Pokémon GO dagelijkse gebruikers dalen met ruim 10 miljoen 

Pokémon GO dagelijkse gebruikers dalen met ruim 10 miljoen 2016-08-25T09:50:07
Aan het aantal dagelijkse gebruikers te zien, gaat het gaat bergafwaarts met Pokémon GO. Maar er is ook goed nieuws! De nieuwe ToeJam and Earl komt in 2017 en de Games with Gold titels zijn bekend. Nachtwacht, goedemorgen.

Xbox Games with Gold september bekend

Het moment is hier! Gratis games voor de Microsoft maniakken. Het is weer bijna september en dat betekent weer een aantal gratis games voor Xbox Live Gold abonnees. Zojuist heeft Microsoft bekendgemaakt welke dat zijn. Earthlock: Festival of Magic was tijdens Gamescom al aangekondigd en nu weten we ook wat de rest is:

Nog even alles op een rijtje:

  • 1 september – Earthlock: Festival of Magic (Xbox One)
  • 16 september – Assassin’s Creed Chronicles: China (Xbox One)
  • 1 september – Forza Horizon (Xbox 360)
  • 16 september – Mirror’s Edge (Xbox 360)

Gratis en voor niks, mits je een Xbox Live Gold account hebt en daarvoor betaalt natuurlijk.

 

Super Mario 64 DS naar Virtual Console

Aangezien Nintendo niet echt iets nieuws uitbrengt dezer dagen, vinden jullie het misschien leuk om te weten dat je nog wel oude games kan verwachten. Niet eens echt in een nieuws jasje, maar gewoon oud, al is classic eigenlijk een beter woord. Vanaf vandaag is Super Mario 64 DS namelijk te downloaden via de Virtual Console eShop. Kan je weer voor het eerst dat konijn vangen enzo.

Super Mario 64 DS

Naast de klassieke Mario, verschijnen er ook drie Street Fighter games in de 3DS shop wiens titels de rest van de Nachtwacht ongeveer vullen: Street Fighter 2 Alpha, Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting and Super Street Fighter 2: The New Challengers. Helaas zijn deze drie games alleen speelbaar op de New 3DS.

 

Honest Trailers: No Man’s Sky

De waarheid is hard. En een tikkeltje saai.

 

Nieuwe ToeJam and Earl game komt in 2017

Voor de oude rotten in de comments, of de gasten met een klassieke smaak, heeft De Wacht goed nieuws! Adult Swim Games brengt in 2017 een nieuwe Toejam and Earl game uit met als subtitel ‘Back in the Groove.’ De eerste beelden vind je in onderstaande teaser trailer.

De ToeJam and Earl franchise is ondertussen al 25 jaar oud en kent drie delen: ToeJam and Earl, ToeJam and Earl: Panic on Funkotron en ToeJam and Earl III: Mission to Earth. Nu komt daar nog een vierde deel bij met dank aan een shitload aan backers op Kickstarter, want vorig jaar haalde deze campagne ruim een half miljoen dollar op. Na een lange stilte weten we eindelijk iets meer. De doelgroep is ondertussen vast wat gekrompen omdat velen zijn overleden door ouderdom, maar dat mag de pret niet drukken! Bring back that Groove!

 

 

Gamers furieus over eenmalig gebruik DLC Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind divided is een hele goede game, maar als je De Wacht niet gelooft kan je hier Graddus’ review checken. Er is alleen een klein probleempje, naast dat de pc-versie niet optimaal functioneert dan, maar dit heeft met de pre-order DLC te maken. De consumables die deel uitmaken van de pre-order bonus of DLC zijn namelijk maar in een savegame te gebruiken. Net als in het echte leven; heb je je blikje cola op, dan is dat blikje cola niet meer te gebruiken in een volgend leven. Voor deze metafoor moet je wel geloven in reïncarnatie, maar je snapt het wel.

Deus Ex: Mankind Divided

Wapens, augmentations en outfits die bij de DLC horen kunnen wel in alle savegames gebruikt worden, maar het is op zich best wel stom dat die Praxis Kits, ammo, Credits en Crafting Parts maar eenmalig ingezet kunnen worden. Gamers wereldwijd vinden het vet uncool en hebben hun onvrede geuit op Reddit.

Het is vooral stom dat hier niks over gemeld is in de marketinguitingen van Eidos Montreal en daardoor voelen gamers zich aardig opgelicht. Uiteindelijk zijn die paar consumables in de ogen van De Wacht niet zo heel boeiend, maar het is wel godsgeklaag dat ze verdwijnen na het oppikken van ze in een savegame. We zullen zien of dit verhaal nog een staartje krijgt.

 

Yakuza 4 screenshots

Famitsu heeft in hun wekelijkse issue een aantal screens van Yakuza 4 de wereld in geslingerd en deze zijn best mooi. Het is nog onbekend of de Japanse Kanji in de uiteindelijke game ook altijd zo fleurig in beeld staat.

Yakuza 4

Yakuza 4

Yakuza 4

Yakuza 4

Yakuza 4

 

Pokémon GO dagelijkse gebruikers enorm gedaald

De Wacht wil niet graag pochen, maar hij zag dit al een beetje aankomen. Pokémon GO is na zijn release in juli nu toch echt over het hoogtepunt heen. Het aantal dagelijkse gebruikers is van 45 miljoen gezakt naar iets meer dan 30 miljoen. Dat is nogal een daling en Bloomberg News, een toonaangevende website over marktaandelen e.d. wijst investeerders erop dat de hype van Pokémon GO, en augmented reality games in het algemeen, over zijn piek is.

Pokémon Go

In juli verdubbelde de release van Pokémon GO de marktwaarde van Nintendo nog, maar Bloomberg wees investeerders er ook even op dat Nintendo niet de enige eigenaar is van de franchise. Nog steeds is de marktwaarde van de grote N nog 60% meer dan pre-Pokémon GO, dus het legt ze alsnog geen windeieren.

Uiteindelijk moeten Niantic en Nintendo wel echt stappen gaan zetten, want anders blijft er van deze app geen spaan heel over enkele maanden en dat zou jammer zijn. De potentie is nog steeds immens en het zou mooi zijn als deze bedrijven daar ook iets mee doen.

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

ToeJam and Earl

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord