Problemen met Anthem lagen niet aan te lage servercapaciteit 

Problemen met Anthem lagen niet aan te lage servercapaciteit 2019-01-28T02:49:20
Vorige week waakte Karim ook al over de eerste nacht van de week, en ook deze week is de eer aan hem om je het laatste nieuws te brengen. Verwacht nieuws over Anthem, Assassin’s Creed en wallrunnen in Minecraft?

Deze maandag voelt veel blauwer dan de vorige als je het mij vraagt, maar dat mag de pret niet drukken. Pak je koffie erbij, er is nieuws!

Assassin’s Creed 3 lijkt naar de Nintendo Switch te komen

Op de Nintendo Switch valt wel een aardig centje te verdienen en ook bij Ubisoft is die memo inmiddels aangekomen. Het platform ‘dreigt’ het ideale platform voor ports te worden, nu ook blijkt dat Assassin’s Creed 3: Liberation Collection naar de Switch komt. Deze game zou dan overigens ook uitkomen voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game moet een euro’tje of 35 gaan kosten en komt uit op 15 februari, als het aan een aantal Tsjechische retailers ligt. Er is zelfs al een boxart!

Problemen met Anthem lagen niet aan te lage servercapaciteit

Zelf klaagde ik steen en been toen de VIP demo van Anthem het afgelopen vrijdag niet deed, terwijl de Wacht zaterdag z’n eigen livestream tot vier keer toe heeft zien uitvallen omdat de game op de PC bij vlagen als een drol draait. Dat laatste probleem heeft BioWare nog niet benoemd, maar wel blijkt het zo te zijn dat de problemen met inloggen niet voortkwamen uit het onderschatten van de servercapaciteit: “We zijn de game en het online-platform al maanden aan het testen, maar als er daadwerkelijk zoveel echte spelers op komen, komen de echte problemen aan het licht. We hadden extra capaciteit klaar voor als er meer spelers dan verwacht zouden komen, en hebben dat nog steeds.” Nou weet ik nog steeds niet waar het wél aan ligt, maar klagen over servers mag dus niet meer!

Glitch zorgt ervoor dat je kunt wallrunnen in Minecraft

Wat in 2015 nog beschouwd werd als een feature voor een zekere shooter-franchise, is nu een glitch in Minecraft! Momenteel is het namelijk mogelijk om letterlijk tegen een muur aan te rennen, waardoor je kunt wallrunnen. Het filmpje is hier te zien en ziet er nogal komisch uit.

Website zoekt uit wie van Retro Studios nu aan Metroid Prime 4 werken

Het nieuws dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 helemaal opnieuw begint en nu bij Retro Studios ligt, sloeg afgelopen week als een bom in. De vraag die veel mensen hebben is echter wat er nu nog van de originele Metroid Prime-ontwikkelaar over is, gezien er ongetwijfeld veel mensen zijn vertrokken. Wie zijn er nog, en wie zijn er weg? Als je het in dit artikel van IGN leest, zul je je misschien lichtelijk zorgen gaan maken. Echter kan vers bloed ook goed nieuws betekenen voor de franchise, waarvan het laatste deel al niet het best ontvangen was.

Steam Lunar New Year Sale begint op 4 februari

Heb jij net als ik bakken met games die je nooit speelt op Steam? Zorg dan dat je je portemonnee gereed hebt, want we gaan nog meer games kopen die we allemaal nooit gaan spelen! Op 4 februari gaat namelijk de uitverkoop van start die geheel in het teken staat van Chinees Nieuwjaar. De sale begint om precies te zijn op maandag 4 februari om 20:00 Nederlandse tijd, en eindigt precies een week later. Echt super veel zin in nog meer games die ik niet ga spelen!

Ontwikkelaars Dead or Alive 6 hopen op esports-succes

De naam Dead or Alive kent waarschijnlijk iedereen, maar games als Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat en Super Smash Bros. zijn toch games die in het fighting-genre veel serieuzer worden genomen. De game director van Dead or Alive 6, genaamd Yohei Shimbori, hoopt dat Dead or Alive met dit nieuwe deel een grote stap richting die franchises kan zetten. “Toen we de reactie zagen op het ontbreken van een singleplayer story in Street Figher V, wisten we dat we een toffe singleplayer moesten maken. Daarnaast wil ik graag met de fans aan de slag om van deze game een grote esports-naam te maken”, aldus Shimbori. Dead or Alive 6 verschijnt op 1 maart voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Modder Exkodius probeert The Legend of Zelda na te maken in DOOM

Waarschijnlijk is Nintendo er niet blij mee, maar één persoon op het internet is al jaren bezig om The Legend of Zelda na te maken in de engine van de originele DOOM. Het werk ziet er fantastisch uit en doordat de game in DOOM wordt nagemaakt, is er nu dus een versie van de eerste Zelda-game die je in 3D kunt spelen. Echter is het project niet af en zal het project ook niet door Exkodius zelf afgemaakt worden. Hij heeft de bestanden beschikbaar gesteld, en hoopt dat jij ‘m afmaakt. Misschien iets voor Johan om samen met de PUmmunity te ontwikkelen?

Kingdom Hearts 3 mag niet gestreamd worden in “commerciële context”

Gezien de Wacht zelf nog weleens een stream aangooit, triggerde dit nieuws mij direct. In de Kingdom Hearts 1.5/2.5 HD collectie werd ook al een notificatie gegeven dat deze game niet gestreamd mag worden in “commerciële context” en nu is dit ook het geval met deel 3. Dit betekent vrij letterlijk dat je geen geld mag verdienen of reclame mag maken voor iets terwijl je deze game streamt. Een subscription of donatie op Twitch zou dus, als we even van de regels uitgaan, al kunnen zorgen voor een overtreding van het Kingdom Hearts-regelement. Totaal bezopen natuurlijk. Ook Square en/of Disney lijken niet te begrijpen dat streams gratis reclame zijn en juist geen afbreuk doen aan het product, een product waar we veel te lang op hebben moeten wachten.

We sluiten af met een zoutige noot. Houd je noten zoutig, later! 

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord