Prijs CD Projekt Red-aandelen daalt met ongeveer 25 procent 

Prijs CD Projekt Red-aandelen daalt met ongeveer 25 procent 2020-11-02T07:39:00
CD Projekt Red ziet de prijs van zijn aandelen flink dalen, nieuwe gameplay van Monster Hunter Rise en behind the scenes bij de opnames van de Demon’s Souls Remake-soundtrack. Dat en meer in deze gloednieuwe N8W8!


Prijs CD Projekt Red-aandelen daalt met ongeveer 25 procent

CD Projekt Red ziet de prijs van zijn aandelen dalen met ongeveer 25 procent. Waar de prijs van een aandeel in het Poolse bedrijf in augustus nog werd vastgesteld op bijna honderd, was dat afgelopen week nog maar net iets meer dan 71 euro. Dit blijkt uit berichtgeving van GamesIndustry.biz, dat de daling deels toeschrijft aan recente berichten over de crunch-cultuur binnen de studio. Een andere reden die wordt gegeven is het opnieuw uitstellen van Cyberpunk 2077.

De daling van de aandelenwaarde brengt de totale waarde van de Poolse studio naar 33.4 miljard Zloty. Dat is omgerekend 7.2 miljard euro. Op 27 augustus was de totale waarde nog 42.2 miljard Zloty, omgerekend 9.6 miljard euro. Een waardedaling van bijna twee miljard dus. Afgelopen week ondernam CD Projekt Red een meeting met investeerders, waarin het uitstellen van Cyberpunk 2077 en de werkcultuur binnen het bedrijf werden besproken. CEO Adam Kiciński noemde de crunch voor Cyberpunk 2077 toen 'niet zo erg', wat hem later op behoorlijk wat kritiek kwam te staan.

Cyberpunk 2077 staat gepland voor een release op 10 december.
    

Zes minuten aan gameplay van Monster Hunter Rise

Capcom heeft zes minuten aan nieuwe gameplay vrijgegeven van Monster Hunter Rise voor Nintendo Switch. De video toont het Great Sword-wapen, waarmee een bird wyvern-monster genaamd Aknosom wordt verslagen. Daarnaast laat de video een nieuwe manier zien waarop je je kan verplaatsen in de maps van Monster Hunter Rise. Met behulp van Palamutes, trouwe viervoeters die snel kunnen rennen, overbrug je in no time grote afstanden. Terwijl je op een Palamute zit kan je gewoon items gebruiken en je wapen slijpen, zodat je altijd klaar bent voor een confrontatie met de verschillende monsters die de map bevolken.

Monster Hunter Rise verschijnt op 26 maart 2021 voor Nintendo Switch.
    

Nieuwe Demon’s Souls-video toont soundtrack-opnames

Het is werkelijk porno voor je oren: de muziek in FromSoftware’s Souls-games. Om de muzikale magie van Demon’s Soul optimaal te herbeleven in de aanstaande remake van Bluepoint, wordt de soundtrack helemaal opnieuw opgenomen. Een gloednieuwe video zoomt in op het melodisch proces, dat begeleid wordt door componist Peter Scaturro. Check ‘m hieronder:

De originele OST van Demon’s Souls werd gemaakt door Shunsuke Kida en die soundtrack blijft uiteraard gewoon intact in de remake. Scatturo en zijn team van organisten, strijkers, solisten en blazers borduren voort op de bestaande melodieën, maar nemen wel alles opnieuw op. Hiervoor gebruiken zij onder andere het orgel van de Temple Curch in Londen, die de sombere sfeer uit de originele game kracht bijzet. Dat wordt dus weer muzikaal smullen als de remake straks uitkomt op PS5!

Demon’s Souls verschijnt op 19 november, als ook de PS5 zelf wordt gelanceerd.
    

Chernobylite verschijnt volgend jaar, komt ook naar current-gen consoles

De survival horrorgame Chernobylite verschijnt volgend jaar voor current- en next-gen consoles. Uitgever All in! Games en ontwikkelaar The Farm 51 maakten dat bekend op Twitter. De game is op PC al speelbaar in early access via Steam en GOG.

In Chernobylite speel je als een oud-medewerker van de kerncentrale, die op zoek is naar zijn verdwenen geliefde. The Farm 51 claimt dat de gamewereld een ‘gruwelijk nauwkeurige’ recreatie is van het besmette gebied rond de kerncentrale, door middel van 3D-scans. De Wacht ziet in onderstaande trailer vooral een game die heel erg veel op de S.T.A.L.K.E.R-serie lijkt, maar dat neemt niet weg dat de sfeer heerlijk beklemmend oogt in de video.

Chernobylite verschijnt volgend jaar voor PS5, Xbox Series X/s, PS4, Xbox One en PC.
    

Lekker kijken: Zo klinkt de DualSense Controller


   

Producent custom PS5 faceplates staakt verkopen na claim Sony

Wat dachten ze toch, de producenten van ‘PlateStation5.com’. Het bedrijf, dat custom made faceplates aanbood voor de PlayStation 5, moest dit weekend al zijn pre-orders annuleren en klanten hun geld teruggeven. Op last van Sony’s advocaten werd het bedrijf teruggefloten, blijkt uit berichtgeving van VideoGameChronicle.

Aanvankelijk werd het bedrijf door Sony gemaand om zijn handelsnaam aan te passen, omdat deze -no shit, sherlock- te veel op die van PlayStation 5 zou lijken. Toen het bedrijf dat had gedaan, zei Sony ook nog van mening te zijn dat het intellectueel eigendom van PS5 ‘ook van toepassing is op de faceplates.’ Als de custom kappenmaker door zou gaan met de verkoop, dan zou de kwestie eindigen bij de rechter.

Onlangs werd bekend dat de standaard witte faceplates van de PlayStation 5 relatief makkelijk verwijderd kunnen worden. Daarop kwam PlateStation5.com met zelfgemaakte kappen voor de next-gen console. In totaal waren vijf verschillende faceplates te koop in de kleuren Chromatic, Cherry Red, Jungle Camo, Indigo Blue en Matte Black. Een set kappen kostte 34,95 euro exclusief verzendkosten.
     

Windbound krijgt tot en met begin volgend jaar drie gratis DLC-pakketten

De Zelda-achtige game Windbound krijgt tot en met het begin van volgend jaar drie gratis content updates. Uitgever Deep Silver en ontwikkelaar 5 Lives Studio maakten dat nieuws afgelopen vrijdag bekend en lieten meteen zien wat we allemaal kunnen verwachten. In een roadmap is de zien dat het eerste DLC-pakket al beschikbaar is en dat de komende twee pakketten volgen in de komende maanden.

De eerste content update voegt een nieuwe photo mode toe met twintig verschillende poses voor hoofdpersonage Kara. Ook kan je allerlei filters gebruiken voor je foto’s Daarnaast is een nieuwe driedelige outfit beschikbaar, die per kledingstuk een buff in huis heeft. In aanvulling op de nieuwe outfits zijn nog eens twintig hoofddeksels en accessoires voor Kara toegevoegd. Deze kledingstukken geven echter geen buffs; ze zijn puur cosmetisch.

De tweede update, die eind dit jaar moet verschijnen, voegt naast nieuwe skins ook de Free-sailing modus en enkele nieuwe Nautilus Towers toe. Deze torens herbergen nieuwe uitdagingen en zijn naar hartenlust te verkennen. De derde update, volgens de roadmap gepland voor begin 2021, voegt nog een paar nieuwe Nautilus Towers toe. Daarbovenop worden nieuwe vijanden, combat moves en de Corruption-mechanic toegevoegd.

Windbound is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC en kost 30 euro.

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord