PlayStation is vandaag 25 jaar oud geworden 

PlayStation is vandaag 25 jaar oud geworden 2019-12-02T23:58:03
Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de eerste PlayStation werd verkocht en dat is uiteraard reden voor een feestje! Daarnaast nieuws over Curse of Anabelle, Xbox Game Pass, Switch verkoopcijfers, PlayStation devkits, ontwikkelaar Bluepoint, Hideo Kojima en Mortal Kombat: Project Ultimate.

PlayStation is vandaag 25 jaar oud geworden

Driemaal hoezee! Ja, het is uiteraard altijd weer een feestje als je een nieuwe Nachtwacht voor je snufferd hebt, maar in deze editie is er daadwerkelijk echt iets te vieren. Het is namelijk vandaag 3 december en precies 25 jaar geleden, op 3-12-1994 dus, ging de allereerste PlayStation over de toonbank in Japan. Van harte gefeliciteerd, PlayStation!

25

Uiteraard krijgt Jim Ryan, de CEO en president van Sony Interactive Entertainment, daar nostalgische gevoelens van, zoals je hier uitgebreid kunt lezen. Nog veel belangrijker is dat de beste man heeft aangekondigd dat Sony deze verjaardag groots gaat vieren!

Hoe dat feestje precies wordt gevierd is nog niet bekend, want Jim geeft buiten ‘a week of celebrations’ nog geen details. De Wacht hoopt alvast niet op weer een limited edition console, waarbij hij als een dwaas, verkleed als Nathan Drake, door de stad moet rennen.


Switch maakt gehaktballetjes van Xbox One

Newsflash! VGChart heeft weer eens de nodige cijfertjes bij elkaar opgeteld en tot de conclusie gekomen dat de Switch nu officieel vaker is verkocht, dan de Xbox One in Europa. Een prachtige prestatie, zeker als je nagaat dat de Xbox One ruim 3 jaar langer op de markt is.

Switch

De teller voor de Switch staat in Europa nu op 11.36 miljoen, terwijl de Xbox One het met 11.21 miljoen stuks moet doen. Geinig detail is dat de Xbox One wereldwijd gezien nog wel steeds voor staat met 44.02 miljoen, maar ook dat gaat niet lang meer duren, want de Switch heeft wereldwijd net de 43 miljoen aangetikt. FYI, de PS4 staat al op ruim 100 miljoen en de best verkochte console ooit is nog steeds de PS2, met bijna 158 miljoen.


Curse of Anabelle demo nu beschikbaar

Anabelle… de Wacht is niets zonder jou, Anabelle! Ahem, excuses voor die prachtige muzikale intermezzo, maar daar moest de Wacht nu eenmaal heel hard aan denken bij de titel van de game Curse of Anabelle. Misschien heb je nog nooit gehoord van de horror game, maar dat is op zich niet zo heel vreemd, want Curse of Anabelle was een Kickstarter project, dat helaas zijn target niet heeft gehaald.

Gelukkig hebben de devs gewoon doorgewerkt aan de game en is er sinds gisteren een demo beschikbaar via Steam. Een harde releasedate is er nog niet, maar het wordt in ieder geval ergens in 2020. Check de trailer van Curse of Anabelle hieronder.


Xbox Game Pass is fantastisch voor Indie devs

We hebben nu al een aantal keer uitleg gekregen van Microsoft over waarom Xbox Game Pass zo’n goede service is. Aaron Greenberg, de general manager van games marketing bij Microsoft, kan er uiteraard geen genoeg van krijgen en laat nog maar eens weten dat Xbox Game Pass niet alleen een goede deal is voor gamers, maar ook voor de developers van de games, en in het speciaal Indie devs.

Aaron liet in een interview weten dat Xbox Game Pass voor bepaalde Indie devs zelfs het verschil kan maken in of een game succesvol wordt, of de studio zijn deuren kan sluiten. Hij legt uit:

XGP

“There’s a lot of indie development studios that are working on one game and it’s a small team, and the future of their studio depends on if that game is a success or not. Having Game Pass is an opportunity for them to go have millions of people play their games instantly - in a lot of cases, helping them earn an audience, have success, and allow them to build on that game or go make another game because of that success.”

Yup, Microsoft heeft met Xbox Game Pass goud in handen! De komende jaren zal de service waarschijnlijk gaan uitgroeien tot een niet meer weg te denken powerhouse op de next-gen Xbox en PC.


Een rondje PlayStation devkits

Gisteren verscheen er weer een nieuwe foto van de PlayStation 5 devkit op het internet en de Wacht vond het dan ook tijd om eens terug te kijken naar de vorige PlayStation devkits, gewoon voor de lol en om aan te tonen dat je vaak niets kan afleiden aan hoe een retail PlayStation er uit komt te zien, door naar de devkit te kijken. Dit omdat het uiterlijk van de PS5 devkit aardig wat stof doet opwaaien.

Om te beginnen de devkit voor de allereerste PlayStation. Dit is zo’n beetje een PC, met een PlayStation logo er op.

PS1

Dan de PS2 devkit, die er als enige wel aardig uitziet als de retail PS2, maar dan vele malen groter.

PS2

De PS3 devkit is sowieso de lelijkste van het stel, met een soort oldschool videorecorder design.

PS3

De PS4 devkit is een soort stalen doos, alsof hij gemaakt is om de klap en straling van een atoombom te overleven.

PS4

De PS4 Pro devkit is ook zo’n doos, maar dan met een strak frontje en groot PlayStation logo.

PS4 Pro

En voor iedereen die de foto heeft gemist, hieronder de devkit van de PS5. Zeg eens eerlijk, wil je dat de retail PS5 er ook zo uit komt te zien?

PS5


Bluepoint werkt aan nieuwe game?

Ontwikkelaar Bluepoint is gekke teksten op het internet aan het gooien! De ontwikkelaar kennen we van vooral van HD remakes, remasters en ports, zoals Shadow of The Colossus, Uncharted: Nathan Drake Collection en de Metal Gear Solid HD Collection. En nu? Nu lijkt het er op dat de studio zijn volgende project aan het teasen is.

Via Twitter liet Bluepoint het volgende weten:

Bluepoint

“To classics we play. Our blood, sweat, tears give thanks! To family & fans, eager you stay. Cheers rekindle flames - thanks! Today feast, tomorrow rest. Soon the beast freed from jest. Temptation we shun. Then onto the next. We reset to further adorn the genesis. An era reborn.”

Heel veel wijzer worden we hier natuurlijk niet van, maar het lijkt door het gebruik van bepaalde woorden in ieder geval weer om een klassieker te gaan, die herboren gaat worden. Een nieuwe remake van een oude topper? Wie het weet mag het zeggen.


Kojima over Death Stranding vervolg

Hideo Kojima is net klaar met zijn Strand World Tour, waarin hij de wereld over ging ter promotie van Death Stranding. Tijdens een van de laatste interviews die hij gaf kwam kort ter sprake hoe Kojima-san tegen een vervolg aankijkt! Hierin gaf hij ten eerste aan dat hij graag weer met Norman Reedus zou willen werken, of dit nu voor een Death Stranding sequel is of niet, aangezien dat inmiddels een goede vriend van hem is geworden.

Norman Kojima

Daarnaast liet Kojima weten dat als hij een vervolg zou maken, hij weer helemaal opnieuw zou beginnen, oftewel ‘start from zero’ zoals hij zelf zei. Hij doelt hiermee op het vervolg benaderen als een compleet nieuw project met een fris concept, in plaats van meer van hetzelfde dat we al kennen uit het eerste deel.

Dat klinkt in ieder geval niet als een standaard vervolg, zoals we die zo vaak zien! In het interview doet Kojima nog andere interessante uitspraken, over hoe bepaalde elementen uit Death Stranding voortkomen uit een persoonlijk trauma, toen hij als 2-jarig ventje door zijn vader in de zee werd geduwd van een boot. Check het hier.


Mortal Kombat: Project Ultimate is nu beschikbaar

De Wacht sluit deze Nachtwacht met een bijzonder Mortal Kombat project, dat niet door NetherRealm gemaakt wordt. Het gaat om Mortal Kombat: Project Ultimate, een fan made game, dat een soort best-of genoemd mag worden van alle 2D Mortal Kombat games die we kennen van vroeger. En er zit een shitload aan content in, niet normaal.

MK

Er zitten namelijk op dit moment bijna 100 characters in en ruim 570 verschillende stages! Mortal Kombat: Project Ultimate is nu dan ook zo goed als af en je kunt de game zelfs al downloaden en afspelen op alle apparaten waar je zonder problemen een Mugen emulator op kunt draaien. Yup, de game is nog gratis ook! De Wacht heeft het nog niet geprobeerd, maar gaat dat zeker even doen binnenkort. Alle info en downloadlinks vind je hier en als afsluiter hieronder een trailer van wat je mag verwachten van Mortal Kombat: Project Ultimate.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord