Pokémon X & Y boetes en Homefront 2 beelden 

Pokémon X & Y boetes en Homefront 2 beelden 2013-10-10T11:59:06
Live vanaf Firstlook, in de kofferbak van de PU bus, is hier de Nachtwacht! Het is niet allemaal koek en ei rondom Pokémon X & Y. Ook de Square Enix baas is not amused maar gelukkig is er ook goed nieuws in de vorm van Homefront 2 artwork en Trevor Philips!

Pokémon X & Y streetdate gebroken; Nintendo dreigt met boete?

Pokémon X & Y worden de eerste delen die wereldwijd tegelijkertijd uitkomen. Leuk toch? Nou, niet voor de diehard fans die alle nieuwe pokkemonsters willen uitchecken. Nintendo is gruwelijk streng en laat slechts mondjesmaat hier en daar een nieuwe Pokémon zien. De eerste exemplaren hebben echter de streetdate gebroken waardoor het hek van de dam is. Check bijvoorbeeld deze gelekte plaatjes van de starter Pokémon final evolutions! 

Pokémon X Y

Pokémon X Y

Pokémon X Y

Nintendo zou woest zijn en heeft de winkel die Pokémon X & Y al stiekem verkoopt, in het vizier. Op NeoGaf schrijft iemand die de winkelier kent, dat Nintendo foto’s geëist heeft van de lekker terwijl hij zijn exemplaar terugbrengt. Dit heeft de winkel gedaan, maar daar eindigt het gezeik niet bij. Ruim 40 doosjes zijn er over de toonbank gevlogen en Nintendo geeft een boete van ruim 2.000 dollar voor elk!

Geen idee of het echt zo gebeurd is, maar het klinkt als een flinke terugroepactie. Pokémon X & Y verschijnen 12 oktober officieel.

 

Square Enix president gaat opnieuw hervormen

De grote Triple A games van Square Enix – van Final Fantasy XIII tot en met Tomb Raider – halen maar niet hun verkooptargets. Dat weten ze in Japan ook al lang en daarom zijn er hervormingen doorgevoerd. Nieuwbakken president Yosuke Matsuda zegt dat het businessmodel nog meer moet veranderen:

“At the very beginning, the game business started out with ‘how can we get people to insert coins’. Afterwards, consoles became popular, and our company grew as game design and billing [methods] were divided. Presently, online games are prosperous, which again, has the theme of ‘how can we charge the people,’ as developers and sales have become inseparable. And the devices they can be played on has spread vastly. It’s truly a paradigm shift.”

Maakt de Square Enix president een Final Fantasy XIII referentie? Anyway, het interview met Infoseek is erg saai maar er zitten interessante beloftes tussen. Allereerst gaat Square Enix de persoonlijke verlangens van gamers serieuzer nemen. Ook krijgen games vaker updates en met name voor Final Fantasy XIV wordt dit belangrijk.

Square Enix

Tot slot moeten ontwikkeltijden en de periode tussen 2 gameprojecten drastisch omlaag geschroefd worden. Ik kan uitleggen waarom dit nodig is, maar het feit dat Final Fantasy Versus XIII… of uh, Final Fantasy XV nog niet uit is, zegt genoeg. Leuke woorden, maar het wordt wachten op de daden!

 

Eerste beelden Homefront 2

Was Homefront 2 nou in ontwikkeling? Sinds THQ op de fles is, bleef het angstig stil rondom de franchise. Gelukkig is Crytek sinds ze de rechten vorig jaar kochten, druk bezig geweest. Eerste stukjes artwork zijn via een smartphone op het internet verschenen. Alstu!

Homefront 2

Crytek

Crytek

Het Homefront 2 artwork ziet eruit als… Homefront 1… wat goed is toch? De game stond oorspronkelijk gepland voor 2015, maar die datum is nergens te vinden op de foto’s. Hebben jullie opnieuw zin om tegen Noord-Korea te knallen?

 

Nieuwe JonTron

JonTron heeft een webserie waarin hij op grappig wijze kutgames reviewt. Tenminste, hij noemt het een webserie, eigenlijk brengt hij maar eens in het half jaar een nieuwe review uit. Sjezus, het is niet alsof ie de 12 werken van Hercules moet voltooien… of een subtiele brug moet schrijven in een tekst!

 

Zelda: The Wind Waker HD in 6 maanden ontwikkeld

Heeft iemand al The Legend of Zelda: The Wind Waker kunnen spelen? Uh, ik bedoel dan de Wii U versie. Is het wat? Voelt het niet een beetje aan als een game die binnen 6 maanden in elkaar is geflikkerd? De HD remake ziet eruit alsof hij van pixel tot pixel opnieuw is vormgegeven door Nintendo. In werkelijkheid hoefde Eiji Aonuma ‘slechts’ 6 maanden te zwoegen om de cellshaded stijl over te zetten naar de Wii U. Via Zelda Informer:

“It took about 6 months. Development was still difficult. You had to consider the difference in hardware at the time. Additionally there is a technique known as toon shading, which gives the game a very animated look. At that time, the technique was established, but had not be used before by our staff, everyone had to do everything by hand."

Zelda

Een productietijd van niks vergeleken met de gemiddelde HD game! Gelukkig maar, want Nintendo moet in 2014 toch écht die nieuwe HD Zelda laten zien. Iets met tegenvallende Wii U verkopen en zo.


Dit is ook FIFA 14

Waar Wouter voetbal zichtbaar haat, ben ik er vooral onverschillig over. Met het EK en WK kom ik vooral bij de TV zitten vanwege de (houdt hand voor zijn mond en slikt met moeite braaksel terug) *gezelligheid*. Gelukkig begrijp ik bij FIFA 14 vol-le-dig waarom mensen die game keer op keer kopen.

Niet dat ik oordeel hoor. Ik respecteer ieders seksuele voorkeur zolang er geen kinderen, dieren, hybride mutanten of leverworsten aan te pas moeten komen.

 

Nieuwe gameplay Super Mario 3D World

Over hybride mutanten gesproken, Cat Mario is niet het enige verfrissende nieuwe gameplay element dat Super Mario 3D World meekrijgt. Er komt ook een kers power-up waarmee je oneindig vaak je personage kan verdubbelen. Check de nieuwe levels en wordt vrolijk!

 

Switchen naar Trevor verveelt nooit

Ik kan niets zeggen over Trevor dat al niet door iemand anders is gezegd op PU.nl of een ander plekje op het internet. Wat hij zegt, wat hij doet, hoe hij het doet, de psychopaat verdient zijn eigen spin-off á la Deadpool! Zelfs het switchen naar zijn personage is meer dan een Google Maps laadscherpje. De beste switch momenten op een rij!

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord