PlayStation 3 niet geschikt voor magnetron 

PlayStation 3 niet geschikt voor magnetron 2012-12-30T02:40:03
Je verwacht het misschien niet, maar het schijnt dat de PS3 niet zo goed tegen de magnetron kan! Alle schokkende details in deze Wacht naast een hoop onzin met hier en daar een vleugje nieuws en muziek.

Stop je PS3 niet in de magnetron

Laat de Wacht maar meteen met de deur in huis vallen, het nieuws is op! In de laatste week van december gebeurt er in de gaming industrie altijd verdomd weinig en dat is ook dit jaar weer het geval. We blijven wel heel dapper doorgaan met het maken van nieuws en Nachtwachten, maar het wordt steeds moeilijker. Maar niet getreurd, de Wacht heeft wel de tip van de week voor je!

De tip van de week is dat je nooit, maar dan ook never ever nooit, je PlayStation 3 in de magnetron moet stoppen! De Wacht snapt heus dat je consoles heilig zijn en je ze graag liefde en warmte geeft, maar de magnetron gaat echt een tikkie te ver. Geloof de Wacht nou maar, die shit vindt je PlayStation echt niet leuk.

Dit klinkt vrij bizar, maar blijkbaar zijn er echt van die mafketels die de PS3 in de magnetron stoppen! Sony laat weten af en toe defecte PS3 consoles binnen te krijgen van mensen die de PS3 dachten te kunnen maken in de magnetron. Serieus, kom je dan uit een ei, of wat?

PS3 melting

“Of the defective products received by Sony, we have detected on some rare occasions evident changes in the shape of the unit and even burn marks that can only be assumed to have been brought about by the use of an electrical appliance such as a hairdryer or microwave.”

Deze verminken aan de PS3 komen trouwens niet helemaal uit de lucht vallen. Aangezien er toch geen reet te melden is vannacht, zal de Wacht je wat vertellen waar je misschien ook nog wat van leert, voordat je ook je consoles in de magnetron stopt.

We zijn allemaal bekend met de Red Ring of Death (RRoD) op de oude Xbox 360’s, toch? Dit is een hardware faillure en zorgt er voor dat de console niet meer opstart en er feitelijk niks meer mee gedaan kan worden. Dit wordt veroorzaakt door hitte, slechte koeling/cooling paste en bovenal slechte goedkope tin, waarmee de chips vastzitten op het moederboard. De chips in consoles (en PC’s) worden soms zo heet, dat de tin weer vloeibaar wordt onder de chip. Als je de console daarna uitzet en daarmee de tin weer hard laat worden, heb je kans dat het contact tussen het moederboard en de chip niet meer optimaal is, of zelfs op miniscule stukjes ontbreekt. Als dit gebeurt (na intensief gebruik) kunnen de chips niet meer goed communiceren met het moederboard en krijg je een hardware faillure, oftewel die verdraaide RRoD.

PS3 YLoD

De PlayStation 3 kan hier ook last van hebben, maar dan heet het de Yellow Light of Death (YLoD). Om dit te fixen heb je een paar opties. Je zou de chip kunnen ‘reballen’ waarbij je de chip verwijdert, helemaal schoonmaakt en opnieuw soldeert. Deze methode is echter alleen geschikt voor pro’s met dure apparatuur en dus zeker niet de makkelijkste of goedkoopste manier. Je kunt je PS3 namelijk ook ‘reflowen’. Hiermee strip je de console tot je alleen het moederboard met de chips overhebt en verhit dan zelf expres de chips, in de hoop de verbinding met het moederboard weer te fixen. Dit kan je doen met een zogenaamde heatgun, of een extreme haardroger, maar je zou je moederboard ook in de oven kunnen stoppen!

Dat er een paar verrekte mongols rondlopen die dat verhaal ooit hebben gehoord en dus maar de complete console in de magnetron stoppen verbaast de Wacht dan ook niet echt.


Wat kopen we?

Na dat veel te informatieve stuk tekst hierboven, kan je hieronder lekker naar een simpel lijstje kijken. Het zijn de verkoopcijfers van de afgelopen week van alle games hier in Nederland. Benieuwd wat Nederlandse gamers in de week voor oud & nieuw het meeste hebben gekocht?

 1. Just Dance 4 (Wii)
 2. Call of Duty: Black Ops 2 (PS3)
 3. FIFA 13 (PS3)
 4. Call of Duty: Black Ops 2 (Xbox 360)
 5. Assassin’s Creed 3 (PS3)
 6. Far Cry 3 (PS3)
 7. Far Cry 3 (Xbox 360)
 8. FIFA 13 (Xbox 360)
 9. Skylanders Giants (Wii)
 10. Assassin’s Creed 3 (Xbox 360)

Oh, dus jullie hebben eigenlijk stiekem met de hele familie als een dwaas voor de TV staan dansen de afgelopen week!


Wouter, is that you?

Dit zegt Wouter ook altijd!

Sports


Black Ops 2 crazy kill

De Wacht moet zeggen niet zo’n fan te zijn van het idee om maar steeds de Wacht te vullen met vette kills in populaire shooters. Dit soort filmpjes schieten bij de release van een nieuwe shooter altijd als paddenstoelen uit de grond en dat maakt ze al snel helemaal niet speciaal meer. Persoonlijk vindt de Wacht het misschien zelfs een beetje ‘goedkoop’ om dit soort filmpjes te blijven posten…

Maar toch, daar zit je dan achter je PC. Er is werkelijk geen drol te melden, maar de Wacht moet toch gevuld worden. De Wacht voelt zich een beetje vies, maar heeft toch een kill filmpje in de Wacht gezet bij gebrek aan ook maar iets anders. Nou ja, zo erg is het eigenlijk allemaal niet, want de kill hieronder is wel ontzettend vet. Of, ontzettend mazzel?


Xbox Live Cloud Saving error

Newsflash! De kerstvakantie zal door veel gamers op Xbox Live worden doorgebracht, maar er is een vervelende bug op het netwerk beland. De Cloud Saving service werkt namelijk niet zoals het hoort en Microsoft is on the case.

“Xbox LIVE experienced a service issue today affecting some users of our Cloud Saved Games feature. Our engineering teams are working aggressively to resolve the issue in order to restore storage access back to full performance.”

Hebben jullie hier ook last van?


Keep dreaming

Dromen moet je laten uitkomen, toch?

Dream


PS All-Stars nog steeds zonder Abe

PlayStation All-Stars Battle Royale, de brawler van Sony, ligt nu een paar weekjes in de winkels. Het is op zich een prima game geworden, maar dat heb je natuurlijk allemaal al in de PU gelezen. Er zitten in totaal 20 characters in de game, maar daar blijft het niet bij.

Sony heeft al eerder laten weten dat we begin volgend jaar Kat uit Gravity Rush en Emmett Graves uit Starhawk kunnen verwachten, maar fans blijven ook vragen om Abe uit de Oddworld games! Ook ontwikkelaar Oddworld Inhabitants ziet dat wel zitten, maar daar wordt nog steeds aan gewerkt.

Abe

“Still working on it :-/”

Nope, dit is niet de meest vrolijke smiley, dus dat kan duiden op gezeik. Misschien is het te lastig om moves voor Abe te bedenken? Misschien wil Sony het niet hebben? Wie het weet mag het zeggen. Verder laat hij nog weten dat er geen HD versie van Abe’s Exoddus in de planning staat. Dat je het even weet.


PS Vita memory cards zakken in prijs

De kerstcadeau madness is afgelopen en dat zorgt voor flink wat korting en uitverkoop in de winkels. Sony heeft bijvoorbeeld al laten weten volgende maand met nieuwe bundels te komen, maar die zijn niet heel gunstig geprijsd. De peperdure memory cards voor de PS Vita zijn echter wel eindelijk in prijs verlaagd!

Nou ja, de nieuwe prijs is nu alleen nog maar voor de USA blijkt, want op de EU Sony Store staan de oude prijzen nog. Hoe dan ook, hieronder staan de nieuwe USA prijzen en tussenhaakjes de oude prijs:

PS Vita

 • 4GB: 16 dollar (20 dollar)
 • 8GB: 24 dollar (30 dollar)
 • 16GB: 48 dollar (60 dollar)
 • 32GB: 80 dollar (100 dollar)

Nogmaals, dit zijn niet de Europese prijzen, maar het kan nooit lang duren, voordat ze hier in NL ook in prijs gaan zakken. Zou verdomme tijd worden ook, stelletje bloedzuigers daar bij Sony!


Soul Sacrifice muziek trailer

Fokkin hell, de Wacht kom je op zich best door met slap gelul, flauwe plaatjes en non-nieuws, maar je moet toch een soort van afsluiter hebben! Dat valt nog niet mee zo in deze tijd, maar gelukkig hebben de devs van Soul Sacrifice voor de PS Vita schijt aan vrije dagen en droppen alsnog een fijn filmpje online.

Je merkt het misschien niet altijd, maar goede muziek is ontzettend belangrijk in een game. Je neemt de sound als snel ‘for granted’, maar er zit ongelooflijk veel werk in een top soundtrack voor games. Keiji ‘Mega Man’ Inafune werkt aan de game en heeft een aantal top composers uitgenodigd in de Skywalker studio. Check het resultaat hieronder!

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord