PlayStation VR prijs valt wel mee? 

PlayStation VR prijs valt wel mee? 2015-11-08T04:41:10
De prijs van de PlayStation VR headset zou vergelijkbaar zijn met een nieuwe console, maar Sony spreekt dit nu weer een beetje tegen! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over de Nintendo PlayStation, Uncharted op de Xbox One, Swarovski Halo helm, RIGS en HTC Vive.

Nintendo PlayStation video

Lekker hoor, een brand spanking new Nachtwacht voor je snufferd! De Wacht is daarnaast ook nog eens in een gekke bui en begint deze Nachtwacht met een filmpje en een stukje geschiedenis. Het had namelijk niet veel gescheeld of Sony en Nintendo waren een samenwerking aangegaan. Jaren geleden maakte Sony een CD add-on voor de SNES, wat later een nieuwe console moest worden, maar uiteindelijk werd de samenwerking beëindigd en hebben we nooit wat van de console gezien.

Nintendo

Een aantal weken geleden dook er ineens een prototype van de Nintendo PlayStation op en binnen no-time stond het net vol met pics van het apparaat, die nooit op de markt is verschenen. Om te bewijzen dat de console ook echt werkt, hebben de bezitters van de console nu een filmpje gemaakt, waarin te zien is dat de console daadwerkelijk games draait. Super cool en de Wacht vraagt zich nu al af wat dat ding ooit gaat opleveren op ebay.


Aaron Greenberg wil Uncharted op de Xbox One

Tijd voor een luchtig nieuwtje, het is tenslotte weekend. Aaron Greenberg, general manager van de studios marketing group en global product marketing van de 1st & 3rd party games bij Xbox (say what?), werd in een interview gevraagd om heel snel te antwoorden op een aantal vragen. Dit waren zijn antwoorden:

Aaron

  • Welke game zou hij graag op de Xbox One zien: Uncharted
  • Waar kijkt hij het meest naar uit: Quantum Break
  • Beste game van vorige jaar: Sunset Overdrive
  • Favoriete franchise aller tijden: NCAA Football

Toch best grappig dat de beste man meteen Uncharted zegt als hem wordt gevraagd welke game hij graag op de Xbox One zou zien. En inderdaad, je kunt verder geen kloot met deze info. De Nachtwacht, at your service!


Swarovski Master Chief helm

De Wacht hoeft niet uit te leggen dat de Master Chief een helm draagt, toch? Mooi, dan kunnen we meteen door naar de kern van dit nieuwtje, namelijk de Make A Wish Foundation. In een poging om geld in te zamelen voor de foundation, heeft een designer samen met Swarovski een bizar flashy Master Chief helm gemaakt, die je hieronder in het filmpje in volle glorie kunt bewonderen.

De helm zit vol met 25.000 Swarovski kristallen en weegt zo’n 5kg. De Swarovski Master Chief Helmet is inmiddels verkocht voor 34.300 dollar, oftewel 31.933 euro, wat weer neerkomt op 1,28 euro per Swarovski kristal. Geen geld!


Typisch Fallout

Freakin zin in!

Fallout


PlayStation VR prijs valt wel mee?

De release van de virtual reality headsets komen aardig dichtbij, waaronder de release van de PlayStation VR. Begin volgend jaar moet de VR bril voor de PlayStation 4 in de winkels liggen, maar we hebben nog steeds geen idee wat we straks moeten ophoesten om in de virtuele wereld van PlayStation te stappen. Onlangs liet Sony wel weten dat we de prijs moeten vergelijken met de prijs van een nieuwe console bij launch, waarbij je al snel aan 400 euro moet denken. Nu lijkt dat echter wel weer mee te vallen.

Shuhei Yoshida liet namelijk weten dat Sony er niet op uit is om winst te maken op iedere verkochte PlayStation VR headset, maar dat ze de VR bril zo zullen prijzen dat er snel een install base ontstaat.

PSVR

“We tend to price hardware not to make money from it but to get as many install base so that content can be sold. This is the same kind of thinking in the way we are approaching PlayStation VR.”

Sony wil duidelijk liever wat verdienen op de software en accessoires zoals de PlayStation Move controllers dan op de headset zelf. Dat zou betekenen dat PlayStation VR misschien wel wat minder gaat kosten dan we allemaal vrezen. De Wacht gokt overigens op 299 euro, inclusief wat bijgesloten demo’s en games.


RIGS wordt PlayStation VR launch game?

Op de Paris Games Week werd er flink wat content geshowd voor de PlayStation VR, inclusief wat compleet nieuwe demo’s. De Wacht heeft een aardig grote bek en heeft zo met aardig wat developers gesproken over VR content en wat misschien wel launch titels zouden kunnen zijn. Waarvan ik het zo goed als zeker weet, is Playroom VR. Playroom krijgt een dikke update met verschillende VR mini-games die aantonen wat de bril kan doen, maar ook hoe je fun kunt hebben met PlayStation VR in multiplayer. Waarvan ik het bijna zeker weet is RIGS: Mechanized Combat League, van Guerrilla.

Shuhei Yoshida laat nu ook weten dat hij RIGS graag als launch game zou zien, maar dat er nog een hoop beslissingen genomen moeten worden wat betreft de launch.

Rigs

“I’m hoping RIGS is going to be one of the launch titles, but we haven’t set the launch date. The developer has a certain date in mind for targeting release, because it’s all so new that we can kind of scale the volume of contents after the launch, just as many games are doing. We haven’t even decided the final volume of content, whether we release it on physical disc or download only. These kind of things need to happen… soon.”

RIGS is zonder twijfel een van de beste PlayStation VR games en het zou fantastisch zijn als het inderdaad een launch game wordt. Lees binnenkort meer over wat er werd geshowd voor de PlayStation VR in een Paris Games Week Feature hier op PU.nl!


HTC Vive video interview

Nog een virtual reality nieuwtje? Yep, en wen er maar vast aan, want over een paar maanden gaat de madness pas echt losbarsten. Het leek er lang op dat de Oculus Rift, of de PlayStation VR als eerste op de markt zou komen, maar de eer gaat naar de HTC Vive, die in gelimiteerde oplage eind dit jaar al beschikbaar moet worden voor de early adopters en begin volgend jaar voor de grote massa.

HTC

Net als bij de Oculus en PlayStation VR, hebben we over de HTC Vive nog geen antwoorden wat betreft exacte release date en prijs, maar heel binnenkort zal HTC alles bekend maken omtrent de headset die voortkomt uit de samenwerking van HTC en Valve. Tot die tijd krijgen we nog wat lekkere teasers van J.B. McRee, de senior manager van product marketing bij HTC. Het wordt mind blowingly vet gasten, nog een paar maandjes geduld!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord