Pre-orders: Xbox One passeert PlayStation 4 

Pre-orders: Xbox One passeert PlayStation 4 2013-06-21T10:25:48
Terwijl het zweet zijn toetsenbord ingutst en de muggen rond zijn hoofd cirkelen, zit de Wacht achter zijn laptopje. Trouw de N8W8 te tikken. Als een baas. Een compleet bezwete baas, dat dan weer wel...

‘Xbox One kan snel in prijs dalen'

U kent Michael Pachter? Zo niet, wat doe je dan op deze site? Kssst, scheer je weg! Wat, je bent nieuw omdat je hebt gehoord dat de PU wel cool is... Uuuhm okay, vooruit dan, voor deze keer - ga zitten, baklap, en aanschouw pure awesomeness! 

Waar waren we gebleven? Ohja, Michael Pachter. Het grootste orakel in de gamesbizz is vannacht terug met wederom een héééééle gewaagde voorspelling! Zoals we allemaal weten slicede Microsoft gisteren een groot deel van hun gewraakte (online)plannen omtrent de Xbox One. Eén hekel punt blijft echter staan: de prijs, die met 499 euro toch nog altijd 100 euro meer is dan die van de PlayStation 4. Over het hoe en wat (is Kinect 2.0 die marge waard?) wil de Wacht het hier nu niet hebben. Nee, hij wil het hebben over een voorspelling van meneer Pachter. Die meent namelijk dat als Microsoft de goedkopere PS4 niet kan bijbenen, de Amerikanen wellicht al extreem snel tot een pricedrop van de Xbox One kunnen overgaan: 

"Microsoft will have to explain why the $100 is worth the price. I don't know if they will be successful, though they do seem to have a slight edge with more exclusive software right now. We expect the Xbox One to sell as many units as the PS4. If wrong, we think that Microsoft is prepared to lower price next year."

Tja, het blijft Pachter, dus een kern van waarheid zit er altijd wel in. Zeker nu we gezien hebben hoe ad-hoc en opportunistisch Microsoft kan handelen op cruciale Xbox One-aspecten...

xbox one vs ps4

 

Watch_Dogs bij Jimmy Fallon

Voor het tweede jaar op rij was Watch_Dogs (ja, de Wacht blijft consequent de _ gebruiken) misschien wel de meest indrukwekkende game van de E3. Erg knap, zeker tussen al het andere next-gen geweld. 

Ubisoft greep het momentum aan om Watch_Dogs ook nog even vijf minuten in de talkshow van Jimmy Fallon te stallen. Dankzij de demo playthrough weet dus ook heel níet-gamend Amerika hoe wreed videospellen wel niet kunnen zijn! Check dan.

Oh, en de goed-te-doene Aisha Tyler (of klinkt de Wacht nu een beetje als een oude lul dat hij een 43-jarige milf lekker vindt?) zit er ook in!

 

Thief toch ook naar current-gen

Mooi nieuws voor iedereen die niks moet hebben van de next-gen consoles. Of die er geen geld voor heeft, natuurlijk. Het lievelingetje van Jan Meijroos komt namelijk ook gewoon naar de Xbox 360 en PlayStation 3! En nee, de Wacht heeft het niet over Uncharted. En ook niet over Deus Ex, Wolfenstein, Assassin's Creed en al die andere 'lievelingetjes' van de meest gefortuneerde PU-crewmember na Ed. Het gaat om de reboot van Thief.

Naast de al eerder bevestigde release op Xbox One, PlayStation 4 en PC, sluipt meesterdief Garrett dus ook gewoon de disctrays van de current-gen binnen. Het spel wordt 'ergens in 2014' verwacht en kent voor alle systemen een simultane launch. Uiteraard wil je dit tegen die tijd spelen op je fonkelnieuwe next-genner, maar hé: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

thief

 

FIFA 14 kent ‘next-gen A.I.’

Volgens veel mensen zijn voetballers dom. Oliedom zelfs. Je zou dus denken dat het nabootsen van hun intelligentie niet zoveel om het lijf heeft. Echter, voetbalintelligentie is weer iets heel anders. En hoe realistisch een game als FIFA 13 ook is, het voelt gewoon veel minder om tegen de computer te spelen dan een menselijke tegenstander. Zoals we op de E3 al zagen, gaat Forza 5 daar wat aan doen voor het racegenre. De gecombineerde data van spelers wereldwijd wordt in de cloud verwerkt, en vervolgens vertaalt naar de A.I. Het resultaat zouden menselijke verrassingen en fouten moeten zijn.

In ieder geval heeft EA ook grote plannen met de A.I. in FIFA 14. Zo moeten er voor elke positie op het veld (spits, keeper, frêle linksbuiten) aparte maniertjes worden ontwikkeld. In toekomstige edities van hun footie wil EA zelfs elke voetballer afzonderlijk eigen hersenen geven. Superdik natuurlijk, al is dit in het geval van bijvoorbeeld Royston Drenthe dan weer juist helemaal níet realistisch...

Anyway, FIFA 14 gaat dus het spits afbijten op het gebied van next-gen A.I.:

Now we can actually have the centre back worry about what’s going on with the left winger and the left back or the left central midfielder also being involved much more in the play, just reading what is going on. If you’re talking about the individuality of, say the difference between a Messi and a Ronaldo, then definitely we are starting to get much more deeply into creating those customised players and personalities on the pitch."

Vet!

robben orange

 

Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara launch trailer

Het is komkommertijd, en dus is downloadgame Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara ineens één van de tofste releases. Niets ten nadele van dit spel hoor, nee… Het is meer dat de Wacht wel weer toe is aan een écht blockbustertje of twee. Ja, naast The Last of Us, dus.

Hier in ieder geval de launch-trailer van de nieuwe D&D. Een review volgt dit weekend!

 

G33k-humor 1

Zelfs leuk voor niet-Batman-fans!

batman fun

 

Black Ops II: Vengeance trailer

Superhit Black Ops II krijgt binnenkort weer verse DLC, in de vorm van het Vengeance-pakket. Vier nieuwe maps, nieuwe wapens, nieuwe bladiebla... Enfin, je kent het riedeltje inmiddels. Uiteraard mag ook een reveal-trailer niet ontbreken!

 

Amazon: Xbox One passeert PlayStation 4

De U-Turn die Microsoft gisteren maakte ten aanzien van hun Xbox One-beleid lijkt de firma geen windeieren te leggen. Speelde Microsoft in de pre-orders eerst voornamelijk tweede viool, daar lijkt het één en ander nu toch om te draaien. Zo is de One bij koopsite Amazon zelfs gestegen naar de eerste plek in de Best Sellers List, de lijst met meest verkochte artikelen! Het is de nieuwste ontwikkeling in de keiharde consolewars, die de oorlog tussen SEGA en Nintendo medio jaren '90 nú al doet aanvoelen als kinderspel.

Laat de Wacht dus afsluiten met wat stichtelijke woorden. Want hoe je het ook wendt of keert, Microsoft heeft precies gedaan wat 'wij gamers' wilden. En of dat nou komt door de shitstorm op internet, Sony's beleid of gewoon omdat ook negatieve aandacht publiciteit oplevert, tja... Maakt het eigenlijk wat uit? Feit is dat een gezonde concurrentiestrijd alleen maar goed is voor onze geliefde bizz. In ieder geval een stuk beter dan een tweekamp met één overduidelijke winnaar. En of dat uiteindelijk Sony of Microsoft wordt...

xbox one

 

G33k-humor 2

Zelfs leuk voor niet-Star Wars-fans!

 

REACTIES (401) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord