Pokémon Sword & Shield komt met meer details over battlesysteem 

Pokémon Sword & Shield komt met meer details over battlesysteem 2019-08-17T13:45:10
Het is het weekend voordat Gamescom 2019 losbarst en daarom zit ie ook aardig vol! Zo is er nieuws over onder meer DOOM 1 & 2 op de Switch, Halo Infinite, No Man’s Sky en Pokémon Sword & Shield!

Terwijl iedereen in m’n vakgebied straks een weekje in Keulen uithangt, ga ik een weekje met een cocktail aan het zwembad liggen! Vlak voordat ik dat ga doen, pomp ik nog even deze Weekendwacht eruit!

Pokémon Sword & Shield komt met meer details over battlesysteem

Het battlesysteem is ons aardig bekend in Pokémon-games, gezien er sinds de jaren ‘90 eigenlijk weinig aan veranderd is. Als je de game echter op competitief niveau speelt, maken de kleine verschillen en toevoegingen tussen de games wel degelijk uit. Omdat momenteel de Pokémon World Championships 2019 bezig zijn, vond The Pokémon Company het dan ook de hoogste tijd om in een video wat dieper in te gaan op het competitieve aspect.

Naast het feit dat er competitief allerlei dingen veranderen, die je goed kunt terugzien in onderstaande trailer, is ook de Battle Stadium onthuld voor de game. Battle Stadium is een online omgeving waarin je Ranked Battles kunt doen, maar bijvoorbeeld ook gewoon casual een potje tegen elkaar kunt spelen. Ook is er de mogelijkheid om jouw party te delen met anderen, zodat ook zij tijdelijk met jouw Pokémon team kunnen spelen. DIt zorgt ervoor dat je eerst even kunt testen of een bepaalde samenstelling goed werkt, zonder dat je zelf tientallen uren steekt in het trainen van een Pokémon voor niks. Daarnaast worden er online competities georganiseerd die van tijd tot tijd plaatsvinden en kun je samen met je vrienden een toernooitje opzetten, om te checken wie the very best is like no one ever was.

Pokémon Sword & Shield komen op 15 november exclusief uit voor de Nintendo Switch. In deze blogpost van The Pokémon Company wordt verder ingegaan op de Battle Stadium feature, terwijl je hieronder de nieuwe trailer kunt kijken. Enjoy!

 

Fallout 76 krijgt eerste dungeon met Vault 94

Alhoewel Fallout 76 zo brak als wat verscheen in november 2018, lijkt de game langzamerhand aardig op te knappen en steeds meer te worden wat Fallout-spelers willen. Zo worden sommige spelers er gek van dat ze bij iedere activiteit gestoord kunnen worden door andere spelers en Bethesda heeft die feedback nu toegepast op het nieuwe Vault 94.

In de Vault 94 dungeon zie je namelijk geen andere spelers. Als je dus alleen of met vrienden deze dungeon gaat doen, kan je niet lastig gevallen worden door spelers die alleen de boel willen komen verzieken. Vergelijk het bijvoorbeeld met een game als Destiny, waarin je ook iedereen kunt zien, totdat je echt een missie induikt.

Vault 94 lanceert samen met patch 12 op 20 augustus op PC. Bethesda wil eerst zien of het daar goed gaat voordat de patch ook uitkomt op PlayStation 4 en Xbox One. Bethesda raadt aan dat jij en je vrienden deze dungeon wel pas doen als jullie hoger dan level 50 zij, want hij is aardig pittig.

Hello Games brengt patch uit voor problemen met No Man’s Sky: Beyond

Afgelopen week kwam de grootste update tot nu toe uit voor No Man’s Sky, die game uit 2016 die zo ongelofelijk hard geflopt was. Fast forward naar 2019 en No Man’s Sky is een game die je absoluut moet checken, maar wel pas als je de laatste hotfix hebt gedownload.

Waar No Man’s Sky: Beyond namelijk toffe functies toevoegde als VR, een complete social hub zoals bijvoorbeeld in Destiny en het uitbreiden van de base-building opties, ging dat hand-in-hand met allerlei soorten problemen. Oude save files zouden niet meer goed werken, op PC en console waren er talloze crashes en ook zouden er wat VR-problemen zijn geweest.

Het grootste deel van deze problemen zou nu opgelost moeten zijn, nu Hello Games een hotfix heeft uitgebracht voor alle platformen. Ga jij dit weekend No Man’s Sky nog een kans geven?

 

Nintendo kondigt Indie World presentatie aan

Nintendo doet al jaren geen grote aankondigingen met Gamescom en bewaart z’n kruid meestal voor een grote Nintendo Direct in september. Echter grijpt Nintendo de kans met beide handen aan om toch nog wat tofs te laten zien tijdens Gamescom 2019, gezien ze een Indie World-presentatie hebben aangekondigd.

Op maandag 19 augustus om 15:00 Nederlandse tijd zendt Nintendo deze presentatie uit. Welke games we exact kunnen verwachten tijdens deze presentatie is nog onduidelijk, maar we laten ons graag verrassen. Daarnaast valt er al jaren een patroon te herkennen in de indie-presentaties van Nintendo; ongeveer twee tot drie weken na zo’n presentatie vindt er meestal een Nintendo Direct plaats.

Maandag kun je overigens lekker achter je beeldscherm blijven zitten, want na de Nintendo presentatie kun je om 17:00 lekker kijken naar Inside Xbox, vanaf 19:00 naar een Google Stadia-presentatie en vanaf 20:00 gaat het helemaal los met de Gamescom Opening Night Live, waar je onder meer uitgebreid Death Stranding te zien krijgt. Veel leuker wordt de maandag niet!

 

Travis Strikes Again: No More Heroes komt naar PS4 en PC in oktober

Nintendo moet vanaf oktober afscheid nemen van één exclusieve IP, gezien Travis Strikes Again: No More Heroes dan verschijnt voor PlayStation 4 en PC. De No More Heroes-franchise was altijd exclusief voor Nintendo, maar nu dus blijkbaar niet meer.

Deze top-down arcade spin-off, van de franchise die zich normaal in third-person afspeelt, komt om precies te zijn op 17 oktober naar PS4 en Steam. Deze versie wordt direct gebundeld met alle DLC die de game ook gehad heeft op de Nintendo Switch, waardoor je dus direct de volledige ervaring krijgt. Wat deze port betekent voor de exclusiviteit van No More Heroes 3, is niet bekend.

Creative Director van Halo Infinite vertrekt bij 343 Industries

Tim Longo, de creative director van Halo Infinite, is onlangs vertrokken bij 343 Industries. Om gelijk je zorgen weg te nemen; volgens Microsoft heeft dit geen invloed op de releasewindow van Halo Infinite, dat nog altijd eind 2020 moet uitkomen.

In een verklaring zegt Microsoft dat het een vrij normale procedure is dat de leiderschapsrollen binnen de ontwikkeling van een game soms wat worden omgegooid. In dit geval betekent dat dus het vertrek van Tim Longo, terwijl Mary Olson nu is doorgeschoven naar de rol van lead producer. Zij was eerder executive producer bij 343 Industries voor Halo Infinite.

Halo Infinite moet eind 2020 uitkomen voor PC, Xbox One en Project Scarlett. Het is te hopen dat het vertrek van Tim Longo niet al te hard voelbaar is, gezien Halo wel een opsteker kan gebruiken.

Bezoekers Evo 2019 mogelijk blootgesteld aan de mazelen

Het jaarlijks event Evo was ook dit jaar weer een ongelofelijk spektakel. Voor het eerst was bijvoorbeeld Super Smash Bros. Melee niet van de partij, maar daarvoor in ruil kreeg Nintendo de eer om het event af te sluiten met een gruwelijk toernooi in Super Smash Bros. Ultimate. Laten we echter hopen dat iedereen goede herinneringen blijft houden aan deze editie van Evo 2019, want mogelijk is het publiek blootgesteld aan de mazelen.

Als je een prikje hebt gehad zal het wel loslopen, maar toch is het een vrij opmerkelijk verhaal. Zo had één gast in het Luxor Hotel, wat in de buurt van de locatie van Evo 2019 ligt, de mazelen tussen 1 en 6 augustus. Gezien het vrij aannemelijk is dat bezoekers van Evo 2019 ook in dat hotel zaten, zou het dus kunnen dat het publiek daar is blootgesteld aan de mazelen. Momenteel heeft Evo geen reden om te denken dat er iemand besmet is, maar ze doen wel actief onderzoek of dat ook een feitelijk juiste bewering is.

BethesdaNet login niet meer nodig voor Doom 1 en 2

Tot vreugde van een heleboel mensen verschenen Doom 1 en 2 laatst opeens voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Echter werd die vreugde al snel woede, gezien je per sé een accountje moest aanmaken bij BethesdaNet voordat je kon spelen. Ook was de game haast onspeelbaar als je geen internetverbinding had.

Nu is er een patch uitgekomen die ervoor zorgt dat je het login scherm kunt skippen en dat je niet steeds de foutmelding krijgt dat je disconnected bent als je geen internetverbinding hebt. Met name op de Nintendo Switch waren deze problemen heel irritant, gezien je met die console vaak in de situatie komt dat je inderdaad geen beschikking hebt tot een internetverbinding. Bethesda belooft in toekomstige patches het hele BethesdaNet-sausje nog meer te verminderen in de games, waardoor je gewoon kunt genieten van de oude Doom-games.

Overigens komt er later dit jaar een nieuwe Doom uit, in de voorm van Doom Eternal. Op 22 november kun je helemaal los met die game op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Dat was ‘m voor vandaag! Ik ga lekker effe op vakantie, terwijl jij waarschijnlijk weer naar school moet of zo. Haha later!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord