PlayStation Plus-games van augustus bekend 

PlayStation Plus-games van augustus bekend 2017-07-27T02:10:33
Momenteel wil je geen Amerikaan zijn, want behalve de ophef over uitspraken van de president is daar ook klein leed dat pre-orderproblemen heet. Alleen maar problemen? Nee joh, de PlayStation Plus-games zijn bekend én de verkopen van Nintendo Switch gaan lekker. Welkom in de nieuwe N8W8!

bugs

Oh my god we're back again...

aaah
   

Nintendo’s Switch gaat lekker

4,7 miljoen stuks zijn er verkocht van Nintendo Switch. Dat zijn er vergeleken met Wii die in totaal 100 miljoen keer over de toonbank schoof niet zo heel veel. Besef je echter dat het apparaat pas in maart dit jaar uitkwam én nog niet bepaald van een volledige game line-up is voorzien, dan is de kans groot dat Nintendo blij is met die miljoenen verkopen. Mocht je denken dat die verkopen allemaal bij launch plaatsvonden, dan heb je het mis: het afgelopen kwartaal werden er bijna 2 miljoen Switch-consoles verkocht. Dit heeft Nintendo bekendgemaakt in haar resultaten. Qua games heeft Mario Kart 8 Deluxe het goed gedaan met 3,5 miljoen verkopen sinds release, sleepte ARMS een ruime miljoen verkopen binnen en hebben we Switch’ paradepaardje The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 3,9 miljoen verkopen. Tot slot werden er ook nog een kleine miljoen 3DS’en verkocht in het afgelopen kwartaal en 1,6 miljoen Amiibo.

amiibo

switch
    

Niantic door het stof om Pokémon Go Fest

Nintendo hoeft niet ontevreden te zijn, maar Niantic wel. Het kan je niet ontgaan zijn dat het Pokémon Go Fest aan de overkant van de oceaan afgelopen weekend nogal een teleurstelling was. De Wacht hoopt dan ook dat dit het laatste is wat erover geschreven wordt, want het is veel leuker om te concentreren op de mooie nieuwe dingen aan de game. De Wacht heeft alweer hordes gelijkgestemde gamevrinden zien ophopen in haar buurtje, gezelligheid!. Maar dit moet er nog wel even bij ter afsluiting: Niantic heeft een blog geplaatst waarin het nader uitlegt waar het is misgegaan afgelopen weekend. Technische problemen zijn uiteraard de hoofdreden, maar in het artikel wordt er ingegaan op wat er precies fout liep en hoe de studio dat heeft opgelost. Dat ligt overigens lang niet alleen bij Niantic: ook de datanetwerken van mobiele telefoons worden genoemd, omdat die overbelast waren. Als je het even wilt nalezen, ga vooral lekker je gang, de Wacht houdt het maar op een soort onaangename loop van omstandigheden op een mooie zomerdag. Hier, een Pokémon-gifje:

psyduck
  

Just Cause 3 is een van de PlayStation Plus games van augustus

Misschien haal jij je schouders op bij Pokémon Go-nieuws omdat je echt een consolegamer bent. In navolging van Microsoft dat haar games van augustus bekendmaakte, heeft nu ook Sony onthuld welke gratis games er beschikbaar komen voor PlayStation Plus-leden in augustus. Zit je er klaar voor? Het zijn zes interessante exemplaren:

  • Just Cause 3 (PS4)
  • Assassin’s Creed: Freedom Cry (PS4)
  • Super Motherload (PS3)
  • Snakeball (PS3)
  • Downwell (PS Vita/PS4)
  • Level 22 (PS Vita)

level 22

  

The Sims 4 maakt overstap naar consoles

Al die Sims-junkies die ook alleen maar aan Simoleons konden denken toen ze de derde titel uit het vorige stukje lazen: mede-cheaters, high five! En nog een high five is van toepassing, want voor de mensen die van vinger-Twister houden komt The Sims 4 nu ook uit op PlayStation 4 en Xbox One. Het gerucht ging al, maar nu heeft EA het bevestigd met de onderstaande trailer.


  

Walmart is de SNES Classic pre-orders kwijt

Soms ben je net lekker bezig met een criptie of een werkstuk of een heel intens potje Insaniquarium, en dan klapt je computer eruit. Schelden natuurlijk, zeker als je geen back-up hebt. Nu zijn dit meestal dingen die alleen op jezelf betrekking hebben, maar wat nou als je dat overkomt en er duizenden mensen gedupeerd zijn? Het is de Amerikaanse supermarkt-maar-eigenlijk-meer-een-niet-fancy-warenhuis-keten Walmart overkomen. Kotaku schrijft dat mensen die een pre-order hebben geplaatst van een SNES Classic sinds vrijdagavond, toch naast het net zullen grijpen. Door een ‘technische hik’ was de Super Nintendo Classic per abuis beschikbaar gemaakt, terwijl dat helemaal niet kan. Dus heeft Walmart iedereen die sindsdien heeft gepre-ordered een mail gestuurd dat dat SNES Classic-feestje niet doorgaat. Pijnlijk, maar het is sowieso de vraag hoe snel pre-orders uitgeleverd kunnen worden als dat apparaat er eindelijk is. En geloven we dat het een technische hik was? Klinkt als een menselijk foutje...

Walmart
   

Civilization VI wordt uitgebreid met Nubians

Civilization VI is een grote game en het is niet het type spel dat elke maand van DLC wordt voorzien. De laatste downloadbare content is alweer veel te lang geleden online verschenen, dus de fans zijn blij dat er eindelijk DLC-nieuws is. De Nubians van Kush komen namelijk naar Civ. Amanitore staat aan het hoofd en vooral de Pitati Archers moeten een verschil gaan maken in de game: dit zijn speciale boogschutters die extra snel zijn. Het is nog onbekend wanneer we de Nubians in het spel kunnen verwachten.


  

Injustice 2 begroet binnenkort Bizarro Superman

Er is ook uitbreiding voor de fantastische vechtgame Injustice 2, want daarin maakt binnenkort de skin van Bizarro Superman zijn intrede. Op Twitter deelde ontwikkelaar NetherRealm een plaatje van de griezelige Supey. Of ie alleen komt en wanneer, dat is nog onbekend.

superman
  

Nieuwe Did You Know Gaming draait om Game Boy Advance

Hij staat in de top 10 bestverkopende gameconsoles aller tijden: Game Boy Advance. Did You Know Gaming heeft er weer een mooie video over gemaakt:


  

Jared Leto doet weer een comicverfilming

Jared Leto is een multigetalenteerde engel, maar menig filmliefhebber kreeg de neiging een gat te zagen in de bioscoopstoel en door de grond te gaan toen men Suicide Squads Joker aanschouwde. Hopelijk kan Bloodshot ons daar overheen helpen. De comicverfilming is gebaseerd op een comic uit 1992, die is gemaakt door Kevin VanHook, Yvel Guichet, Don Perlin en Bob Layton. De Wacht verklapt niets, behalve dan dat ook dit comicpersonage een gecompliceerde relatie heeft met de politie. Nadeel: deze film is al door meerdere regisseurs opgepakt, waaronder Matthew Vaughn, maar uiteindelijk schijnt Dave Wilson de taak momenteel te dragen. Hij is vrij bekend in de wereld van special effects en gamecommercials (hij deed onder andere reclames voor Halo en Titanfall 2) dus dat kan interessant worden. En hij maakte het onderstaande voor Star Wars: The Old Republic:

joker
  

A Hat in Time aangekondigd voor PlayStation 4

Tot slot nog een schattige aankondiging mét trailer: de 3D platformer A Hat in Time zal verschijnen op PlayStation 4. Tof! Check hier de trailer, die doet denken aan Disney Infinity (RIP!):


  

John Williams doet niet de muziek voor de Han Solo-flick

OH NEE! Nog een valreepje: John Powell (en dus niet Star Wars veteraan John Williams) zal de muziek verzorgen in de Han Solo spin-off. Op zich is het niet heel vreemd dat Williams hier niet bij wordt gehaald, want ook voor Rogue One was een andere componist ingehuurd (Michael Giacchino). De Han Solo-film heeft heel wat te verduren gehad de laatste tijd, dus laten we hopen dat het nu weer rustiger wordt en vooral dat iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan. We vertouwen op de Force.


  

Waar de Wacht heel blij van wordt zo aan het einde van de N8W8, is dat regisseur Ron Howard (@realronhoward) op Twitter heeft gezegd dat hij voor het eerst in dertig jaar Warwick Davis voor zijn camera had. Weet je wat dat wil zeggen?! Hopelijk EWOKS! IIIIIEEEEWOKS! Oh ja, mensen zijn gek.


  

Hopelijk is de Netflix-storing inmiddels opgelost. Ga even lekker PU.nl checken, game wat en vergeet je verplichtingen niet. ;) Fijne dag pandaag!

panda

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord