PlayerUnknown's Battlegrounds gooit het over andere boeg met Event Mode 

PlayerUnknown's Battlegrounds gooit het over andere boeg met Event Mode 2018-03-23T11:21:41
Live nadat hij zijn druid naar level 110 levelt meldt de Wacht zich met jouw donderdagse dosis digitaal gamenieuws. Met vannacht: Cyberpunk 2077 is "erg geavanceerd", PUBG op de event tour, een Nintendo eShop sale, Gold of War en meer.

Tech achter Cyberpunk 2077 “erg geavanceerd”; CD Project Red bevestigt classes en meer

Mocht je net als de rest van de gamende (en Witcher-liefhebbende) wereld uitkijken naar Cyberpunk 2077, CD Project Reds huidige vlaggendrager, dan biedt het financiële jaarverslag van de ontwikkelaar mogelijk meer interessante informatie dan je verwacht. Oké, president Adam Kiciński zegt aan het begin van de livestream wel dat hij graag meer over Cyberpunk zou willen zeggen maar dat niet kan.

Toch krijgt hij vragen naar zijn hoofd geslingerd, bijvoorbeeld over het nieuws dat een analistenbedrijf voorspelt dat de game zich opmaakt voor de volgende generatie consoles. Zo leren we dat de technologie achter Cyberpunk “erg geavanceerd” is volgens de president en in staat is om te dealen met een PS5 of Xbox 0.1X, en ze in ieder geval optimaal te benutten.

Cyberpunk 2077

Blijkbaar gaan er geruchten (en voorspellingen) dat er geen classes of character creation meer in de game zullen zitten, en dat is iets waar Kiciński ook even op reageert. Dat zit namelijk helemaal snor (een andere snor dan in de character creation). Cyberpunk 2077 moet nog altijd een verhaal-gedreven game a la The Witcher 3 worden, maar hoe de gameplay invulling krijgt – de multiplayer-kwestie en dergelijke - is toekomstmuziek. Op de vraag of de ontwikkelaar een Battle Royale-game(modus) overweegt, antwoordt hij daarbovenop dat op dit moment alles wordt overwogen. Geen geluiden waar de Wacht vrolijk van wordt in ieder geval, stiekem houdt hij hoop dat Cyberpunk eerder dan in 2077 verschijnt.


                                  

PUBG probeert leven in de brouwerij te brengen met Event Mode

Noem het een reactie op de verschuiving in Battle Royale-land of niet, het is zeker dat PlayerUnknown’s Battlegrounds een Event Mode krijgt die voor nog meer lol moet zorgen. Het is precies wat je er van verwacht: een soort Custom Game met een eens in de zoveel tijd veranderende twist – “new things and [experimentation] with different game parameters”. Inderdaad, naast veranderende instellingen, mogelijke physics-gekkigheid en wapenverrassingen, verschijnt er ook compleet nieuwe, exclusieve content in deze modus. Het eerste test-Event komt in de vorm van een simpele dubbele kans op rifles en voor een volgende keer teaset de ontwikkelaar een flaregun, maar de intensiteit van de modus zal hopelijk alleen maar toenemen.

PUBG
                                 

De andere winnaars van de Game Developers Choice Awards

Tingle meldde gisteren al dat de Nederlandse Rami Ismail de Ambassador Award in de wacht sleepte bij de Game Developers Choice Awards. Maar weet je wel hoe het met de andere winnaars zit? Nee? Arme ziel. De Wacht helpt je uit de brand (hint: Zelda).

 • Best Audio: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)
 • Best Debut: Studio MDHR (Cuphead)
 • Best Design: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)
 • Best Mobile Game: Gorogoa (Jason Roberts/Buried Signal)
 • Innovation Award: Gorogoa (Jason Roberts/Buried Signal)
 • Best Narrative: What Remains of Edith Finch (Giant Sparrow)
 • Best Technology: Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)
 • Best Visual Art: Cuphead (Studio MDHR)
 • Best VR/AR Game: Superhot VR (The Superhot Team)
 • Audience Award: NieR: Automata (Platinum Games)
 • Game of the Year: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)
 • Lifetime Achievement Award: Tim Schafer

Breath of the wild
                                    

Nintendo eShop-sale voor Switch, 3DS en Wii U

Zit je Dealderdag te lezen, lijken er geen dikke Switch-deals in de lijst te staan! Nou, de Wacht verspreidt graag de blijde boodschap van de Nintendo eShop-sale, en of die dik is mag je zelf gaan beslissen. Kan trouwens ook op 3DS en Wii U en deze kortingen duren tot 5 april. Ook kortingen op indies als Crypt of the Necrodancer en Steamworld Dig 2, om nog maar te zwijgen over de triple A-titels.

Necrodancer
                            

EA’s zelflerende kunstmatige intelligentie kan een aardig potje Battlefield 1 spelen

Naast je bloed laten koken en je portemonnee laten krimpen, houdt EA zich ook met andere zaken bezig. Een van de opvallendste en interessantste is toch wel kunstmatige intelligentie, oftewel AI. Self-learning AI in dit geval, wat wil zeggen dat het zichzelf cruciale dingen kan aanleren zoals – uhh… zoals Battlefield 1. Het Search For Extraordinary Experiences Division (SEED) van EA is verantwoordelijk voor de knallende AI, en in deze blogpost vertelt SEED’s Magnus Nordin dat het project is geïnspireerd op wat Google met oude Atari-games doet.

Wat blijkt, het is best mogelijk om een zelflerende kunstmatige intelligentie Battlefield te laten spelen, al zal het geen eSports-wedstrijden winnen. De ZAAD – uhh, de SEED-voorman noemt de AI bekwaam in de basis-gameplay; hij reageert wanneer zijn health of ammo richting nul gaat en kan een aardig schieten, maar van veel tactiek is geen sprake. Hieronder zie je het in zijn werk; alle spelers in die match zijn bestuurd door deze zelflerende kunstmatige intelligentie. Er vallen zeker doden, maar zo nu en dan draaien de soldaten ook om elkaar heen… 


                          

Deze indrukwekkende Sonic Maker is helaas een fan-project

Als dit project ooit uitkomt zullen fans van Sonic hun lol waarschijnlijk niet op kunnen, want de Sonic Maker die je in onderstaande testvideo kunt bekijken ziet er makkelijk en redelijk betrouwbaar uit. Helaas is deze software in elkaar gezet door een fan, wat wil zeggen dat als hij het ooit probeert uit te geven hij een stel advocaten achter zich aan zou kunnen krijgen. SEGA, als je meeleest: geef die man/vrouw/mensen eens een licentietje. 


                                

God of War is af!

Kratos mag inmiddels dan wel een paar grijze baardharen bezitten, zijn nieuwste avontuur is zo goud als maar kan. Vers op de disc, dus, en dat mag ook wel vier weken voor release. Het ontwikkelingsteam geniet zoals je ziet met volle teugen van het afmaken van de game, en de Wacht kan alleen maar hopen dat hij ook zo op de game reageert als de tweede Tweet.

Gisteren kon je al aanhoren hoe de game gebruik zal maken van één lang shot om zijn verhaal te vertellen, wat het wachten er niet bepaald makkelijker op maakt (zelfs voor de Wacht wordt het moeilijk), want dat klinkt verdomme interessant. 20 april is de dag, PS4 is het platform.

                         

Batman: The Enemy Within-trailers staan geheel in het teken van The Joker

Je favoriete clown is terug! Nee, niet IT, niet Bassie, niet Dr. Rockso, niet Ronald McDonald, niet Krusty – de Joker natuurlijk. Ditmaal maakt Batmans favoriete en minst favoriete tegenhanger zijn opwachting in Batman: The Enemy Within, de Telltale Games-adaptatie waarvan over vier dagen de seizoensfinale uitkomt. De keuzes van de speler hebben, volgens het oude Telltale-recept, invloed op het verhaal en dat gaat tot zo ver dat de man met groene haren zelfs een vigilante als Batman kan zijn. Bats en de Joker samen tegen willekeurige bad guys; dat verhaal schrijft zichzelf. Laten we hopen dat de seizoensfinale, die op 27 maart verschijnt, zich niet verslikt in die verantwoordelijkheid. Als bonus niet een maar twee trailers, een voor elke kant die de Joker op zou kunnen gaan in zijn leven.


                            

Ubisoft opent weer twee nieuwe studio’s

Na Berlijn, Bordeaux, Stockholm en Saguenay (Canada) toont Ubisoft geen enkel teken dat het bedrijf gaat stoppen met snel groeien door middel van nieuwe studio’s. Vannacht zijn er weer twee studio’s aangekondigd; eentje in Mumbai(/Bombay, India) en eentje in de stad Odessa (Oekraïne). De managing director van Ubisoft Mumbai (en Ubisoft Pune), Jean-Philippe Pieuchot, zegt het volgende: “Opening a studio in one of the world’s biggest and most dynamic cities will open the doors to a new pool of talents. Our ambition is to contribute towards the development of the Indian video game ecosystem by partnering closely with top schools and institutions.”

Hoewel de Wacht niet altijd even te spreken is over Ubi’s games van de afgelopen jaren, klinkt dit initiatief toch niet verschrikkelijk. Daar komt namelijk bij dat Ubi zo’n 100 mensen plaatselijk wil aannemen, een op kunstmatige intelligentie gefocust lab opent in het Indian Institute of Technology en verderop een Art and Game Design-programma organiseert. Of het uitspreiden van zo veel studio’s op de lange termijn goed is voor de games van Ubisoft moet nog blijken; alle aandacht gaat eerst uit naar Far Cry 5 op 27 maart. 

Far Cry 5
                             

En onthoud: fuck dat glazen plafond! Lateeeeeeeehr

lol

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord