op de PSN versie van Little Deviants, Super Stardust Delta, Hustle Kings of Escape Plan

- Exclusieve PlayStation Vita items voor PlayStation Home

- Exclusieve toegang tot 'Frobisher Says!'

- Exclusieve PlayStation Vita Avatar

Tot slot laat Sony weten dat ze met de PS Vita de focus op gaming leggen. Bij de lancering van de PSP werd het apparaat echt als multimedia device neergezet en daar heeft Sony van geleerd. De PS Vita is om op te gamen!

"If you care about games, you're going to want a Vita. We’ve been a lot more single-minded and much more focused in our positioning of Vita. We’re saying that this is primarily a gaming device. It has been developed from the ground up as a gaming device. What it does best is play games."

12 PSN deals

De feestdagen staan weer voor de deur en buiten dat de winkels gaan stunten met prijzen van games, zoals Janterklaas al zei in de nieuwe PU, is het ook op de Xbox Marketplace en het PSN altijd feest met dikke aanbiedingen. Sony pakt dit jaar in ieder geval weer flink uit met maar liefst 12 deals!

Elke 48 uur komt er een nieuwe deal op het PSN te staan en de eerste staat vandaag om 13.00 online. Na 48 uur vervalt de deal en komt er een nieuwe voor in de plaats. Je moet dus snel reageren als je iets leuks ziet en de Store goed in de gaten houden. De grap is namelijk, dat niemand nog weet om wat voor content het gaat! Korting op games, DLC, PS+ of PSP content? Sony houdt het spannend.

Robots in disguise

De Nachtwacht sluit deze keer af met een kort maar krachtig filmpje. De Video Game Awards worden binnenkort uitgereikt op Spike TV en daar mogen we buiten een hoop zinloze awards ook een paar vette nieuwe trailers van nieuwe games verwachten! Zo gaat Sony een nieuwe game aankondigen, maar er komt ook een trailer voorbij van de nieuwe Transformers game, Fall of Cybertron.

Voor de complete trailer moeten we nog wachten tot 10 december, maar hieronder krijgen we alvast een voorproefje in een smakelijke teaser. Verwacht deze week veel meer van dit soort teasers van wat er geshowd gaat worden op de VGA's. Shit is aan!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord