PlayStation 4 vergrootte voorsprong tijdens feestdagen 

PlayStation 4 vergrootte voorsprong tijdens feestdagen 2016-02-09T07:45:43
Zucht, die heerlijke kerstkalkoen en nieuwjaarssjampoepel: wat lijkt het alweer lang geleden... Toch wil de Wacht nog even terugblikken op het einde van 2015: de console-verkoopcijfers over die periode zijn namelijk binnen. En die zijn best interessant!

Dying Light: The Following launchtrailer

Dying Light was één van de verrassingen van 2015. De Wacht beloonde Techland's zombieslasher met een mooie, ronde 83 en stelde dat 'zowel Arie de actiefanaat, Susan de stealthlover als Gerard de graphicshoer van het spel zullen genieten'. Daar komt nu Ronald de Racefreak bij, want een jaar na dato verschijnt eindelijk giga-uitbreiding The Following die, jawel, voertuigen bevat.

Tjeerd en Nino zaten de DLC onlangs al Effe te Spelen, en vandaag is ook de launch trailer uit. Check het na de klik!

 

Plants vs. Zombies 2: Sandy Sands gameplay

Van de ene zombiegame naar de andere, en wel Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. Oké, vergeleken bij Dying Light is het wellicht wat kiddy, maar vergis je niet: ook in deze third-person shooter gaat het er heftig aan toe. Daarnaast is het spel prima voor hipsters, want de gameplay in onderstaande video oogt behoorlijk plant-aardig... Sorry.

 

Superheldenfilms: toen vs. nu...

Voor de Wacht is er weinig veranderd: hij vindt die shit nog steeds kut.

Superheldenfilms: toen vs. nu

Superheldenfilms: toen vs. nu

Superheldenfilms: toen vs. nu

Superheldenfilms: toen vs. nu

Superheldenfilms: toen vs. nu

Superheldenfilms: toen vs. nu

 

Street Fighter V: CGI-trailer

Wat tegenwoordig de beste fighting-game is? De Wacht zou het je niet kunnen vertellen, aangezien hij het genre anno 2016 ongeveer even interessant vindt als een gemiddelde Tweede Kamer-vergadering. Wel moet hij toegeven dat de nieuwe trailer, volledig vormgegeven in CGI, er bijzonder strak uitziet.

 

The Division showt slicke Skill Calculator

The Division. De Wacht had er veel van verwacht, maar schrok tijdens zijn recente speelsessie met de bèta behoorlijk van de kale omgevingen, zoutloze gunplay en lineaire quests. Toch, het was work-in-progress, dus wie weet heeft Ubisoft nog wat troefkaarten in de mouw. 

Wat sowieso wél erg wreed is uitgewerkt, is de interface. Een belangrijk deel van de ervaring, aangezien The Division in de basis toch een RPG is en je dus om de havenklap met allerlei cijfertjes en statistiekjes in de weer bent. Dankzij een slimme fan kun je nu, een kleine maand voor de release, zelfs al met alle perks aan de slag in een heuse Skill Calculator: een soort tool waarin alle talents en andere upgrades duidelijk staan omschreven, en je dus een voorsprong hebt bij het trekken van een plan de campagne. 

Al ideeën hoe jij die shit gaat aanpakken? Of haal je The Division toch maar niet in huis?

The Division

 

Sony domineert ook feestdagen 2015

Dat de PlayStation 4 inmiddels een fikse voorsprong op de Xbox One heeft, is bekend. En ondanks dat Microsoft een meer dan behoorlijk 2015 kende waarin men zelfs wat inliep op Sony, blijkt uit de meest recente consoleverkoopcijfers dat de PS4 zich toch tot grote winnaar van het vierde kwartaal mag kronen. Net als de afgelopen anderhalf jaar, lag het percentage verscheepte PlayStation 4's immers rond de 50% van het totaal, terwijl dat voor de Xbox One slechts 30% was. Als bekend speelt de Wii U tegenwoordig een rol in de marge, waarbij het verval per kwartaal telkens iets groter is.

Kijk maar:

Consoleverkoopcijfers

 

Ook qua totale verschepingsaantallen ligt de PlayStation 4 met circa 37,5 miljoen units een straatlengte voor op de Xbox One (22,5 miljoen) en Wii U (12,5 miljoen). Conclusies?

Consoleverkoopcijfers

 

Versche Far Cry Primal-gameplay

We eindigen de Wacht met wat versche Far Cry Primal-gameplay. Een kleine anderhalf uur, zelfs. Veel kijkplezier en... Trusten!

REACTIES (73) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord